מבזקים
סמוך לאופקים: צעיר מהיישוב דקל מואשם כי איים לדקור רופא במרפאת מכבי דרמה ברחוב נורדאו: תושב אשקלון גנב תיקים משתי עובדות בר באשדוד מובילות לשינוי: אמילי, עדן ויוליה, תושבות אשדוד, הגיעו לכנסת בעקבות מקרה אלימות קשה אילת קוטפת הוקרה ארצית על עשייה חברתית וחינוכית אישום: עובד פיצרייה מואשם כי רדף אחרי לקוח ודקר את גלגל רכבו בסכין בקריית מלאכי אירועי קיץ לנוער באשדוד נפתחו בסימן חגיגות 70 שנה לעיר עם מאור בוזגלו על העמדה עוד סערה ברחובות: הנחיית העירייה לעובדים בעניין הבחירות הקרובות מעוררת מחלוקת מלון או מגורים? התוכנית החדשה שעשויה לשנות את פרויקט הענק של יצחק תשובה בפולג זמני כניסת השבת ויציאת השבת 3-4.7.26; פרשת השבוע: פנחס עוד תאונה בצומת עד הלום מתנדב מצטיין מרחב לכיש של מד"א: עמית ברונשטיין מאשדוד המצטיינים של מרחב נגב: יוחאי דרעי ואיתי מורג ממד"א אילת אות הוקרה מטעם צה״ל למפקד סוללת "בראבו", סרן נתן ג'ון פרנו הכבישים ייסגרו בלילות: שלב נוסף בפרויקט המטרונית יוצא לדרך ברחובות הקיץ באשדוד יוצא לרחובות: שבוע של מופעים, קולינריה, סרטים ואירועים לכל המשפחה לא רק הצהרות: גרעין לוחמים משדרות נערך להקמת היאחזות נח״ל סמוך לעזה נתיבות: חייל מילואים נעצר בחשד לסחר באמל״ח – בביתו נתפסו קלצ׳ניקוב ורובה צלפים ערד שוב על קו השבר: המאבק על אופייה של העיר עולה מדרגה שוהם בדרך להפוך למוקד חדש של תשתיות הדאטה בישראל שבעה נפגעים בתאונה קשה בנתיבות, בהם ילדים בני 3, 12 ו – 14

תלמידה בכיתה ב' לחברתה: "בא לי שתמותי, אביא לבית הספר רק נוטלה ואגוזים"

בת שמונה מהדרום, חוותה השפלות וחרם מצד חבריה לכיתה ואף סירבה להיכנס לקבוצת הווטאספ הכיתתית. התוצאה?  קללות ואיומים שהסתיימו לטענת אמה באיום לפגוע בחייה.

"ביום שבת אחר הצהריים הבת שלי פנתה לאחת הילדות שלומדת איתה בכיתה בבקשה שלא ישימו אותה בכל מיני קבוצות ווטסאפ ובתגובה קיבלה סידרה של קללות", מספרת אמה של נעמה בשיחה עם mako.

נעמה סובלת ממספר אלרגיות ומלווה בסייעת רפואית מגיל שלוש. מגע עם אגוזים או בוטנים מסכן את חייה. הילדה איתה התכתבה לא היססה לנצל את העובדה הזו ואיימה להביא נוטלה ואגוזים לבית הספר. "בא לי שתמותי", כתבה לה. "כשתחזרי לבית הספר אני אביא רק נוטלה ואגוזים וככה את תמותי".

"ההודעה הזו טילטלה אותי", שיתפה רונה. "ילד עם אלרגיות הוא לא אחר, הוא לא בחר להיות כזה. מדובר בילדה בת שמונה שמעזה לכתוב דבר כזה. אני כאמא נאלצתי להרגיע את הבת שלי עד השעה ארבע לפנות בוקר כשחששה לצאת מהבית. ואיך היא תלך לבית הספר? היא נמצאת במצב  של חרדה קיומית. היא מודעת לאכילה של המזונות האלו".

בבית הספר הבהירו לרונה שטיפול במקרים כאלה ייאלץ לחכות לספטמבר. לטענת רונה, גם אמה של הילדה שכתבה את ההודעה הפוגעת לא שיתפה פעולה. "כולנו צריכים להבין שאסור שתהיה אלימות. היא לא הפתרון והילדה שלי לא צריכה לחשוש. הבת שלי יכולה להיתקל בה ברחוב וכרגע הבת שלי בחרדה אמיתית כי הילדה הזו משפיעה וסוחבת אחריה ילדים אחרים ואני לא מעוניינת שזה יימשך. הורים שהם לא עם ילדים עם אלרגיות  לא מבינים את החרדות שלנו. הבת שלי לא יכולה ללכת לבד ליום הולדת או לגינה. לילדה שלי יש מוגבלות רפואית ואני מחנכת את הבת שלי שהיא מיוחדת".

"התכתובת מטרידה ומטלטלת, והשימוש בחולשה של אדם אחר כמנוף לאיום – הוא אירוע שאסור לנו כהורים וכאנשי חינוך לעבור עליו בשתיקה", אומרת קרן ארצי, מנחת הורים ומשפחה מטעם מכון אדלר. "זו לא רק הבעיה של אותה ילדה, שאגב, הגיבה למילים הקשות באופן מעורר השראה, אלא הבעיה של כולנו. ככל שלא נלמד את הילדים והתלמידים שלנו שוויון ערך, כבוד, אמפתיה, דרכים מיטיבות להכלת תסכולים  ונטוש גישות חינוך מפנקות שלא מאפשרות לילד לראות את התפיסה הסובייקטיבית של האחר או גישות סמכותניות שמעריצות נוקשות, ציות וכוח – נמשיך לחיות בתרבות שאלימות היא חלק בלתי נפרד מהיום-יום שלה. ילדים שגדלים באווירה משפחתית מעצימה, קשובה, מעודדת, מכילה, שמספקת תמיכה מתאימה לכל אחד מהפרטים שבה – כנראה יחוו לאורך השנים הראשונות שלהם יותר חוויות חיוביות שיאפשרו להם לפתח מאגר עידוד פנימי וחוסן רגשי שיעזרו להם בדיוק ברגעים האלה. עם זאת, ברגע האמת, אירוע כזה מצריך התערבות מערכתית – שיח ישיר וברור עם ההורים של הילדה שאיימה, דיווח ושיתוף למחנכת הכיתה (כן, גם אם זה חופש גדול) ויועצת בית הספר. אנשי החינוך וההורים צריכים לתת מקום לקולות שעולים משני הכיוונים, לגשר בין הפערים, לתווך את הרגשות של האחר ולאפשר לילדים לצמוח גם מתוך אירוע כואב".

מעמותת יה"ל, העמותה לאלרגיות מזון נמסר: "המילים הקשות האלה שיוצאות מהמקלדת של בת 9, מעבר לעובדה שהן בלתי נתפסות בכלל, הן מטלטלות את עולמנו. אלרגיה למזון היא לא משחק ילדים היא סכנת חיים. אבל לצערנו, תופעת ההתנכלות לילדים אלרגיים היא לא חדשה. זו תופעה מסוכנת שחייבים להוקיע ולמגר אותה. ההתמודדות של ילדים אלרגיים היא ממילא מורכבת ומלווה בחרדה יומיומית. כעמותה אנחנו משקיעים מאמצים אדירים להעלאת המודעות ולהתאמת הסביבה עבור ילדים אלרגיים בכל זמן מקום. אסור בשום אופן להתייחס בקלות דעת למקרה הזה ולקבל סיטואציה שבה ילדה מפחדת ללכת לבית הספר בגלל חשש לחייה, בעקבות איומים שהיא קיבלה. אנחנו מצפים מגורמי החינוך והרווחה להתערב ולוודא שהמקרה מטופל במלוא הרצינות".
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן