מבזקים
לקראת הסלמה? צה"ל מתגבר כוחות באופן נרחב בגזרת הצפון דרמה בירושלים: חובשי "איחוד הצלה" הצילו את חייו של בן 3 הושלם מבצע "לביאות המפרץ": מאות ישראלים חולצו מאיחוד האמירויות טרגדיה בבאר שבע: אישה בת 36 אותרה ללא רוח חיים בביתה מבצע "שאגת הארי": עשרות מיגוניות חדשות הוצבו ברחבי לוד התראה מטאורולוגית בישראל "חיים שנגדעו ברגע אחד": נס ציונה נפרדת מגאיה אורן ז"ל, תלמידת התיכון שנהרגה ברחובות לא יתקיימו לימודים ברמת גן בשבוע הבא ראש עיריית גבעת שמואל,יוסי ברודני, לתושבים: "אל תתנו לשגרה להטעות אתכם – המלחמה עדיין כאן" שר החינוך להורי התלמידים: "ביטחון ילדינו מעל הכל – מרבית מוסדות החינוך יישארו סגורים" מערכת החינוך ביבנה לא תיפתח ביום ראשון: הלמידה מרחוק תימשך השר אלי כהן בביקור בחמ"ל באשקלון: "צריכים עורף חזק" תחת מתקפת טילים מאיראן: יירוטים בשמי הדרום והשפלה, פצועה בדרך לממ"ד וגם: פגיעה ישירה בכברי ראש עיריית אשדוד: "לא נאפשר פתיחה של מערכת החינוך עד לשקט ביטחוני מלא" תזכורת מצילת חיים: מוקדי החירום והסיוע שחובה לשמור בשלוף ולהעביר לכל המשפחה בשורה למטופלות הפוריות: משרד הבריאות מאריך את ההנחיות ליחידות ה-IVF הלביאות של רמלה: צוותי החינוך שמחזיקים את העורף בחזית בשורה לנהגים בגוש דן: שיקוע רבין החדש ברמת גן נפתח הבוקר לתנועה דרמה בחניון בכפר סבא: פעוט ננעל ברכב במהלך קניות לשבת מיכאל וידל ביקר את המשפחות שפונו למודיעין: "האחריות שלנו היא להיות לצדכם במעשים"

תדלוק בשמי יוון; הסתיים אימון משותף של חיל האוויר הישראלי וחיל האוויר היווני

תדלוק אווירי היא כשירות חשובה ונדרשת במערך הקרב משום שכמות הדלק במטוסי קרב מתאימה למשימות קצרות טווח באופן יחסי

אימון של חיל האוויר הישראלי עם חיל האוויר היווני בשמי יוון הסתיים השבוע.

במסגרת האימון, שכלל תדלוק יום ולילה על-ידי מטוסי מתדלקים מסוג "ראם" של טייסת 120 (טייסת התדלוק של חיל האוויר), טסו ותדלקו באוויר עשרות מטוסי קרב יווניים. אימון זה הינו חלק מתוכנית האימונים ומתבצע כחלק משיתוף הפעולה האזורי בין שתי המדינות.

אימון התדלוק של חיל האוויר הישראלי עם יוון מתקיים באופן סדור מספר פעמים בשנה.

האימון מדמה טיסה מבצעית ותדלוק של מטוסי קרב בטווחים ארוכים כאשר במשך מספר שעות מצטרפים מטוסי הקרב ומקבלים דלק להמשך משימתם.

משימתה העיקרית של טייסת 120 היא טיסה ארוכת טווח אשר מאפשרת לחיל האוויר להיות "הזרוע הארוכה" של צה"ל.

תדלוק אווירי היא כשירות חשובה ונדרשת במערך הקרב משום שכמות הדלק במטוסי קרב מתאימה למשימות קצרות טווח באופן יחסי.

ביצוע התדלוק מעל שמי יוון מפגיש את הצוותים עם טיסה מעל שטח ואזור לא מוכרים, יחד עם תנאי השטח ומזג האוויר השונים הוא מהווה אימון לכשירות הצוותים הישראליים והיווניים.

 

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – ביטחוני/חירום/חריג לחצו כאן

◼️ לקבוצת שירותים לציבור – ביטוח לאומי / חברת חשמל / דלק וגז / תאגידי המים / בנקים לחצו כאן

צילום: דובר צה"ל

דילוג לתוכן