מבזקים
התלונות על קופות החולים: מי מובילה במספר הקבילות, ואיפה נמצאו הכי הרבה מוצדקות? מה – 1 בנובמבר נשלם יותר על ביצים: אלה המחירים החדשים בסופר מידע אישי של 138 מבוטחים נחשף לסוכן לא מורשה: מנורה מבטחים נקנסה ב – 256 אלף שקל אשקלון ואשדוד: שמונה נעצרו בחשד לשהייה בלתי חוקית, שניים ניסו להימלט מהשוטרים כפר סבא: קווי המתח הגבוה הוסרו מרחוב הרצל והועברו אל מתחת לקרקע אילת: תרומה מקנדה הפכה לבית לילדים שהוצאו מבתיהם גדרה: חברותיה ובנות משפחתה של קרן בן בסט ז"ל צעדו בבגדים שעיצבה התראה מטאורולוגית בישראל – זו התחזית לימים הקרובים אלי יצפאן, סדנאות וטיול: מה מחכה לאזרחים הוותיקים בקריית מלאכי בנובמבר? שבוע של חסימות ורעש ברחובות: עבודות הקו הכחול שוב משבשות את התנועה בעיר עיריית חולון השלימה את שדרוג שני הרחובות המרכזיים בשכונת ח-370: כבישים חדשים, תאורה, מדרכות ופיתוח סביבתי רמת גן: תושב העיר נאשם בסחר בסמים דרך טלגרם – גם לקטינים חסימות לילה באזור אשדוד: רחוב הנפט ייסגר לכיוון דרום במסגרת עבודות בכביש 41 בן 16 נפצע בינוני באירוע אלימות בירושלים ופונה לחדר הטראומה דיווח ראשוני: פיגוע ירי סמוך לצומת יהודה ירי הבוקר ברמלה: גבר בשנות ה – 30 לחייו נפצע קשה בג'ואריש, המשטרה פתחה במצוד התפנית בפרשת העובר שהושאר בבית החולים בירושלים: המשטרה קבעה שלא בוצעה עבירה חשד לחטיפה ולתקיפה קשה של בן 17 בדרום; צעיר בשנות ה-20 נעצר אופקים רצה לזכר גיבוריה: מרוץ הגבורה השלישי יתקיים בדצמבר תרחיש של פגיעת טיל ועשרות נפגעים: תרגיל חירום נרחב בדימונה

שכנות טובה ביבנה: סכסוך על תקיפת כלב הסתיים בפשרה ובדרכי שלום

במקום להגיע לבית המשפט: שני שכנים שהסתכסכו בעקבות פציעת כלב, פנו למרכז הגישור והדיאלוג העירוני. לאחר הליך מקצועי, הגיעו הצדדים להסכמה על פיצוי כספי וקביעת כללי בטיחות לעתיד. ד"ר עוזי ערן: "סיימו את הסכסוך בלחיצת יד"

תהליך גישור מוצלח הגיע לסיומו השבוע בעיר יבנה, והוכיח שוב כי הידברות היא החלופה הטובה ביותר למאבקים משפטיים ארוכים. הסכסוך, שהתגלע בין שני שכנים המתגוררים באותו בניין, החל בעקבות סדרת אירועים שבהם כלבתו של אחד השכנים תקפה את כלבו של השכן האחר.

באחד המקרים, פציעתו של הכלב הייתה משמעותית והצריכה טיפולים וטרינריים יקרים. המתיחות בין הצדדים הסלימה עד כדי שליחת מכתבי התראה מעורכי דין, אך ברגע האחרון בחרו השכנים בנתיב של דיאלוג ופנו למרכז הגישור והדיאלוג בקהילה הפועל בעיר.

את התהליך ניהלו שני מגשרים מנוסים שפעלו בהתנדבות. במהלך המפגשים, העלה בעל הכלב שנפגע דרישות לפיצוי בגין ההוצאות הרפואיות ועוגמת הנפש, בעוד השכן השני טען כי הדרישות מופרזות.

בסופו של דבר, בסיוע המגשרים, גובש הסכם פשרה מאוזן:

פיצוי כספי: הנתבע ישלם עבור הוצאות הטיפול הרפואי בכלב שנפגע.

מניעה עתידית: נקבעו כללים ברורים לטיול עם הכלבה התוקפת, הכוללים שימוש חובה ברצועה ובמחסום פה בכל עת.

"מעבר להסכמות הכספיות, היעד המרכזי היה שמירה על יחסי שכנות תקינים", מסביר ד"ר עוזי ערן, מנהל מרכז הגישור ביבנה. "התהליך הסתיים ברוח טובה ובלחיצת יד. המרכז שלנו מהווה כתובת מקצועית ונגישה ליישוב סכסוכים מחוץ לכותלי בית המשפט, תוך חיסכון אדיר בזמן ובעלויות".

במרכז הגישור מזמינים תושבים נוספים המצויים במחלוקת לפנות וליישב את הדברים בדרכי שלום בטלפון: 08-9331133.


◼️ חדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: freepik

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של יבנה

לחצו כאן
דילוג לתוכן