news08.net/ads.txt

תלמידי קרית מלאכי וסטודנטים מאחוה בנו מודל לפעילות מערכת החיסון במיגור תא סרטני

55 תלמידים מכיתות ו’ עד ט’ מקריית מלאכי ביצעו בשבועות האחרונים חקר מדעי בליווי סטודנטיות וסטודנטים להוראת המדעים מהמכללה האקדמית אחוה. במסגרת הפרויקט, ערכו הסטודנטים מפגשים בקבוצות קטנות עם תלמידים. פרחי ההוראה לימדו את שלבי החקר בעזרת שיחות זום, חיפשו עם התלמידים חומר רקע בספרות המדעית ותכננו איתם את הניסויים. קבוצות החקר הגיעו למרכז המדעים בקריית מלאכי בליווי והנחיית המורות למדעים, וביצעו ניסויים מגוונים תוך שימוש במכשירים וכלים מתקדמים.

החקר בוצע בנושאים מורכבים דוגמת: בניית מודל לפעילות מערכת החיסון בזיהוי ומיגור תאי סרטן, השפעת קרינת UV על נביטת זרעי חומוס ומציאת אשם מבין מספר חשודים, באמצעות פרופיל של DNA. התלמידות והתלמידים שנטלו חלק בפרויקט היו מבתי הספר: אלי כהן, אחוות אחים, נצח ישראל והתיכונים קריית החינוך אמי”ת וגימנסיה דרכא. את הרעיון יזמה טליה קורנפלד ואת הסטודנטים ליוותה ד”ר עדנה נהון קריסטל מומחית לביולוגיה מולקולרית. במשרד החינוך התלהבו מהיוזמה ומשיתוף הפעולה ואמרו כי זו החקר הראשון שבוצע בשיתוף פעולה כזה, בעידן הקורונה.

הסטודנטים סייעו לתלמידים בעיבוד הסטטיסטי ויחד הגיעו למסקנות. הסטודנטים עבדו בשיתוף מלא עם המורים למדעים, הקימו קבוצות וואטסאפ והיו זמינים לשאלות. ביום חמישי התקיים טקס הצגת התוצרים בשיחת זום בה השתתף גם ראש העיר אליהו זהר. ראש העיר הביע את הפתעתו מהישג התלמידים, דווקא בזמן הקורונה.

ד”ר עדנה נהון קריסטל, מרצת הקורס מהמכללה האקדמית אחוה: “הפרויקט מהווה דוגמה לחשיבות השיתוף בין אקדמיה לקהילה. הפרויקט הצליח לקדם את הסטודנטים פרחי ההוראה מבחינה אקדמית ופדגוגית, הצליח לקדם את התלמידים מבחינה אקדמית ולהפיח בהם את הסקרנות, חדוות הגילוי והמסוגלות העצמית  הוא אף הצליח להביא לשינוי חברתי מרגש.

טליה קורנפלד מנהלת מרכז מדעים הוסיפה וציינה כי פרויקט החקר היישובי הוא מודל ייחודי בארץ, שבו האקדמיה מונגשת באופן ידידותי לתלמידים. “הפרויקט הגביר את המסוגלות העצמית של התלמידים ושל הסטודנטים שהתנסו בהוראה במהלך לימודיהם. הרווח הנוסף הוא שנוצרה קהילה למורי המדעים לשיתוף ועבודה משותפת”.

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן