מבזקים
מפוקח באיזוק אלקטרוני מירושלים נעצר בחשד למגע עם סוכן זר פרשת מין תמורת ייצוג: סוכנת סמויה הפילה עו״ד – 10 מתלוננות נחשפו חוף צאנז בנתניה: צעיר טבע, אחיו נעדר – יחידת הצוללים של זק״א הוזעקה שריפה באופקים: לוחמי האש מנעו התפשטות בבניין מגורים קרית עקרון: תאונה עצמית עם רכב שהתהפך הובילה לפציעת שני צעירים תמיכה חריגה מראש העין: רז שגיא מחבק את מפעל החוות יותר מ – 1,300 קני שיגור הושמדו: צה"ל מציג את הפגיעה בארטילריה של חיזבאללה דימונה לא חזרה ללימודים: בני ביטון מסביר למה עצר את השגרה ירושלים מתכוננת לדרבי: זה מה שמחכה לאוהדים בטדי ביום ראשון תל אביב: חשוד נעצר אחרי שגנב בתחבולה טלפון מנהג מונית טיגון שניצלים בירושלים הסתיים בכוויות קשות לגבר בן 76 רחובות משדרגת את מערכת המים – אבל בראשון צפויים שיבושים בכל העיר אושר להביא ילד מזרעו של יותם חיים ז״ל: “בוחרים באור” אשדוד: אם ותינוקת נפגעו בינוני בשריפה – לכודים חולצו מהבניין חשד לעבירות מין בגן ילדים בתל אביב; מנהלת הגן ובעלה נעצרו זמני כניסת ויציאת השבת 10-11.4.26; פרשת שמיני המתנה דרוכה: פיקוד העורף צפוי לעדכן את הנחיות ההתגוננות במרכז הארץ בשעות הבוקר זוכרים בסלון: מזכרת בתיה מציינת את יום הזיכרון לשואה ולגבורה במפגש מרגש שגרה תחת אש ברחובות: מדרג ההתגוננות נותר ללא שינוי ומאפשר פעילות מלאה ניסים גוזלן בהודעת הרגעה: "הכל בסדר בבאר יעקב, נקיים הערכת מצב לגבי הלימודים"

שדרות: נחנך "הבית של איתמר" – מרכז טיפולי לילדים ונוער בעזרת בעלי חיים

צים מימנה את המיזם לזכר סמ״ר איתמר בן יהודה ז״ל; תוספת 500–600 שעות טיפול בחודש
עיריית שדרות וחברת צים חנכו ביום חמישי שעבר בטקס מרגש את "הבית של איתמר" – מרכז חדשני לטיפול תומך בילדים ונוער בעזרת בעלי חיים. המרכז נבנה בתמיכתה ובמימונה של חברת צים, ונקרא על שמו של לוחם גולני, סמ"ר איתמר בן יהודה ז"ל, שנפל בקרב גבורה ב־7 באוקטובר.
הטקס התקיים בהשתתפות משפחת בן יהודה, ראש עיריית שדרות אלון דוידי, מנכ"ל ונשיא צים אלי גליקמן וחברי ההנהלה, ונציגי הקהילה, ובהשתתפות הסופר דוד גרוסמן, מחבר ספר הילדים "איתמר מטייל על הקירות", אשר היווה השראה לשמו של איתמר ז"ל. עוד השתתפו חברי סגני ראש העיר, חברי מועצה, בהם מחזיקת תיק חוסן קהילתי, סימה ביטון, אנשי הקרן לפיתוח שדרות, בניהולו של מיכאל סימן טוב, ומטפלי וצוות מרכז חוסן, בניהולה של הילה גונן-ברזילי.
היוזמה להקמת המרכז עלתה בימים הראשונים שלאחר ה-7 באוקטובר. פנייה של ראש עיריית שדרות זכתה להיענות מיידית מצד הנהלת צים, שהתגייסה לתרום להקמת המרכז, כחלק ממהלך רחב שיזמה החברה לתמיכה בקהילות שנפגעו ובמוסדות חיוניים בעקבות אירועי אוקטובר 2023.
המרכז פועל בליווי מקצועי של ד״ר יורם בן יהודה, אביו של איתמר ז״ל ומומחה בתחום בריאות הנפש.
אלי גליקמן, מנכ״ל צים, אמר בטקס: "צים תמיד הייתה חלק מהסיפור הישראלי. לאחר אירועי אוקטובר 2023 בחרנו להתגייס במלוא העוצמה למאמץ הלאומי ולעמוד לצד קהילות שנפגעו. הקמת ‘הבית של איתמר’ היא חלק ממחויבות עמוקה ומתמשכת – להשקעה בדור העתיד, בתקווה וביכולת לצמוח גם מתוך משבר".
חנוכת המרכז התקיימה יום לפני יום הולדתו של איתמר ז״ל, ומהווה אבן דרך נוספת בתהליך השיקום, הבנייה מחדש והחיזוק הקהילתי של שדרות והדרום כולו".
אלון דוידי, ראש עיריית שדרות: "הבית של איתמר הוא ביטוי לערבות הדדית, לאמונה באדם ולבחירה לבנות עתיד טוב יותר לילדי שדרות. זהו מרכז שנולד משותפות אמיתית בין העיר, הקהילה וחברת צים, ומעניק מענה טיפולי משמעותי לילדים ולנוער הזקוקים לחיזוק, ליציבות ולתקווה. אנו ממשיכים לחזק את שדרות לא רק באמצעות בנייה ותשתיות, אלא דרך השקעה עמוקה בנפש, בחוסן ובדור הבא".
המרכז החדש יאפשר הפעלת תחומי טיפול נוספים, כמו פעילות גוף נפש (יוגה, מדיטציה), גינון טיפולי, טבע תרפיה; הצגת ולימוד תחום טיפול חוסן באמצעות בע"ח לקהלים שונים; מרחב לרווחת הקהילה המקומית ומבקרים.
בזכות הרחבת המרכז יוגדלו משמעותית שעות הטיפול, עם תוספת של 500-600 שעות טיפול בחודש.
המרכז יציע טיפולים פרטניים או קבוצות קטנות (עד 6 משתתפים) בעזרת בעלי חיים, טיפולים פרטניים או קבוצות קטנות (עד 6 משתתפים) בעזרת טיפולים הקשורים בטבע- גינון, טבע תרפיה, יוגה; טיפולים לקבוצות בעזרת בעלי חיים או טיפולים הקשורים בטבע – רווחה, קהילה, חינוך וכן השתלמויות – הרצאות וסדנאות לימודיות אודות תחום טיפול בעזרת בעלי חיים, הכשרות למרכזים בעלי מאפיינים דומים, קורס מטפלים לטיפול בטראומה.
כמו כן, המקום יהווה מרכז מבקרים מודולרי, יוכל לארח אירועים, פעילויות חוסן לתושבים, פינת חי, חוגים ועוד ובנוסף ישתף פעולה עם האקדמיה באמצעות ליווי מחקרים בתחום הטיפול בטראומה.

◼️ חדשות שדרות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: סיון פרג'

דילוג לתוכן