כבוד גדול: שלוש אמניות מרחובות – ענת פרידמן, פזית אסולין ורוני שייבר משתתפות במשלחת אמנים בקהילה היהודית של מיניאפוליס, במדינת מינסוטה בארה"ב. המשלחת היא אורחת של הפדרציה היהודית במסגרת שותפות "ביחד" רחובות-מיניאפוליס-הסוכנות היהודית הינה פלטפורמה המחברת בין העיר רחובות לבין הקהילה היהודית במיניאפוליס במגוון דרכים.
ענת פרידמן, פזית אסולין ורוני שייבר עובדות בצוותא עם שלושה אמנים ממיניאפוליס – ויחד הם משתתפים בפרויקט REART הכולל חילופי אמנים ותערוכה משותפת בנושא "יהדות, מדע ואמנות" שתתקיים ברחובות בחודש נובמבר ובמיניאפוליס בחודש ספטמבר.
זהו רק אחד משיתופי הפעולה של השותפות במגוון תחומים בין רחובות לקהילה היהודית במיניאפוליס. מלבד תחום האמנות, קיים שיתוף הפעולה גם בתחומי החינוך הפורמלי והלא פורמלי , מועדון קריאה משותף ועוד. במהלך חילופי האמנים יפעילו האמנים אירוע אמנותי לקהילה היהודית החוגגת את יום העצמאות, וכן יבקרו ויקיימו פעילות אומנותית בבתי ספר יהודיים ולא יהודיים, בבתי כנסת, בקבוצות של אנשים עם צרכים מיוחדים ועוד. הם יבקרו במוסדות קהילתיים שונים וילמדו כיצד פועלת הקהילה היהודית במינאפוליס.









