מבזקים
מונטריאול: יהודי נהרג באירוע ירי; נסיבות מותו נבדקות מפקד מרחב אילת, נצ"מ אלון כלפון, בהודעה מיוחדת לתושבים אירוע ירי במונטריאול שבקנדה צפו: פשיטה על מכון הטסטים באשדוד; 12 עצורים עד כה הודעה לתושבי אילת והנופשים: תרגיל צבאי ייערך מחר בבוקר במרחב המפרץ עיריית רחובות מגיבה להחלטת בית הדין: "שמחים שבית המשפט קיבל את בקשתנו וביטל את השביתה" ועד עובדי עיריית רחובות על החלטת בית הדין: "עדות לצדקת מאבקנו, חובת ההוכחה היא על העירייה" דרמה ברחובות: בית הדין לעבודה הכריע – השביתה הכללית בעירייה תידחה ביום ותבוטל בכפוף להעברת תקציב הרווחה סגירת מעגל: צה"ל ושב"כ חיסלו את מחבל הנוח'בה שהחזיק בחטוף עומר שם טוב רמלה חוסכת עד 50% בצריכת החשמל: פרויקט תאורת ה-LED מציג תוצאות מרשימות השב"כ וראש עיריית אילת מרגיעים: "אין התרעה קונקרטית לעיר, אילת מוגנת וערוכה לעונת הקיץ" אירוע רפואי בנגב: כ-15 תצפיתניות לקו במכת חום במהלך פעילות שטח בתוך יממה: זק״א פעלה בשתי זירות טראגיות בארה״ב – גופות ישראלים יוטסו לישראל בן 30 נפצע באירוע אלימות בתל אביב גבעת שמואל חוגגת ספרות: עשרות השתתפו בערבי “מה קורא?” עם יוצרים מקומיים פסטיבל המתגייסים חוזר לגני יהושע: מאות צעירים צפויים להגיע – רכבת ישראל מתגברת שירותים הכסף הקדוש אותר: כלי כסף בשווי 120 אלף שקל שנגנבו מבית כנסת בבני ברק נמצאו מוסתרים מודיעין מכבים רעות: כך מנסות לגרום ליותר נערות לבחור בהייטק כבר בחטיבת הביניים עשרות ואפילו מאות שקלים לכרטיס: איפה באמת כדאי לקנות כרטיסים למופעי הקיץ? דמי ההבראה בדרך לעלייה: מיליוני עובדים עשויים לקבל מאות שקלים נוספים בשנה

שכונת האנרגיה החכמה והמקיימת הראשונה בישראל יוצאת לדרך בבאר שבע

מנכ”ל חברת החשמל לישראל, מאיר שפיגלר, וראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ’, חתמו על תחילתו של פיילוט פורץ דרך: הפיכת חלק משכונת רמות בצפון באר שבע לשכונה “אנרגטית, חכמה ומקיימת”.

מנכ”ל חברת החשמל לישראל, מאיר שפיגלר, וראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ’, חתמו על תחילתו של פיילוט פורץ דרך: הפיכת חלק משכונת רמות בצפון באר שבע לשכונה “אנרגטית, חכמה ומקיימת”. מדובר ביוזמה משותפת של חברת החשמל ועיריית באר שבע, המציבה את העיר בחזית החדשנות האנרגטית בישראל. במסגרת המפגש חתמו השניים על אמנה משותפת, המבטאת את מחויבותם להוביל מהלך חדשני שישפיע לא רק על שכונת רמות אלא גם על העיר כולה, ובעתיד ישמש מודל לאומי.

הפיילוט, הראשון מסוגו בישראל, כולל שילוב של מיטב הטכנולוגיות המתקדמות לניהול אנרגיה:

* התקנת מונים חכמים לניהול ומעקב אחר צריכת החשמל.

* מערכות סולאריות על גגות בתים משותפים, בתים פרטיים ומבני ציבור.

  • מערכות אגירה חשמליות שכונתיות וביתיות לחיזוק הביטחון האנרגטי ולחיסכון בעלויות החשמל.

* פריסת עמדות טעינה לרכבים חשמליים ברחבי השכונה, לרבות פתרונות ייעודיים לבתים משותפים.

* רכב שיתופי חשמלי לעידוד תחבורה ציבורית ולהפחתת זיהום האוויר.

מעבר לטכנולוגיות המתקדמות, ייבחנו מודלים כלכליים חדשניים, המשלבים את הפיכת צרכני החשמל גם ליצרני חשמל (PROSUMER). כמו כן, יקודמו שיתופי פעולה עם רובע החדשנות העירוני, פארק ההייטק ומרכז החדשנות לקליימטק ודזרטק, יחידת התקשוב בצה"ל, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ומינכן, העיר התאומה של באר שבע.

המיזם ישפר משמעותית את איכות החיים בשכונה, באמצעות הפחתת זיהום האוויר והרעש, צמצום פליטות גזי חממה ושיפור סביבת המגורים. תושבי המקום ייהנו מהדרכות ומליווי אישי.

ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ’: "זהו רגע היסטורי עבור באר שבע ותושביה. שכונת רמות תעמוד בחזית החדשנות ותשמש מודל ארצי לשכונות חכמות ומקיימות. הפרויקט הזה הוא נדבך נוסף בחזון שלנו להפוך את באר שבע לעיר מובילה בתחומי הקיימות, האנרגיה החכמה והטכנולוגיה. השילוב בין טכנולוגיות מתקדמות, ביטחון אנרגטי, חיסכון ושיפור איכות החיים ייצור סטנדרט חדש למגורים – לא רק בבאר שבע, אלא גם בערים נוספות בישראל ובעולם."

מנכ”ל חברת החשמל לישראל, מאיר שפיגלר:

״העליה ברמת החיים והשינויים במזג האוויר הקוטבי, מגבירים את צריכת החשמל, שבציר בזמן שוברת שיאים. כבר כעת רשת החשמל נדרשת לתת מענה, בין היתר, להיקפים נרחבים של חוות שרתים, עמדות טעינה לרכבים חשמליים, מתקני ייצור סולריים ואגירת אנרגיה.

פיילוט השכונה החכמה מהווה פריצת דרך בהתייחסות למלא הפוטנציאל ומגוון מתקני אספקת החשמל, כמערכת כוללת שתייעל את השימוש הסביבתי בחשמל והחיסכון הכלכלי, בהתאם לצרכים של התושבים. בעידן הטכנולוגיה פורצת הדרך, הכלים והאמצעים הנדרשים לכך נמצאים בהישג יד וזו ההזדמנות והחובה כאחד, להעזר בהם עד תום. ניהול מתקדם, גמיש ויעיל של האנרגיה הוא צו השעה, ובאמצעות הפיילוט אנחנו מיישמים אותו, הלכה למעשה. זו סנונית ראשונה המבשרת על העתיד לבוא".

הפיילוט צפוי לצאת לדרך במהלך שנת 2025, תוך שיתוף מלא של הציבור בשלבי התכנון והביצוע. כאמור, המודל שיפותח בשכונת רמות ישמש בסיס ליישום בשכונות וערים נוספות ברחבי ישראל.

 

◼️ הצטרפו לחדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דיאגו מיטלברג

דילוג לתוכן