מבזקים
אשקלון הצביעה יותר, אבל נשארה מאחור: הנתון המפתיע של בחירות 2026 אשדוד הצביעה יותר מבבחירות הקודמות, אבל רק שני רבעים עברו את הממוצע הארצי אילת של שתי מערכות בחירות: ברובע 8 הצביעו 67%, בערבה רק 41% 44,264 מצביעים ברמלה – לאחר ספירת 60% מהקלפיות: הליכוד מוביל עם 37.9% 74.6% הצבעה באופקים: רמת השקד בראש; הליכוד מוביל עם 46.1% מהקולות 111,632 מצביעים בחולון: הליכוד מוביל עם 32.6%, ישר שנייה עם 20.1% בדימונה: הליכוד מוביל עם 54.1% מהקולות; עלייה בשיעור ההצבעה בעיר 69,048 מצביעים בהרצליה: ישר מובילה עם 33.6%, הליכוד שני המפלגות התחלפו, הרגל אחד נשאר: הסיפור של גני תקווה בקלפי לאחר ספירת 63.6% מהקלפיות בלוד: הליכוד מוביל, הרשימה המשותפת שנייה כפר סבא הצביעה, אבל לא באותה עוצמה: הפער הגדול בין השכונות נחשף ירושלים: פער של 61 נקודות בהצבעה בין אזורי הקלפיות – הנתונים המפתיעים נחשפים נתיבות אחרי סגירת הקלפיות: כמעט שליש מהמצביעים הגיעו מאזור אחד בעיר 129,292 מצביעים בנתניה – הליכוד מוביל עם 34.9% שני קצוות באותה ירוחם: 82.3% הצבעה באזור אחד, רק 59.2% באחר נס ציונה הצביעה, אבל לא באותו קצב: פער של 11 נקודות בין אזורי העיר מצפה רמון כבר עברה את הבחירות הקודמות, אבל הפער מהארץ עדיין גדול יהוד מונוסון: קריית הסביונים בראש, מכב"י בתחתית – הפער שמסתתר מאחורי נתוני ההצבעה מזכרת בתיה יצאה להצביע: בבר לב הגיעו ל – 82.9%, ומה קרה בשאר היישוב? בין מפלסים לכפר עזה: הפער החריג שמתגלה במפת ההצבעה של העוטף

תלמידי רמלה אספו מעל ל-640 קג' של פסולת אלקטרונית

'תחרות חלליות' הוא פרויקט ייחודי ומרגש למען הסביבה, ביוזמת עיריית רמלה ותאגיד מא"י, במסגרתו תלמידי בתי הספר בעיר בונים ומרכיבים חלליות יצירה, המשמשות כמיכל מיחזור לאיסוף פסולת אלקטרונית ביתית וסוללות, מטעינים אותה בפסולת ו"משגרים" למפעלי המיון והמיחזור. במיזם השתתפו אלפי תלמידים מבתי הספר ברמלה – בן צבי, אלאמל, סנט ג'וזיף, בר אילן, טרה סנטה, אבן סינא ורונה רמון

עיריית רמלה ותאגיד מא"י למיחזור פסולת אלקטרונית ממשיכים לפעול יחדיו כדי ליצור שינוי חברתי-סביבתי לגבי זרם הפסולת הכי מזהם. מבצע ההסברה והאיסוף של פסולת אלקטרונית וסוללות שהחל בבתי הספר ברחבי רמלה, הינו חלק מתוכנית חינוך והסברה שנתית שתכלול פעילויות נרחבות בנושא במערכות החינוך והקהילה בעיר.

בשלב הראשון נערכו שיעורי הסברה בנושאי איכות הסביבה בכיתות, לאחריהם התלמידים והתלמידות אספו את החלליות לביתם, וביחד עם ההורים בנו והטעינו אותן בפסולת אלקטרונית המצויה בביתם – סוללות, מטענים, פנסים, טלפונים סלולריים, אוזניות, ראוטרים, כבלים, טאבלטים ועוד. כך, כל ילדה וילד קישטו והטעינו את החללית בפסולת אלקטרונית ביתית, והחזירו את התוצרים לצורך הקמת תערוכה סביבתית מרגשת שהתקיימה בבתי הספר.

לאחר שתאגיד מא"י שקל את הפסולת האלקטרונית שנאספה, הוכרזו בתי הספר המנצחים – במקום הראשון ביה"ס סנט ג'וזיף בו נאספו 197 ק"ג על ידי התלמידים החרוצים, שזכו ביום כיף חווייתי במרכז המבקרים מהמתקדמים והחדשניים בעולם למיחזור פסולת אלקטרונית וסוללות – מא"י פקטורי. באמצעות אור, קול, שמע ומישוש, חוו התלמידים כיצד נראה באמת מיחזור פסולת אלקטרונית, לקחו חלק פעיל ומעשי באיסוף ומיחזור, ואף זכו לתמורה חברתית וערכית. במקום השני זכה ביה"ס בר אילן, בו נאספו 184 ק"ג. תלמידי ביה"ס נהנו מיום כיף של פעילות ODT חווייתית ואתגרית, במהלכה עברו בין תחנות משחק ואתגר בטבע, ללימוד ולהמחשה מהי פסולת אלקטרונית, כיצד ניתן להעבירה למיחזור, ובעיקר על חשיבות השמירה על איכות הסביבה.

בכל שנה מייצרים אזרחיות ואזרחי ישראל כ-160,000,000 ק"ג של פסולת אלקטרונית. וכך, למרות שהפסולת האלקטרונית היא רק כ-3% מכלל הפסולת, בפועל היא מהווה כ-70% מתכולתה הרעילה, המזיקה מאוד לבריאות התושבים, כאשר כל תושב בארץ מייצר כ-17 ק"ג פסולת אלקטרונית בכל שנה. מדובר בפסולת שעשויה מחומרים מזהמים ביותר, כגון עופרת וכספית, העלולים לגרום למחלות במערכות העצבים והנשימה. כיום, מרבית הפסולת עדיין אינה מגיעה למיחזור, כאשר בישראל נשרפת כמות עצומה של פסולת אלקטרונית רעילה המזהמת את האדמה, את מקורות המים וגם את האוויר, ופוגעת כאמור בבריאות התושבים.

תושבי רמלה יכולים ומוזמנים למחזר פסולת אלקטרונית לאורך כל השנה. ברחבי העיר הוצבו לאחרונה מתקני איסוף חדשים. מיקומי נקודות האיסוף ומידע מפורט בנושא נמצאים באתר העירייה ובאתר תאגיד מא"י.

ראש העיר רמלה, מיכאל וידל: "אני גאה בתלמידות ובתלמידי בתי הספר ברמלה, שהפגינו אחריות סביבתית וערכית יוצאת דופן במסגרת פרויקט 'חלליות'. היוזמה הזו מוכיחה כי חינוך למיחזור ולשמירה על הסביבה מתחיל מגיל צעיר, בשותפות עם ההורים והקהילה. נמשיך לקדם פרויקטים חינוכיים-קהילתיים חדשניים ברמלה, כדי להבטיח לדור הבא עיר ירוקה, בריאה ואיכותית יותר."

דותן קבק, מנכ"ל תאגיד מא"י למחזור פסולת אלקטרונית: "אנו נרגשים להוביל את מיזם 'חלליות' ביחד עם עיריית רמלה והמנהלים הקהילתיים. הקמת תשתית המיחזור בשכונות, יחד עם פעילויות הסברה חוויתיות  לתושבים, בשילוב מרכז המבקרים 'מא"י פקטורי', מאפשרים לתושבים ולילדים ללמוד ולהשתתף באופן פעיל בתהליך המיחזור, תוך שמירה על הסביבה ואיכות החיים. אנו קוראים לכל תושבי רמלה לקחת חלק בפעילות ולהפוך את המיחזור לחלק בלתי נפרד מחיי היום יום".


◼️ חדשות רמלה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: תאגיד מא"י

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רמלה

לחצו כאן
דילוג לתוכן