מבזקים
ריגול בבת ים בזמן מלחמה: כתב אישום הוגש נגד תושב העיר שסיפק מידע לאויב בתמורה לכסף "מתחייב שנמצא את המקום להנציח אותו": חבר מועצת העיר רחובות אביב איטח ניחם את משפחתו של ישי לוי ז"ל על רקע חוב הימורים של רבע מיליון שקלים: כתב אישום על ניסיון רצח הוגש נגד שני צעירים בגבעת זאב אמצעי לחימה לצד עריסת תינוק: כוחות חטיבת גבעתי פועלים צפונית לליטני שינויים בצמרת הניהולית: אושרי דודאי הירושלמי מונה למנכ"ל ונציג הבעלים בבני יהודה טלטלה בצמרת עיריית באר שבע: הגזבר ליאור דיעי מסיים את תפקידו לאחר 21 שנה טוויסט מקסיקני-בווארי: מתכון מנצח לצ'ילי קון קרנה נקניקיות נתניה מצדיעה לאברהם סוצקבר: שדרה חדשה נחנכה על שמו של גדול משוררי היידיש בעולם חומת המגן של העיר: אור יהודה הצדיעה למשרתי ומשרתות המילואים מהפכת קמעונאות בחולון: רשת יוחננוף השיקה סניף ענק וחדשני על פני 8,000 מ"ר תצביעו ברגליים: מצעד הגאווה 2026 בתל אביב חוזר למסלול המסורתי לאורך הטיילת עם רשימת כוכבים חסרת תקדים על הבמה דרמה בדרום: שוטר ושני קרובי משפחתו, בהם אל"מ במילואים, נעצרו בחשד לניסיון רצח מתוכנן "רציתי איור אמיתי, כזה שהבין אותי": היוצרת חן בוקר-אמר בחרה באמן והמאייר נדב ורטה לתמונת ספר הביכורים ״נעלם איקס״ הדור הבא של האנרגיה המקיימת: אילת, באר שבע, רהט, אופקים, קריית גת, אשקלון, רחובות, ראשון לציון, בת ים, ירושלים, נתניה ומטה בנימין נבחרו לתוכנית הלאומית "סוויץ'" מלחמה ב"טרור הסביבתי": חוק פסולת בניין ההיסטורי אושר לקריאה שנייה ושלישית בכנסת לפיד המכביה 2026 הונף במסע אופנועים היסטורי ברחבי אשכול רשויות שורק דרומי – מזכרת בתיה, ברנר, יואב וקריית מלאכי רמלה מצדיעה: ערב הוקרה מיוחד למשרתי ומשרתות המילואים עם גיא הוכמן – נותרו כרטיסים אחרונים אירוע חריג בצפון גרסה קיצית ומרעננת למאכל הלאומי: מתכון לפלאפל אפוי בטטה וגזר עם טחינת מנגו וליים גאווה כפר-סבאית בבית הנשיא: תלמידי תיכון רבין הציגו לנשיא הרצוג מיזם סייבר-גיאוגרפיה חדשני

ריגול בבת ים בזמן מלחמה: כתב אישום הוגש נגד תושב העיר שסיפק מידע לאויב בתמורה לכסף

בפרקליטות מדגישים כי הנאשם ביצע את כלל המעשים המיוחסים לו מתוך מודעות מלאה ובידיעה ברורה כי הוא מצוי בקשר רציף עם סוכן חוץ העוין את מדינת ישראל, ותוך הבנה כי המידע הביטחוני והאזרחי שהוא מוסר עלול להגיע לידי האויב ולשמש אותו לטובתו.

פרשה ביטחונית חמורה הותרה לפרסום: פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום נגד תושב בת ים, בן 39, בגין עבירות ריגול חמורות של מגע עם סוכן חוץ ומסירת ידיעה לאויב. על פי האישום, הגבר פעל מול מפעיל עוין במהלך מבצע "שאגת הארי" והעביר לו מידע רגיש על מיקומי נפילות טילים ופגיעה בתשתיות בישראל.

על פי עובדות כתב האישום, שהוגש על-ידי עו"ד טל סלגניק מפרקליטות מחוז תל אביב, הקשר הראשוני נרקם בסוף שנת 2025. הנאשם יצר קשר באמצעות קבוצת היכרויות ברשת החברתית פייסבוק עם פרופיל פיקטיבי בשם "אליזבט בראון", ושיתף אותה בפרטים אישיים על חייו. במהלך השיחות, הציעה "אליזבט" לקשר את הנאשם עם חבר שלה שיוכל לסייע לו כלכלית, וציינה כי הוא ייצור עמו קשר בהמשך.

כעבור כחודש וחצי, פנה אל הנאשם סוכן חוץ באמצעות אפליקציית הטלגרם. כחלק מ"מבחן נאמנות" ובתמורה לתשלום כספי, ביקש הסוכן מהנאשם לצלם ולהעביר סרטון שבו הוא מציג את עצמו, מציין את מקום מגוריו ומפרט על מצבו הרפואי. לאחר שהנאשם ביצע את המשימה, הועבר לחשבונו תשלום ראשוני של כ-20 דולר לארנק דיגיטלי, תוך שהסוכן מזהיר אותו באופן מפורש: "אל תגיד את זה לאף אחד".

בהמשך, הציע סוכן החוץ לנאשם להרוויח סכומי כסף נוספים, והנאשם השיב בחיוב. מכתב האישום עולה כי בחודשים פברואר עד אפריל של שנה זו (2026), בעיצומו של מבצע "שאגת הארי", מסר הנאשם לסוכן מידע ממוקד על מיקומי נפילות טילים מדויקים בשטח ישראל, נתונים על מצב החירום במדינה ודיווחים על פגיעה בתשתיות חיוניות – וקיבל על כך תשלום כספי נוסף.

בפרקליטות מדגישים כי הנאשם ביצע את כלל המעשים המיוחסים לו מתוך מודעות מלאה ובידיעה ברורה כי הוא מצוי בקשר רציף עם סוכן חוץ העוין את מדינת ישראל, ותוך הבנה כי המידע הביטחוני והאזרחי שהוא מוסר עלול להגיע לידי האויב ולשמש אותו לטובתו.


◼️ חדשות בת ים והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן