בית המשפט המחוזי בירושלים גזר שלוש שנות מאסר על אלימלך שטרן, האברך מבית שמש שריגל למען איראן
על אף ריבוי המקרים שנחשפו, אלימלך שטרן הוא הראשון מבין המעורבים בפרשות הריגול האיראני שנגזר דינו שלא במסגרת הסדר טיעון.
השופטת חנה לומפ ציינה בגזר הדין: ״הלב נחמץ שאברך חיובי נפל מאיגרא רמה לבירה עמיקתא, אולם הנאשם הביא את עצמו לשם״
בית המשפט המחוזי בירושלים גזר היום על אלימלך שטרן, אשר הורשע לאחר ניהול הליך הוכחות בעבירות של מגע עם סוכן חוץ וקשירת קשר לאיומים, שלוש שנות מאסר, מאסר על תנאי וקנס כספי.
בהכרעת הדין קבע בית המשפט כי שטרן עמד בקשר עם סוכנת חוץ ממדינה זרה, שכינויה ״אנה״, ובמסגרת הקשר ביצע משימות שונות בהנחייתה, בתמורה לתשלום במטבעות דיגיטליים. לצורך ביצוע המשימות גייס שטרן אזרחים ישראלים נוספים והפעילם בהתאם להנחיות שקיבל. בין היתר הודפסו ונתלו מודעות בעלות מסרים בעלי אופי ביטחוני לאומני, נאסף טלפון נייד על פי הנחיות הסוכנת, והועברו כספים במרחב הציבורי בירושלים ובתל אביב. בית המשפט קבע כי כבר מראשית הקשר קינן בלבו של שטרן חשד בדבר זהותה של ״אנה״ כסוכנת זרה, וכי חשד זה הלך והתגבר ככל שהמשימות החריפו וקיבלו אופי ביטחוני מובהק.
במסגרת הטיעונים לעונש עמדה פרקליטות מחוז ירושלים, באמצעות עו״ד ישי זיגמן, על חומרת העבירות והמסוכנות הנשקפת מהפעלת אזרחים ישראלים בידי גורמי מודיעין זרים, הפועלים מתוך המדינה ובמרחב האזרחי עצמו. הפרקליטות הדגישה כי אין מדובר בפגיעה בגורם מופשט, אלא בפעילות עוינת היוצרת סכנה ממשית בשכונות מגורים, במרחב הציבורי ובשגרת חייהם של אזרחים תמימים וזו בדיוק המשמעות של פעילות עוינת המבוצעת ״מבפנים״.
עוד ציינה הפרקליטות כי מאז כתב האישום בעניינו של שטרן הוגשו יותר משלושים כתבי אישום נוספים בעבירות דומות, וכי מדובר בתופעה רחבה ומתפתחת של הפעלה איראנית בתוך מדינת ישראל, החוצה מגזרים ואינה מבחינה בין אוכלוסיות שונות. לטענת הפרקליטות, ריבוי המקרים והפיכתם לאירוע שכיח מעידים על כך שאין הרתעה מספקת, וכי לא די בחשיפת המקרים ובהעמדת המעורבים לדין, אלא נדרשת הרתעה באמצעות ענישה מחמירה.
הפרקליטות ציינה עוד כי הנאשם בחר לנהל את ההליך בעניינו ולא קיבל אחריות למעשיו, ולפיכך עתרה להטלת עונש של 7 שנות מאסר בפועל לצד עונשים נלווים.
בית המשפט, כאמור, גזר על הנאשם שלוש שנות מאסר לצד עונשים נלווים. בית המשפט קבע כי: ״כאשר עסקינן בעבירה בה הורשע הנאשם, נודעת חשיבות יתירה לשיקולי הרתעת הרבים, לנוכח משמעותה של ההגנה על ביטחון המדינה, הנזק הפוטנציאלי העצום שטמון בעבירות אלה, ומתוך ניסיון למנוע הוצאתן מן הכוח אל הפועל״.
◼️ חדשות בית שמש והסביבה בווטסאפ לחצו כאן







