אמש נפתחה בגלריה בן משה, הממוקמת בסמטת השלום 7 ברחובות, תערוכתו החדשה של האמן אבי בן משה תחת השם "שאר רוח". התערוכה מציגה מגוון יצירות מעשה ידיו של בן משה, ובהן מזוזות, נבלים, גיתיות וחנוכיות, המשלבות בין מסורת יהודית עתיקה ובין חיפוש אמנותי בן-זמננו.
בערב הפתיחה נשאו דברים שאול סעיד הכנעני ופרופ' אסף מידני, אשר עמדו על עוצמתה הרוחנית של היצירה ועל תרומתו של בן משה לשיח התרבותי-יהודי בישראל. האירוע התקיים גם לזכרו של אחיו של האמן – הסופר, העורך והמו"ל בן ציון בן משה, שייסד את הוצאת חנות ספרים ונפטר באוגוסט 2024. במהלך הערב הוקראו משיריו של בן ציון, אשר שבו והזכירו את עומק לשונו ורגישותו הרבה.
בין המשתתפים באירוע היו בני משפחתו של בן ציון בן משה, חברים ואורחים רבים, בהם: מהנדס העיר רחובות בני שרעבי, הקבלן רפאל ברזילי, עו"ד דן כוכבי, הזמר קובי משה, האמנית ורדית משולם כורש, עדי קפלן, עו"ד אביחי חג'בי (פרשן ערוץ 14), ועו"ד שמעון גבע. את המוזיקה הנעימו סירוס ששון (כינור) ובני מזוז (אקורדיון).
פרופ’ אסף מידני אמר בדבריו: “בערב זה, שבו נפתחת תערוכתו של האמן אבי בן משה, אנו עומדים מול היצירות ונושמים יחד איתן את הרוח, הנשמה והזיכרון הקולקטיבי של העם היהודי. בעבודותיך – במזוזות, בחנוכיות, בגיתיות ובנבלים – אתה מצליח לשלב מסורת וחידוש, עתיק ובן־זמננו, חומר ורוח. יצירותיך מבטאות את הכאב והאהבה, אך מעל לכל – את התקווה. הן גשר בין עבר לעתיד, בין מסורת לחירות, בין זהות לאוניברסליות. מי ייתן ותערוכה זו תאיר את עיני הצופים ותעניק השראה לנפש.”
תערוכת "שאר רוח" תוצג בגלריה בן משה במהלך השבועות הקרובים והציבור מוזמן לבקר בה.
◼️ חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן








