מבזקים
ידידים אילת קיימו את תהלוכת העצמאות המפורסמת; אלי לנקרי: "אתם מסמלים עבורי את הדברים הטובים ביותר – את הערבות ההדדית והאחדות" אירוע חריג באופקים אירוע אלימות בספורטק ברחובות; 3 פצועים במצב בינוני כבאות והצלה לישראל: לוחמי האש נאבקו בשריפת ענק באתר בנייה בבת ים ובדליקה קטלנית בדירת מגורים בתל אביב בנימין נתניהו: "אנחנו ערוכים לכל תרחיש – בהגנה ובהתקפה" הפנינג הוקרה חגיגי למתנדבים, עובדים ובני משפחותיהם בקריית מד"א ברמלה צביקה ברוט הגיע לאירוע העירוני בהשתתפות ילדים עם צרכים מיוחדים: "אצלנו לא משאירים אף אחד מאחור – כולם חוגגים ביחד" תומר סלומון מגן יבנה: "כנכד לניצול שואה, אני מרגיש מחויבות עמוקה להמשיך לשאת בגאווה את הערכים והמורשת" רס״ל א', מרחובות, בטקס המשואות: "השתתפות בטקס היא הגשמת חלום ורגע מרגש במיוחד" קריית מלאכי: צעיר אותר בכביש עם חבלות בראשו ובגפיו סמוטריץ׳ ודגן רקדו בשא-נור: ״ושבו בנים לגבולם״ אירוע חמור בסמוך ליישוב עפרה שבבנימין: עשרות פורעים ערבים תקפו קבוצת מטיילים בסלעים ובאבנים מטווח קרוב הוגשה הצהרת תובע נגד תושב אבו גוש החשוד בתקיפת אחותו באמצעות סכין כביש 38: רוכב אופנוע נפגע חזיתית מרכב ונחבל בגפיו חגיגות בסימן כחול-לבן: כך נראו אירועי יום העצמאות הצבעוניים ביהוד-מונוסון ביום העצמאות: שתי תאונות באזור קריית גת, שלושה פצועים הובהלו לבית החולים שלושה פצועים בכביש 44 סהר פינטו: "גדרה כולה גאה בהודיה כהן, תלמידת אולפנת בהר״ן מהמושבה" מבצע חילוץ לילי באשקלון: כלב שננעל ברכב חולץ בשלום על ידי מתנדב ידידים ממצא היסטורי מסוכן בשטח פתוח: פריט אמל"ח אותר סמוך לרמת השרון

שר הכלכלה אלי כהן: "ישראל היא המקום היחיד בו יהלומים, חדשנות ומסחר אלקטרוני נפגשים"

(צילום: נתן מור)

לראשונה בעולם: הבורסה ליהלומים פתחה מרכז למכירות פומביות של יהלומים מלוטשים. מרכז המכירות הפומביות נפתח הבוקר (שני) בטקס הפתיחה לתערוכת היהלומים העולמית שמתקיימת בימים אלה בבורסת היהלומים ברמת גן עם יותר מ-300 מבקרים מ-20 מדינות. בין המבקרים גם מנכ"ל הבורסה ליהלומים של דובאי – מרטין ליק. נשיא הבורסה יורם דבש: הענף מתחיל להתאושש מהמשבר הקשה בתולדותיו

אלי כהן שר הכלכלה, אמר בטקס הפתיחה: "בעולם הכלכלי המשתנה ישראל היא המקום היחיד בו יהלומים חדשנות ומסחר אלקטרוני נפגשים. נפתחה בישראל מעבדת חדשנות ראשונה מסוגה בעולם ומיזמים כאלה מסייעים להתמודד עם העתיד. יורם דבש, ידידי, חברי ורעי הטוב ואני שמנו לנו למטרה להחזיר את ענף היהלומים הישראלי לצמיחה ואנחנו בדרך להשגת היעד. אנחנו צריכים את הבורסה גדלה, צומחת משגשגת. הבורסה חשובה לכלכלה ומייצגת אותנו בגאווה. ישראל היא מותג נחשב בכל העולם בזכות מספר ענפים כלכליים וענף היהלומים הוא אחד מהם. אני רוצה להתחייב שאני אסייע לבורסה ליהלומים להתפתח ולצמוח".

(צילום: אחיקם בן יוסף)

לדברי נשיא הבורסה – יורם דבש, שנאם אף הוא בטקס הפתיחה: "יותר מ-300 מבקרים מיותר מ-20 מדינות הגיעו לתערוכה, לחלקם זהו ביקור ראשון בישראל. ב-2018 לראשונה מזה מספר שנים נבלמה מגמת הירידה בייצוא היהלומים, הייצוא התייצב ואנחנו מקווים שיגדל ב-2019. זאת, הודות לעבודה הקשה והמצויינת של היהלומנים, לשינויים במצב השוק אבל במידה רבה גם לרפורמות עמוקות ומוצלחות שביצענו בתחום היזמות והפיתוח הטכנולוגי והדיגיטלי, הרגולציה והניהול, ולתמיכה שקיבלנו מממשלת ישראל באשראי ובפתיחת שווקים ועוד. למרות התאוששות הענף ובשל השינויים בעולם אנחנו עדיין זקוקים לעזרה ותמיכה של ממשלת ישראל ובלעדיה נתקשה לשרוד".

***
הבורסה ליהלומים ברמת גן מקיימת השבוע (28 עד ה-30 בינואר) את תערוכת היהלומים הבינלאומית – האירוע השנתי הגדול של ענף היהלומים. בתערוכה משתתפים כ-400 קניינים מרחבי תבל – שיא של כל הזמנים בתערוכת יהלומים בישראל, בין המבקרים גם מנכ"ל הבורסה ליהלומים של דובאי – מרטין ליק. "ענף היהלומים הישראלי, שחווה בשנים האחרונות את המשבר הקשה בתולדותיו, נמצא במגמת התאוששות", אומר נשיא הבורסה ליהלומים, יורם דבש, "בשנת 2018 נבלמה מגמת הירידה בייצוא היהלומים, וכעת אנו מקווים שבשנת 2019 הייצוא יחזור לעלות".

הבוקר, כאמור, נפתח מרכז ראשון מסוגו למכירות פומביות פתוחות של יהלומים (Auctions). הבורסה הישראלית ליהלומים היא הבורסה הראשונה ליהלומים בעולם שבה מתקיימות מכירות פומביות של יהלומים באופן מסודר ומאובטח, תחת אמצעי האבטחה המשוכללים בעולם, שכיום מתקיימות רק בחברות פרטיות. עד כה התקיימו בבורסה ליהלומים רק מכרזים (Tenders) שבהם נמכרים יהלומים למוסר המחיר הגבוה ביותר מראש.

דילוג לתוכן