בוקר מתוח עבר על תושבי גוש דן ובקעת אונו. מטח רקטות כבד שוגר לעבר האזור, ואזעקות נשמעו בערים רבות, בהן גני תקווה. מערכות ההגנה האווירית ביצעו מספר יירוטים מוצלחים, אך במקביל זוהו נפילות של שברי יירוט או רקטות בשטח.
בגני תקווה נרשם אירוע חריג כאשר שלושה רכבים עלו באש ברחוב מרכזי, ככל הנראה כתוצאה מפגיעת ישירה של נפל טיל או חלקי יירוט. כוחות כיבוי אש והצלה הוזעקו במהירות למקום והשתלטו על הלהבות.
"הקפדה על ההנחיות מנעה אסון" ראש העיר גני תקווה, ליזי דלריצ׳ה, שהגיעה לזירת האירוע, מסרה עדכון מעודד: ״אנחנו מסיימים את האירוע הזה ללא נפגעים בגוף. זהו המסר החשוב ביותר. כוחות הביטחון וההצלה פעלו במהירות, ואנחנו בקשר רציף עם התושבים שנפגעו".
דלריצ׳ה הדגישה את החשיבות הקריטית של הציות להנחיות פיקוד העורף: ״כולם נשמעו להנחיות, ואף אחד לא היה מחוץ לממ"ד או למרחב המוגן. ההקפדה הזו מנעה אסון כבד. כוחות העירייה פועלים כעת לניקוי הרחוב ולהחזרת השגרה בהקדם האפשרי".
צפו בתיעוד:

◼️ חדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן








