מבזקים
הותר לפרסום שמו של חלל נוסף מהאסון בלבנון: סמ"ר ליאל כבביה, לוחם שריון בגדוד 52 הותר לפרסום: סמ"ר יואב קליין ורס"ל ניר בן ארי נפלו בקרבות בדרום לבנון נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב

שדרות חוגגת היסטוריה: מ.כ חוזרת לליגה א׳ אחרי 58 שנים

עונה כמעט מושלמת, 21 ניצחונות והעפלה שמסמלת הרבה יותר מכדורגל

58 שנים אחרי: מ.כ שדרות חוזרת לליגה א’ – ובגדול

אחרי כמעט שישה עשורים של המתנה, חוסר יציבות ומאבקים בליגות הנמוכות, מ.כ שדרות חוזרת לקדמת הבמה של הכדורגל הישראלי. החלטת ההתאחדות לכדורגל בישראל לסיים את עונת המשחקים בליגה ב’ בעקבות מבצע שאגת הארי, קיבעה את הטבלה והעניקה לשדרות את הכרטיס הרשמי לליגה א’ – הישג היסטורי עבור המועדון והעיר.

הבשורה התקבלה בעיר שדרות כמו ניצחון שכבר מזמן חיכו לו. לא רק בשל העלייה עצמה, אלא בעיקר בגלל הדרך. גם ללא סיום רשמי של העונה, מ.כ שדרות הייתה הקבוצה הדומיננטית בליגה לאורך חודשים ארוכים, והובילה את הטבלה בביטחון.

המספרים מספרים את הסיפור במלואו: 21 ניצחונות, חמש תוצאות תיקו והפסד אחד בלבד. בסיום, שדרות התייצבה במקום הראשון עם 53 נקודות, שלוש נקודות מעל בית שמש שבמקום השני. אלו נתונים של קבוצה שלא רק עלתה ליגה, אלא עשתה זאת באופן משכנע, עקבי וחד משמעי.

מאחורי ההצלחה עומד מודל עירוני ברור: מ.כ שדרות היא קבוצה עירונית הנתמכת על ידי עיריית שדרות, אשר משקיעה רבות במועדון לאורך זמן, ומנוהלת על ידי החברה העירונית לספורט שדרות. השילוב בין השקעה עירונית לניהול מקצועי יצר בסיס יציב שאפשר לקבוצה להגיע להישג המשמעותי.

במועדון לא הסתירו את ההתרגשות. בפוסט רשמי נכתב: "עשינו היסטוריה. מ.כ שדרות בליגה א׳. השמחה בשיאה. אנחנו יודעים כמה חיכיתם לרגע הזה. הפעם האחרונה שזה קרה הייתה בשנת 1968. עכשיו אפשר לומר בקול גדול: מ.כ שדרות בליגה א’. זה קורה בזכות עונה מדהימה, עבודה קשה, מחויבות, אמונה, וכמובן בזכותכם".

המשמעות של העלייה חורגת הרבה מעבר לספורט. עבור שדרות, עיר שחוותה בשנים האחרונות מציאות ביטחונית מורכבת, מדובר גם בסיפור של חוסן קהילתי, המשכיות ונורמליזציה. קבוצת כדורגל שמצליחה, שמנצחת, שמביאה קהל למגרשים – היא הרבה יותר מקבוצה. היא סמל.

58 שנים אחרי הירידה האחרונה, מ.כ שדרות חוזרת לליגה א’ – לא במקרה, אלא כתוצאה של תהליך. עכשיו, האתגר האמיתי מתחיל.

מאמן הקבוצה, אהוד כחילה: "זה רגע מרגש מאוד עבור המועדון והעיר. עבדנו קשה לאורך כל העונה, והשחקנים הראו מחויבות, אופי ורצון אמיתי להצליח. העלייה הזו היא תוצאה של דרך, של אמונה ושל עבודה משותפת של כולם — הנהלה, צוות, שחקנים ואוהדים. אנחנו גאים בדרך שעשינו ומסתכלים קדימה."


◼️ חדשות שדרות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אורי גבאי

דילוג לתוכן