מבזקים
בשורה למשפחות: חוק חדש יממן כיסאות ממונעים גם עם מלווה למוגבלויות קשות בדיוק באותו המקום: הקרוואן הונח על חורבות הבית הישן יפו: תקפו, שדדו וניסו לברוח מהגג — ואז נעצרו מבצע פסח מיוחד חיבר את ילדי "מחוברים" לרמלה כתב אישום נגד שלושה תושבים מאילת בפרשת דקירה חמורה שברי יירוט פגעו בפתח תקווה וגבעת שמואל: ילדים בין הפצועים אשקלון מתחזקת: הגארד האתלטי אסא וויליאמס מצטרף אור יהודה: קורס מנעולנים חדש פתח דלת למקצוע מבוקש נזקי המלחמה יהפכו להתחדשות: הכנסת אישרה חוק חדש הקשיש שנעדר מירושלים אותר בשטח מיוער אחרי שעות ללא תנועה עד 20% זיכוי: הטבות מס חדשות ליישובים סמוכי עוטף עזה בשורה כלכלית: הכנסת אישרה הטבת מס ליישובים מעורבים מכירת החמץ העירונית חיברה בין מסורת, הנהגה וקהילה ברמלה בשורה לעובדים: אושר סופית מתווה החל"ת למבצע "שאגת הארי" – כל ההקלות תינוק מירושלים בן 3 חודשים פונה במצב אנוש לאחר שלא התעורר ירי על קבלנים בלוד חשף מבצע סמוי נגד פרוטקשן בוקר עצוב: סמ"ר בן כהן מלהבים נפל בקרב בדרום לבנון הלב נשבר: סמ"ר מקסים אנטיס מבת ים נפל בקרב בדרום לבנון הלב נקרע: סרן נועם מדמוני משדרות נפל בקרב בדרום לבנון הותרו לפרסום שמותיהם של שלושה חללי צה"ל אשר הודעה נמסרה למשפחותיהם

תכירו את מירה בן חמו – המצילה חיים בגן יבנה, אשדוד והסביבה

אישה קטנת מימדים מצילה חיים בגן יבנה, אשדוד והסביבה (ואם היא נופשת באילת – אז גם שם). האישה הזאת – מירה בן חמו, נשואה לעמי ודמות פופולארית ביישוב מגוריה – גן יבנה, מחלקת את מספר הטלפון שלה לכולם, עוזרת לציבור ומצילה חיים כאמור.

את מירה בן חמו, עובדת בקופת החולים מאוחדת כדוגמת (סניף פרנדלי), כוננית מד"א, נהגת אמבולנס ומתנדבת ידועה גם במשטרה, גננת במקצועה ואוטוטו גם תשמש כליצנית רפואית – אין כמעט מי שלא מכיר. השבוע במסגרת עבודתה במאוחדת קיימה קורס החייאה לתינוקות. וידוי נאות: לפני שנה ושלושה חודשים לערך ילדתי, אני נמנית בין לקוחות מאוחדת ומקבלת שירותים בטיפת חלב בסניף גן יבנה (בהובלתה של גלית אל חי). הגם שיש בביתי מי שיכול להדריכני בנושא החייאת תינוקות – בחרתי להודיע למירה שאני מגיעה. לעתים, דווקא ממי שפחות מכירים – לומדים יותר.

אף אחד לא הכין אותי לרגע בו ארד על ארבע ואצטרך להניח את כפות ידיי במשולב על חזה הבובה, כדי לדמות החייאה. לרגע הזה לא ציפיתי, קפאתי במקומי, והבנתי – הקורס הזה מחייה אנשים, האישה הזו שליחה ואתם, כל מי שקורא את השורות האלה, חייב להגיע לפחות פעם אחת לקורס החייאה. החכמתי המון, ואני מאמינה שחלילה אם תיווצר לצידי סיטואציה דומה אדע שבמרחק מה יש דפיברילטור ועליי לחייג רק למוקד מד"א – 101 ובמקביל לבצע החייאה.

ובחזרה למירה בן חמו. פחות מעשר נשים היינו בקורס ההחייאה שהתקיים בסניף מאוחדת המקומי (עצמאות 8, גן יבנה) – מירה העבירה את הקורס בהומור רב מחד – וברצינות גדולה מאידך, שיתפה בדוגמאות מהמציאות, חלקם סיפורים קשים וחלקם סיפורים שהסתיימו בסוף טוב הודות לידע בסיסי בהחייאה. בין היתר סיפרה מירה, כי כמעט בכל שישי, כשהיא מבשלת בביתה, היא מוזעקת לסייע לאירוע שמתרחש ביישוב. "עמי", אני קוראת לבעלי, "הסירים על האש, יצאתי למקרה". כולן צוחקות ומאזינות בקשב רב למסרים הבוקעים מפיה – וניכר כי יש לה, למירה בן חמו, המון מה להעניק מתוך ניסיונה רב השנים. המסרים חלחלו, דימינו החייאות ונראה שבמאני טיים, הלוואי ולא נצטרך, אבל לפחות נדע להזעיק עזרה ולתת מענה ראשוני.

 

צילום: חדשות 08

דילוג לתוכן