מבזקים
אשקלון אבלה על נפילת סמ"ר רון יונתן רויטמן ז"ל: יובא למנוחות ביום ראשון חשש לקריסת סוללה במטמנת אפעה: תשטיפים דלפו מחוץ לאתר, המשרד להגנת הסביבה התערב תנועה ערה של כוחות וכלי טיס במרכז: צה"ל מודיע על תרגיל צבאי ביומיים הקרובים הגיעה לישראל לשלושה שבועות ונשארה שלושה חודשים: הסיפור שהגיע עד לחוף באשדוד עוד לילה של שיבושי תנועה ברחובות: דרך יבנה תיחסם לסירוגין בשני הכיוונים מה עשו ראשי הערים של אופקים ונתיבות בפגישה הפוליטית שהסתיימה בפרישה מהבחירות? זמני כניסת השבת וצאת השבת, 23-24.10.26 | פרשת לך־לך גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בעיר תל אביב שני רוכבי סוסים נפצעו בהתנגשות סמוך לפארק אריאל שרון שריפה בבית מגורים בקריית גת: לוחמי האש השיגו שליטה, אין נפגעים הותרו לפרסום שמותיהם של שני חללי צה"ל אשר הודעה נמסרה למשפחותיהם באילת עונת הרחצה נמשכת גם בחורף: שעות ההצלה בחופים משתנות פיגוע ירי בכביש 35 – 5 נפגעים, בהם שניים במצב אנוש צריכים לחדש דרכון? מ – 1 בנובמבר תוכלו לשלם פחות, גם אם התור רק באפריל כפר סבא על הכוונת: המדינה מאיימת לחייב את הוועדה המקומית בכפל עלות סקר עבירות הבנייה התלונות על קופות החולים: מי מובילה במספר הקבילות, ואיפה נמצאו הכי הרבה מוצדקות? מה-1 בנובמבר נשלם יותר על ביצים: אלה המחירים החדשים בסופר מידע אישי של 138 מבוטחים נחשף לסוכן לא מורשה: מנורה מבטחים נקנסה ב – 256 אלף שקל אשקלון ואשדוד: שמונה נעצרו בחשד לשהייה בלתי חוקית, שניים ניסו להימלט מהשוטרים כפר סבא: קווי המתח הגבוה הוסרו מרחוב הרצל והועברו אל מתחת לקרקע

יבנה: תלמידי 'מרחבים' בטקס לזכרם של חללי חודש אדר

בחדר ההנצחה התלמידים שמעו סקירה של נופלי חודש אדר וערכי הנתינה והערבות ההדדית. הטקס התקיים במעמד משפחות שכולות, נציגי ארגון "יד לבנים", צוות בית הספר ותלמידים.

תלמידי בית חינוך מרחבים ביבנה קיימו החודש, כבכל שנה, טקס זיכרון מרגש לזכר חללי מערכות ישראל בני העיר יבנה. הטקס נערך בכותר הספרייה העירונית בה נמצא גם חדר ההנצחה לזכרם של חללי יבנה שנפלו במערכות ישראל ובפעולות האיבה.

בחדר ההנצחה התלמידים שמעו סקירה של נופלי חודש אדר וערכי הנתינה והערבות ההדדית. הטקס התקיים במעמד משפחות שכולות, נציגי ארגון "יד לבנים", צוות בית הספר ותלמידים.

במהלך האירוע, הופיעה להקת מרחבים בניצוחו של שי חזן ובליווי אמנותי של עינה רואימי, וסיפקה רגעים מוזיקליים עוצמתיים ומרגשים לקהל. לאחר הטקס, התלמידים המשיכו לפעילות חינוכית בחדר ההנצחה, שם למדו על סיפורי הגבורה של הנופלים. בהמשך, יצאו לסיור באנדרטה העירונית כחלק מתהליך ההנצחה והחיבור למורשת המקומית.

האירוע הונחה על ידי כיתה ו'1, בניהולה של המחנכת יסכה משה גריידי, אשר הובילה את הטקס במקצועיות וברגישות. על הארגון והלוגיסטיקה של האירוע היו אחראים סגנית המנהלת גלית סידי ואב הבית חזי, תוך הקפדה על כל פרט ליצירת אווירה מכובדת ומרגשת.

יו"ר ארגון "יד לבנים" ביבנה, שמעון סילוק, הדגיש את החשיבות של ההנצחה והזיכרון, ציין: "טקסי הזיכרון של הנופלים מאפשרים לנו להמשיך ולשמר את ההיסטוריה ואת סיפוריהם מעוררי ההשראה של הנופלים שהובילו להקמתה ושמירתה של מדינת ישראל. דרך ההנצחה, אתם, הצעירים, לומדים להעריך את ההקרבה שהגיבורים שלנו שילמו".

כחלק מהאירוע, הוענקה לבית הספר תעודת הוקרה מארגון "יד לבנים" ועיריית יבנה, כהערכה על מאמציהם בשימור זכר הנופלים ובהנחלת מורשתם לדורות הבאים.

ציון דוד, מנהל הספרייה העירונית, אשר מקפיד מידי שנה לכבד את זכרם של יקירי העיר, חיזק את חשיבות התמיכה במשפחות השכולות וציין: "הקהילה כולה מחויבת לזכור, להוקיר ולשמר את מורשתם של הנופלים ולהעביר את סיפורם הלאה".

טליה בולליס מי-רז מנהלת בית חינוך מרחבים: "אנו ממשיכים במסורת זו מתוך מחויבות עמוקה להנצחת הנופלים, לחיזוק הקשרים עם המשפחות השכולות ולהנחלת ערכים של ערבות הדדית ונתינה בקרב תלמידיו. אירועים משמעותיים ומרגשים אלו מבטיחים כי זכרם של הנופלים יישאר חקוק בלבבות הדורות הבאים".

◼️ הצטרפו לחדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עמרם כהן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של יבנה

לחצו כאן
דילוג לתוכן