מבזקים
חרדה בזמן אזעקות? בת ים מפרסמת מדריך להורים לפי גיל הילד אחרי האסון באור יהודה: אזהרה חריפה למעסיקים באתרי בנייה באשקלון מרחיבים סיוע למילואימניקים: שמרטפיות ייפתחו לילדיהם השריפה ביבנה בשליטה: 10 נפגעים קל, אין חשש ללכודים בעקבות המצב הביטחוני: מבחני הספנות בהרצליה מבוטלים חוליית חיזבאללה חוסלה בכפר נוצרי בדרום לבנון אפיפן בזמן: חובש איחוד הצלה הציל את חייו של תושב באר יעקב יבנה: 8 נפגעים בשריפה במקלט, דיירים הונחו להסתגר ירושלים במבצע לילי: 31 שב״חים נעצרו באתר וברכב אקדחים ורימונים בתקרה: הצהרת תובע נגד חשוד מראשון לציון רחובות: בוטלה סגירת התנועה שתוכננה לרחוב יגאל יחיא ביום רביעי המדינה מתגייסת לבית שמש: חיים כץ הגיע לזירת הפגיעה באר שבע אחרי הפגיעה: מנכ״ל משרד הפנים הגיע לזירת הטיל יבנה נגד זיהום האוויר מאשדוד: “אי אפשר להמשיך עם חצי פתרון” מרכז הארץ: בן 40 נהרג מפגיעת רסיסים באתר בנייה, פצוע נוסף במצב קשה חיזוק מהולנד: חירט וילדרס לדגן – “ישראל עושה מה שאף עם לא עושה” דווקא בזמן המלחמה: המדבר הישראלי פורח בצבעים נדירים בין אזעקות לאינקובטור: התאומים הקטנים של שערי צדק ממהנדס “מרובע” לספר רוחני: הסיפור של טובי דנון מאור יהודה קריית אונו: יחידות הכוננות שפעלו 24/7 והגיעו ראשונות לזירות הנפילה

תלמידי כיתה י'2 מאורט רבין בגן יבנה השתתפו במיזם "אלופים בשביל הנופלים"

 

בשבוע שעבר, יצאה כיתה י'2 בליווי המחנכות עדנה תשובה ונווית גמליאל, לסיור בנבי סמואל, במסגרת התכנית "אלופים בשביל הנופלים" עם האלוף במילואים רוני נומה. הסיור נערך בסימן "אנו פה חומת מגן" לציון 20 שנה למבצע חומת מגן. 

אלופים בשביל הנופלים הינו מיזם לאומי אשר נוסד ע”י משפחות שכולות, קצינים בכירים ומרכזי סיור במטרה להפגיש את המשתתפים עם סיפורה של הארץ וסיפור גבורתם של לוחמי צה"ל שנפלו למענה. זהו מפעל הנצחה חי, שמחבר את הסיפור של כולנו בארץ הזו. הפעילות העיקרית במיזם, מתקיימת בשבוע הגבורה: בין יום השואה ליום הזיכרון, ומביאה לתנועה לאומית רחבה של משתתפים המבקשים להתחבר לימים אלו באופן משמעותי. המיזם מייצר מפגש בין מגזרים ואוכלוסיות על ידי שיח ערכי המבקש לאחד ולקרב, בייחוד בימים אלו של זיכרון ותקומה. הסיורים, מובלים על ידי נציגי משפחות שכולות, קצינים בכירים בדימוס ומורי דרך, ומתקיימים בפריסה ארצית לכלל האוכלוסייה וללא תשלום. התלמידים התרגשו מהביקור ושמעו סיפורים אישיים של משפחות שכולות ובנוסף, הרצאה, בה קיבלו מידע על הרקע הביטחוני – מדיני בארץ שקדם למלחמה.

מרי שפונט, מנהלת בית הספר: "האלוף במיל' רוני נומה, יו"ר מיזם בשביל הנופלים, אשר התגייס להוביל את המיזם כחלק מהחשיבות והערך שהוא רואה בחיבור של סיפור הנופלים לסיפורה של הארץ למענה לחמו והקשר המשמעותי עם המשפחות השכולות: הנצחה חיה, שמחברת את הסיפור של כולנו בארץ הזו. המיזם, אשר עשרות אלפי משתתפים מבקשים להתחבר באמצעותו לימים שבין יום השואה ליום הזיכרון באופן משמעותי, מייצר מפגש וחיבור בין מגזרים ואוכלוסיות על ידי שיח ערכי שמבקש לאחד ולקרב בייחוד בימים אלה של זיכרון ותקומה. אני שמחה שתלמידנו יצאו נשכרים מן הביקור ואנו נרחיב את היריעה בשנה הבאה".

דילוג לתוכן