רגע לפני פתיחת שנת הלימודים, משרד התחבורה, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ומשטרת ישראל נערכים לעומסים ולחזרתם של התלמידים לבתי הספר ולגנים.
מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן, קיים היום (ראשון, 30.8.26) דיון היערכות בהשתתפות נציגי הרלב"ד, הרשות הארצית לתחבורה ציבורית, משרד החינוך, אגף התנועה במשטרה וארגונים העוסקים בבטיחות ילדים בדרכים.
אחד השינויים שיורגשו עם פתיחת שנת הלימודים יהיה בתחבורה הציבורית. הרשות הארצית לתחבורה ציבורית השלימה את המעבר מלוחות הזמנים של חופשת הקיץ למתכונת פעילות המותאמת לשנת הלימודים, בהתאם לביקושים הצפויים ולצרכי התלמידים והציבור.
גם המשטרה נערכת ליום הראשון ללימודים ותגביר את הנוכחות והפיקוח בסביבת בתי הספר, בעיקר בשעות שבהן התלמידים מגיעים למוסדות החינוך ובשעות היציאה מהם.
דגש נוסף ניתן לאזורי ההורדה והאיסוף ליד בתי הספר. במשרד התחבורה קוראים להורים להוריד ולאסוף ילדים רק במקומות המיועדים לכך ולהימנע מעצירה כפולה, מחסימת מעברי חציה ומעצירה במקומות שעלולים להסתיר ילדים מעיני הנהגים או לסכן אותם.
לקראת החזרה לשגרה מזכירים במשרד התחבורה וברלב"ד כי ילדים עד גיל 9 אינם חוצים כביש לבדם, ולכן יש ללוות אותם בעת החצייה. להורים לילדים שמתחילים להגיע באופן עצמאי לבית הספר מומלץ לתרגל איתם מראש את הדרך ולבחור במסלול הבטוח ביותר – גם אם הוא אינו הקצר ביותר.
לתלמידים המגיעים באופניים או בקורקינט מזכירים להקפיד על קסדה רכוסה ולפעול בהתאם לכללי הדרך. ברכב יש לחגור את הילדים גם בנסיעות קצרות, ולהקפיד שהיציאה מהרכב תהיה בצד המדרכה ולא לכיוון הכביש.
גם לנהגים צפוי בוקר שדורש תשומת לב מוגברת. במשרד מבקשים להאט בסביבת בתי הספר, להימנע מהסחות דעת ולהביא בחשבון שבשעות הבוקר יהיו באזור תלמידים רבים, בהם ילדים צעירים שעדיין אינם מנוסים בהתנהלות עצמאית בדרך.
מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן אמר כי "פתיחת שנת הלימודים היא הרבה מעבר לחזרה לשגרה. מדובר באחריות שלנו לשמור על חיי הילדים ולוודא שהם מגיעים לבית הספר וחוזרים ממנו בשלום".
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









