מבזקים
צביקה ברוט הגיע לאירוע העירוני בהשתתפות ילדים עם צרכים מיוחדים: "אצלנו לא משאירים אף אחד מאחור – כולם חוגגים ביחד" תומר סלומון מגן יבנה: "כנכד לניצול שואה, אני מרגיש מחויבות עמוקה להמשיך לשאת בגאווה את הערכים והמורשת" רס״ל א', מרחובות, בטקס המשואות: "השתתפות בטקס היא הגשמת חלום ורגע מרגש במיוחד" קריית מלאכי: צעיר אותר בכביש עם חבלות בראשו ובגפיו סמוטריץ׳ ודגן רקדו בשא-נור: ״ושבו בנים לגבולם״ אירוע חמור בסמוך ליישוב עפרה שבבנימין: עשרות פורעים ערבים תקפו קבוצת מטיילים בסלעים ובאבנים מטווח קרוב הוגשה הצהרת תובע נגד תושב אבו גוש החשוד בתקיפת אחותו באמצעות סכין כביש 38: רוכב אופנוע נפגע חזיתית מרכב ונחבל בגפיו חגיגות בסימן כחול-לבן: כך נראו אירועי יום העצמאות הצבעוניים ביהוד-מונוסון ביום העצמאות: שתי תאונות באזור קריית גת, שלושה פצועים הובהלו לבית החולים שלושה פצועים בכביש 44 סהר פינטו: "גדרה כולה גאה בהודיה כהן, תלמידת אולפנת בהר״ן מהמושבה" מבצע חילוץ לילי באשקלון: כלב שננעל ברכב חולץ בשלום על ידי מתנדב ידידים ממצא היסטורי מסוכן בשטח פתוח: פריט אמל"ח אותר סמוך לרמת השרון סוכל ניסיון פיגוע ביום העצמאות: נעצר תושב מזרח ירושלים עם סכין וכלי תקיפה בהמשך היום: טקס פרס ישראל יעמוד במרכז החגיגות בירושלים – טראמפ יגיע? גאווה מגדרה: הודיה כהן זכתה בחידון התנ״ך העולמי המפגש המסורתי לשגרירים בירושלים – עם מסר חריג מהרצוג “הדור הזה מתעלה על כולם”: נאום הרצוג שסחף את הקהל כפר שמואל: הסוסים יצרו את המספר 78 במחווה מרגשת ליום העצמאות

שלוש תערוכות חדשות יושקו ביום שישי הקרוב בעיר יבנה

 

 

שלוש תערוכות חדשות ביבנה, יושקו במעמד ראש העיר צבי גוב -ארי ביום שישי הקרוב, 29/4/2022 בשעה 11:00

התערוכה "רוח הזמן" באוצרותה של יובל עציוני, היא התערוכה השנתית של עמותת 'קראפט ישראל', המתמקדת במושג 'רוח הזמן' כרעיון בסיסי המניע דיון על היצירה האמנותית הייחודית לתחום ה'קראפט', רוח התקופה והקשר לנושאים אקטואליים לצד התכתבות עם העבר, כגון מעקב אחר מסעות גיאוגרפיים וסימבולים של חפצים, בחינת שינויים בייחוס חברתי לחפצים או אובייקטים בשדה האמנות. בתערוכת היחיד של האמנית עמליה רובין "פעם ידעתי לעוף", באוצרותו של רוני ראובן, מוצגות עבודות העוסקות בדימויים נסתרים מעולם החי, הצומח, הדמיון והדומם.

מזה מספר שנים יצירתה של עמליה, אקריליק על קנבס, עוסק באינטרפרטציות ובדימויים שלה לתהליך פרידה מיכולות הנגינה והמחול, בשל מגבלה פיזית.

היצירות נעות בין המתח והכאב של מגבלות התנועה לבין הכלה, השלמה ויצירת פרשנות אחרת למרחב ותנועה בצמצום, תחושה של כאוס, אובדן של דרך אשר לאורכה מהבהבים אורות של תקווה, של מעוף והמראה רוחנית.

בקיר האמנית פרוין שמואלי-בוכניק "מעיינות העין" באוצרותו של רוני ראובן, מופיעה העין כדימוי רוחני שיש בו מן ההתבוננות פנימה, כפי שרוֹוֵחַ ביצירות אמנות פלסטיות, בספרות, בקולנוע ובתורות מיסטיות: עין אלוהים, העין הצופייה, אך גם העין במובן הגשמי והפונקציונאלי שלה, המאפשרת לנו לצפות ולתקשר. העין בעבודות אלו מאזכרת לעתים את עיניה של שמואלי-בוכניק עצמה, ויש בה מן הדיוקן העצמי. היא מופיעה בעבודותיה על רקע בדי ריפוד מעובדים בחוטי זהב וכסף וטקסטורות מאוירות של הבד.

בעבודותיה פרוין מתייחסת למהות תקופת הקורונה, תקופה של חרדות, חוסר וודאות וחיפוש אחר הדרך הצלולה המפוענחת.
טקסט לתערוכתה של פרוין נכתב על-ידי זיוה קורט, אוצרת וחוקרת אמנות.

נעילה: 30.6.22

דילוג לתוכן