מבזקים
נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26

שכונת נאות שז״ר ביבנה בדרך למהפך גדול

182 דירות ישנות יפנו מקום לכ-800 יחידות דיור, מסחר ושטחי ציבור

ביבנה ממשיכים לחדש: מתן תוקף לתכנית ההתחדשות במתחם הגלבוע – התבור – הנשיאים בשכונת נאות שז"ר

עיריית יבנה ממשיכה להוביל את תנופת ההתחדשות העירונית: בימים אלו מתפרסמת למתן תוקף תכנית משמעותית להתחדשות עירונית במתחם הגלבוע – התבור – הנשיאים, בשכונת נאות שז"ר.

התכנית, אשר נדונה ואושרה על ידי הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מרכז, מהווה חלק מתכנית האב להתחדשות עירונית של מרכז העיר יבנה. המתחם ממוקם בסמיכות למרכז העיר ולמע"ר המתוכנן (שדרות העצמאות ורחוב דואני), וכן בקרבת הכניסה המזרחית לעיר.

המתחם משתרע על פני כ-23 דונם וכולל כיום 182 יחידות דיור ב-8 מבני מגורים בני 3-4 קומות, בהם 6 בנייני רכבת ושני מבנים נוספים בצורת H. במתחם פועלים גם 3 בתי כנסת, מעונות יום ושטח ציבורי פתוח.

במסגרת התכנית להתחדשות עירונית, צפויים להיבנות 11 מבני מגורים חדשים בגובה שבין 10.5 ל-20 קומות, בהתאם למגבלות הבנייה החלות במקום. התכנית כוללת הקמת כ-800 יחידות דיור בתמהיל מגוון, תוך מכפיל של כ-4.3 ביחס למצב הקיים.

התכנון החדש שם דגש על יצירת סביבת מגורים איכותית הכוללת שצ"פ משמעותי בלב המתחם, שטחי ציבור מבונים, וכן חזיתות מסחריות ושטחי מסחר בקומת הקרקע, בין היתר בקרן הרחובות הנשיאים והעצמאות.

התכנית מקודמת על ידי רשות מקרקעי ישראל ובשיתוף משרד אדריכלים עמוס ברנדייס וצוות יועצים מקצועי רחב. התהליך החברתי לווה על פי מיטב הסטנדרטים וכולל נציגות דיירים פעילה, אשר בחרה את משרד עורכי הדין קרן כהן בלחרסקי ושות' וכן את חברת "אלמוג כדאי", אשר תוביל את קידום היתרי הבנייה והוצאת הפרויקט אל הפועל.

ראש העיר, רועי גבאי: "מדובר בבשורה של ממש למתחם משמעותי בשכונת נאות שז"ר לאחר כ-5 שנות תכנון. גם בעת מורכבת של מלחמה ואתגרים לאומיים העיר ממשיכה לעמוד בחזית קידום ההתחדשות העירונית בישראל עם חמישה מתחמי פינוי-בינוי בביצוע וקידום מתמיד של תכניות נוספות. קבענו יעד ברור לחזק את המרקם הוותיק של העיר, לשפר את איכות החיים של התושבים ולייצר סביבת מגורים מתקדמת, בטוחה ומודרנית. נמשיך לפעול בנחישות כדי להביא בשורה של התחדשות, תקווה וצמיחה לתושבי יבנה מתוך ראייה של עתיד טוב יותר לדור הנוכחי ולדורות הבאים".

ראש המינהלת להתחדשות עירונית, מתן שפירא: "בשעה טובה ולאחר מספר שנות תכנון לא מבוטלות, אנו מברכים על אישור התכנית למתחם. אנו סמוכים ובטוחים שחברת 'אלמוג', בעלת ניסיון משמעותי בעיר יבנה, תפעל ביעילות ובמסירות לקידום היתרי הבנייה ולמימוש המתחם. כמו בכל תכנית רחבת היקף, התמודדנו עם אתגרים לאורך הדרך, ואנו שמחים להגיע לאבן דרך משמעותית זו. נציגות הדיירים פועלת באופן מרשים מאז 2021 ותמשיך ללוות את התהליך עד לאכלוס המתחם בשנים הקרובות".


◼️ חדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: הדמיה: באדיבות משרד עמוס ברנדייס אדריכלים

דילוג לתוכן