מבזקים
לפני זמן קצר: רקטות שוגרו מארגון הטרור חיזבאללה חוגגים עצמאות 78 בגבעת שמואל: למרות האתגרים – העיר תלבש חג גבעת שמואל חוגגת עצמאות 78 בפארק רמון ובשכונות העיר אוהדי בית״ר ירושלים פקדו את קברי 120 הנופלים והניחו צעיפי הנצחה ראשון לציון: תינוקת בת חצי שנה חולצה בשלום מרכב אשדוד מתייחדת עם זכר הנופלים: טקס מרגש במקיף ז’ בהשתתפות משפחות שכולות ותלמידים נתניה: פעוט ננעל ברכב וחולץ בשלום בליבנו לעד: אלפים מיבנה התייחדו עם זכר הנופלים בטקס המרכזי בחלקה הצבאית אשדוד נערכת ליום העצמאות: אלפי תושבים צפויים לפארקים – והעירייה מגבירה היערכות וניקיון מצטיין הנשיא מאשקלון: קמ״א נ׳ הוכר כאחד ממצטייני יום העצמאות ה-78 אשקלון מתכוננת ליום העצמאות: העיר נצבעה בכחול־לבן עם אלפי דגלים ומיצגי תאורה ברחבי העיר בין פרקים לפסוקים: חידון התנ״ך הראשון בנווה עמית יוצא לדרך בירושלים רס"ר קובי טל מאופקים נבחר לדגלן בטקס המשואות בהר הרצל באר שבע גאה: סמל שני עדי צמח תייצג את העיר בטקס המשואות בהר הרצל "הם כותבים בדם את ההיסטוריה": הטקס המרגש במקיף א’ אשדוד – והמסר החד של ראש העיר אשדוד זוכרת: טקסי זיכרון ושירי לוחמים נערכו במקביל לעצרת המרכזית – "בזכותם ובאחריותנו" היערכות שיא בדרום: המחוז הדרומי נערך לאירועי הזיכרון ולחגיגות העצמאות אילת מרכינה ראש: אלפים השתתפו בטקס הממלכתי בחלקה הצבאית רמלה שרה וזוכרת: ערב שירי לוחמים מרגש חיבר בין כאב לתקווה יצא לשליחות חסד – ונרצח בדרך: סיפורו של הרב יצחק צייגר

"שווים באופנה": טליה אורפלי מרחובות מגשימה חלום

תצוגת האופנה הייחודית של אקים ישראל, בתמיכת משרד הרווחה, העניקה במה לאנשים עם מוגבלות והדגישה: "כולם.ן שווים.ות באופנה – החופש לבחור, החופש להיות אני!"

חלומות נועדו להתגשם, וטליה אורפלי, בת 22 מרחובות, הוכיחה זאת באופן מרגש בתצוגת האופנה "שווים באופנה" שהתקיימה בתל אביב ב-16 ביולי 2025. טליה, צעירה עם מוגבלות שכלית המתגוררת בדיור של עמותת אקים ברחובות, לא נתנה לשום אתגר לעצור אותה בדרכה להגשמת חלום ילדותה – להיות דוגמנית.

"הכי ריגש אותי לרקוד מול כולם ולעשות פוזות על המסלול," סיפרה טליה בהתרגשות. "בהתחלה בכיתתי מהתרגשות, זה היה רגע עוצמתי שכולם מסתכלים עליי, אבל הצלחתי להתגבר. בסופו של דבר, להיות באולם, מאופרת ועם תסרוקת – זו הייתה חוויה מרגשת שלא אשכח."

תצוגת האופנה "שווים באופנה" היא יוזמה מרגשת של אקים ישראל, בתמיכת משרד הרווחה והביטחון החברתי ובהפקת גאלה רחמילביץ'. האירוע התקיים כחלק מפעילות פנאי בקהילה, ועל המסלול צעדו דוגמנים ודוגמניות – כולם אנשים עם מוגבלות – לבושים בבגדים צבעוניים ונוצצים שעוצבו במיוחד עבורם. המסר המרכזי של התצוגה היה ברור ומהדהד: "כולם.ן שווים.ות באופנה – החופש לבחור, החופש להיות אני!"

רוני הופמן, מפקח ארצי לפנאי, חינוך ותרבות במינהל מוגבלויות במשרד הרווחה והביטחון החברתי, הדגיש את חשיבות האירוע: "שילוב אנשים עם מוגבלות בקהילה הוא ערך יסוד בחברה צודקת ושוויונית. כאשר אנשים עם מוגבלויות מקבלים הזדמנויות שוות להשתתף בכל תחומי החיים – בעבודה, בחינוך, בתרבות ובפעילות חברתית – הקהילה כולה מועשרת מהמגוון והכישרונות הייחודיים שלהם." לדבריו, "אירוע תצוגת האופנה הייחודית שערכנו מעביר מסר חזק וברור שמוגבלות אינה מגבילה את היכולת להגשים חלומות, להבטיח ביטוי עצמי ותרומה לחברה. אנו במשרד הרווחה, פועלים בשנים האחרונות לפיתוח מגוון רחב של שירותים שיאפשרו לאנשים עם מוגבלויות לעבור לחיים בקהילה, ולתת להם עצמאות מלאה, לקבוע את מהלך חייהם."

סיגל פרץ יהלומי, מנכ"לית אקים ישראל, הביעה אף היא התרגשות רבה: "מרגש לראות את האנשים שאנו תומכים בהם צועדים על המסלול כאשר ברור לכל שהם חלק בלתי נפרד מהקהילה, כמו בתחומים רבים אחרים. אנחנו באקים שמחים וגאים על הזכות לפתח את הפרויקט המיוחד הזה, זו השנה השנייה, שנותן מקום מרכזי ומכבד בקדמת הבמה לאנשים שלרוב נדחקים לשוליים ומאפשר לציבור הרחב לראות את היופי שבשוני."

האירוע "שווים באופנה" מהווה לא רק תצוגת אופנה, אלא הצהרה חברתית חשובה על הכלה, קבלה ושילוב, המדגישה את הפוטנציאל והכישרון הטמונים בכל אדם.


◼️ חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: סטודיו מאיסה

דילוג לתוכן