מבזקים
גבר בן 38 נדקר ברחוב הרצל ברחובות אירוע חריג בפסגת זאב: גבר ואישה אותרו מחוסרי הכרה בביתם – מצבם קשה תאונה בהרצליה: הולך רגל כבן 30 נפגע מרכב – מצבו בינוני שבוע של חסימות ברחובות: עבודות המטרונית יסגרו מקטעים מרכזיים בעיר בשעות הלילה מוצ״ש של עומסים וחסימות ברחובות: משחק הכדורגל ישבש את התנועה באזור האצטדיון שימו לב: שדרות שא נס בבאר יעקב ייסגר לתנועה – אלה השעות וההסדרים הבשורה לנהגים: הגשר החדש בכביש 446 נפתח לתנועה שלושה פצועים בתאונה בין שני כלי רכב סמוך לקריית גת קטטה, סכינים וירי: כתב אישום נגד החשוד המרכזי בפרשה במודיעין עילית המשטרה מבקשת את עזרת הציבור באיתור שלום בוזגלו מאשדוד חיכיתם, שאלתם – והנה זה סוף־סוף מגיע: רמי לוי סטוק פותח סניף חדש בקניון רמלוד מזעזע: בן 17 מהמרכז נאשם במעשה מגונה בבת משפחתו בת ה-3.5 רכב עלה באש בפתח תקווה – כוחות הצלה הוזעקו 50 דקות וזה נגמר: הטירוף סביב המופע של מארינה ברחובות תושב מזרח ירושלים יואשם בתקיפת אשתו וילדיו 4 רימוני רסס ושני אקדחים נתפסו בת"א צה"ל: חיזבאללה שיגר שני רחפני נפץ לעבר כוחותינו בדרום לבנון ראשון לציון נערכת לחגים: פינוי האשפה יתוגבר גם בלילות בן 19 נאשם שפתח בירי בלב מרכז מסחרי במודיעין עילית ונמלט אחרי העתירה והמחלוקת על המכרז: זה מה שיקרה בשני מעונות היום בראשון לציון

שוק הנדל"ן נערך לעליית המע"מ: האם יירשם שיא מכירות בדצמבר?

אוהד אסרף מנכ"ל ובעלים של קבוצת ארי מגורים לשיווק נדל"ן מעריך כי מספר העסקאות בדצמבר יגדל כתוצאה מעליית המע"מ אולם מדובר בעיקר ברוכשים שכבר נכנסו לתהליך והם יקדימו את החתימה על מנת לחסוך כמה אלפי שקלים

ב-1 לינואר שיעור המע"מ בישראל יעלה מ 17% ל-18% המשמעות היא שדירה חדשה שנמכרה ב- 2 מיליון ₪ (1,706,806 מיליון ₪ ללא מע"מ) תעלה מתחילת החודש הבא 2.012 מיליון ₪. התייקרות של כ-12,000 ₪.

אולם עליית המע"מ לא תשפיע רק על מי שירכוש דירה חדשה החל מ – 1 בינואר אלא גם על כל מי שרכש דירה במסגרת מבצעי המימון בשנים האחרונות ולא השלים את כל התשלומים על הדירה. במקרים אלו הוא ישלם 18% מע"מ על יתרת התשלום. לדוגמא, אם נותר לרוכש דירה לשלם 1 מיליון ש"ח כולל מע"מ לקבלן, הוא יצטרך לשלם כעת כ-1,007,546 ש"ח אחרי עליית המע"מ. כלומר, מדובר בתוספת של כ-7,546 ש"ח.

אוהד אסרף מנכ"ל ובעלים של קבוצת ארי מגורים לשיווק נדל"ן מעריך כי מספר העסקאות בדצמבר יגדל כתוצאה מעליית המע"מ אולם מדובר בעיקר ברוכשים שכבר נכנסו לתהליך והם יקדימו את החתימה על מנת לחסוך כמה אלפי שקלים. התמריץ לסגור את העסקה בדצמבר יהיה גבוה יותר בקרב רוכשים שמשלמים סכום משמעותי ממחיר הדירה בעת הרכישה כי כאשר מדובר ברכישה עם סכום ראשוני מינימלי המע"מ כמעט ולא משחק תפקיד.

מבחינת היזמים אנחנו עדים כבר עכשיו ליזמים שיוצאים במבצעים בסגנון " עליית המע"מ עלינו" במקרים כאלו יש לשים לב שהקבלנים מתמחרים גם את התשלומים העתידיים במע"מ של 17% על מנת שההטבה תהייה משמעותית יותר ולא רק על התשלום הראשוני. מצד שני בפרויקטים בהם הביקושים גבוהים ייתכן והעלאת המע"מ תהייה תמריץ להעלאת מחירי הדירות וזה יכול להשפיע על מדד מחירי הדירות בחודשים הקרובים.

מאור אוחנה מנכ"ל רשת דרכנו לייעוץ משכנתאות מציין כי רוכשי דירות שקנו דירות במסגרת מבצעי המימון שוקלים עכשיו האם כדאי להקדים תשלומים ליזמים על מנת לנטרל חלק מעליית המע"מ. חשוב לזכור כי לא בכל מקרה כדאי להקדים תשלומים. אם לרוכשים יש כסף זמין ופנוי אז הקדמת התשלומים תחסוך כמה אלפי שקלים בהתאם לסכום שישלמו ליזם. אולם אם עליהם להקדים נטילת משכנתה בתנאי הריבית של היום,  למערכת השיקולים צריך להכניס את גובה הריבית ולבחון האם לא נכון יותר לספוג את עליית המע"מ.

עדי אלון שרביט סמנכ"לית השיווק של קבוצת אשלי לירן מציינת כי העלאת המע"מ בתחילת ינואר משפיעה גם על מי שמתכוון לרכוש דירה וגם במי שרכש דירה ולא השלים את התשלומים. עם זאת בחברה אנחנו מעריכים כי העלאת המע"מ לא תפגע בביקושים שכן ההערכות בשוק הן שמחירי הדירות ימשיכו לעלות והרוכשים מעדיפים לבצע היום עסקאות במסגרת מבצעי המימון ולשריין לעצמם דירה במחיר הנוכחי. על מנת לבוא לקראת הלקוחות ולתת להם אפשרות לרכוש דירה בתקופה הקרובה מבלי להלחץ בגלל עליית המע"מ במהלך הרבעון הראשון של שנת 2025 החברה תספוג את עליית המע"מ ולא תעלה את המחירים.

◼️ הצטרפו לחדשות כלכלה, נדל"ן הייטק ועסקים בווטסאפ לחצו כאן 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דרור סיתהכל

דילוג לתוכן