מבזקים
74.6% הצבעה באופקים: רמת השקד בראש; הליכוד מוביל עם 46.1% מהקולות 111,632 מצביעים בחולון: הליכוד מוביל עם 32.6%, ישר שנייה עם 20.1% בדימונה: הליכוד מוביל עם 54.1% מהקולות; עלייה בשיעור ההצבעה בעיר הרצליה פיתוח בתחתית, גליל ים בראש: הפער המפתיע בבחירות בהרצליה המפלגות התחלפו, הרגל אחד נשאר: הסיפור של גני תקווה בקלפי לוד שינתה קצב: כמעט 10,000 מצביעים יותר מבבחירות הקודמות כפר סבא הצביעה, אבל לא באותה עוצמה: הפער הגדול בין השכונות נחשף ירושלים: פער של 61 נקודות בהצבעה בין אזורי הקלפיות – הנתונים המפתיעים נחשפים נתיבות אחרי סגירת הקלפיות: כמעט שליש מהמצביעים הגיעו מאזור אחד בעיר שתי תמונות הצבעה בנתניה: כמעט 80% באזור אחד, פחות מ – 43% באחר שני קצוות באותה ירוחם: 82.3% הצבעה באזור אחד, רק 59.2% באחר נס ציונה הצביעה, אבל לא באותו קצב: פער של 11 נקודות בין אזורי העיר מצפה רמון כבר עברה את הבחירות הקודמות, אבל הפער מהארץ עדיין גדול יהוד מונוסון: קריית הסביונים בראש, מכב"י בתחתית – הפער שמסתתר מאחורי נתוני ההצבעה מזכרת בתיה יצאה להצביע: בבר לב הגיעו ל – 82.9%, ומה קרה בשאר היישוב? בין מפלסים לכפר עזה: הפער החריג שמתגלה במפת ההצבעה של העוטף מודיעין יצאה להצביע, אבל לא באותה מידה: 83.5% במורשת, רק 55.9% במשואה 16,436 איש הצביעו ברמב"ם, ובכל זאת היא אחרונה: הפרדוקס של ראשון לציון בבחירות ראש העין יצאה להצביע: 79% השתתפות ואף אזור לא ירד מ – 75% קריית מלאכי קפצה מ – 51% ל – 70.7% הצבעה בתוך פחות מארבע שעות

ראש עיריית רחובות, מתן דיל: גם השמיים בוכים מאושר, נמרוד כהן חוזר הבייתה

בשבוע הבא הוא חוזר לרחובות, לבית ההורים, לחום של אמא, לחיבוק של אבא ולמשפחה המורחבת שנלחמה עליו יום אחר יום >>
"גם השמיים בוכים מאושר", כך כתב הבוקר [חמישי] ראש עיריית רחובות מתן דיל, על שובו הצפוי בשבוע הבא של החטוף בן העיר, נמרוד כהן. "דמעות של שמחה!! נמרוד חוזר הביתה לרחובות", הוסיף ראש העיר.

נמרוד כהן הוא חייל צה"ל ישראלי שנחטף ב־7 באוקטובר 2023 על ידי מחבלי ארגון הטרור חמאס במהלך טבח שבעה באוקטובר. בנם של ויקי ויהודה. יש לו אחות תאומה בשם רומי ואח גדול בשם יותם.

נמרוד, למד בבית הספר היסודי רמון ברחובות, ואחר כך המשיך ללימודים במגמה ראלית בבית הספר אורט רחובות. במקביל הוא הדריך בחוגי סיירות עד לגיוסו לחטיבת השריון.

במהלך מתקפת הטרור של חמאס על יישובי עוטף עזה, צוות טנק 3 של נמרוד יצא להדוף את המתקפה בגבול רצועת עזה. הטנק מגדוד 77 תפסו אז קו בגבול הרצועה באזור מוצב שנקרא "הבית הלבן" שנמצא בין הקיבוצים ניר עוז ונירים. על פי תחקיר שערך צה"ל, מערכת ההגנה האקטיבית של הטנק, מעיל רוח, לא פעלה והוא ספג פגיעה של טילי נ"ט או פיצוץ מטען שהוצמד אליו. הפגיעה אשר השביתה את הטנק, העלתה אותו באש ואילצה את צוות הטנק לצאת ממנו.

מספר תיעודים של הטנק החרוך הופצו בשעות בוקר המתקפה. בחלק מהתיעודים נראים מחבלי חמאס גוררים את ארבעת החיילים מתוך הטנק ועל האדמה בסמוך אליו. בהמשך התקבלו דיווחים כי ארבעתם נחטפו לרצועה. צה"ל קבע בהמשך במועדים שונים כי שלושת חבריו של רב"ט נמרוד לצוות – עומר נאוטרה, שקד דהן ועוז דניאל – נהרגו ביום הטבח, וגופותיהם מוחזקות ברצועה.

במהלך השבי התקבלו מספר אותות חיים מנמרוד, כולל מסר שהועבר ממנו על ידי אחד משורדי השבי: "אני בסדר, אוהב". ב-1 במרץ 2025 זוהה נמרוד בסרטון שבו תועדו החטופים איתן ויאיר הורן על סמך הקעקוע שעל ידו.

על פי עדויות של ניצולי שבי ומידע שהתקבל, מצבו הנפשי של נמרוד בשבי קשה והוא מסוגר וממעט לדבר. בחלק מהזמן שבו שהה בשבי, הוא הוחזק בכלוב קטן שמיועד לבעלי חיים. בעקבות היותו חייל צה"ל, הוא עבר חקירות קשות ועינויים, בזמן שידיו אזוקות, ובמהלך החקירות, המחבלים הציגו לו סרטונים שבהם נהרגו חבריו. בנוסף, התקבלו עדויות שנמרוד סבל מדלקת אוזניים שלא טופלה בעקבות זיהום שהתפתח במנהרות ומפריחה חמורה בכל גופו עבורה לא קיבל טיפול רפואי.

ועם כל זה – בשבוע הבא הוא חוזר לרחובות, לבית ההורים, לחום של אמא, לחיבוק של אבא ולמשפחה המורחבת שנלחמה עליו יום אחר יום.


◼️ חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן