מבזקים
ברוך דיין האמת: אילנה כהן ז"ל, יו"ר הסתדרות האחיות והאחים לשעבר, הלכה לעולמה אילת בראש הטבלה: העיר שהפכה למכונת מיחזור – וזוכה באות “הרשות הממחזרת” של תאגיד תמיר “אשבור לך את הפנים”: תושב שדרות נאשם שאיים על בת זוגו לשעבר בהודעת וואטסאפ מערכת חירום לאומית חדשה שתנהל את חולון בזמן אמת: “קפיצת מדרגה משמעותית” אשקלון: בן 25 נפל מגובה 3 מטרים ונפצע קשה באתר בנייה גבעתיים על המפה: שורת הישגים מרשימה לנוער בעיר גן יבנה: סדרת מפגשים למשפחות שכולות חיזקה גוף ונפש רוכב אופנוע בן 30 נפצע בתאונה סמוך למחלף יבנה ראש העיר מיכאל וידל בפאנל התחדשות עירונית: "התושבים במרכז בכל שלב" אילת: נהג נתפס במהירות 194 קמ״ש ונהג נוסף עם 435 מק״ג אלכוהול ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי הוכתר ל“יקיר אולפן שפה יפה” על פועלו לקליטת עלייה גבעת שמואל עם הפנים לקהילה: כיתת הוותיקים בעיר מסכמת שנת לימודים דימונה: לופט שבו נערכה מסיבה לקטינים נסגר ל־20 יום בצו משטרתי 6 שוהים בלתי חוקיים נעצרו ברמלה: נתפסו סמים, כסף מזומן ואקדח אוויר איו"ש: 175 ק"ג דשנים נתפסו בחשד שיועדו לייצור מטענים – חשוד נעצר באר יעקב: פועל בן 51 נפצע בינוני בתאונת עבודה מסיבת טבע באמצע הלילה הסתיימה עוד לפני שהתחילה: המשטרה פיזרה אירוע בלתי חוקי סמוך לקריית גת עשור של שליטה: אור יהודה שוב הניפה את גביע מאמאנט בקעת אונו למה דגלי הגאווה מופיעים רק רגע לפני האירוע? הוויכוח החדש ברחובות אחרי שנה במנוסה: כתב אישום הוגש נגד תושב רהט בגין רצח קטין וחטיפת אחיו

תל אביב-יפו: לילה לבן 2025 הפוגה של תרבות, יצירה ותקווה

דווקא בימים אלה, וגם לאחר שנדחה בעקבות מלחמת עם כלביא, החלטנו שאת הלילה הלבן – מאירועי התרבות הגדולים והמזוהים עם תל-אביב-יפו – יש לקיים!

הלילה הלבן הוא חגיגה הכוללת עשרות אירועים עשרות מופעים ואירועים שיתקיימו במקביל בכל רחבי העיר, מהשקיעה ועד השעות הקטנות של הלילה, במרחב הציבורי, במרכזים הקהילתיים ובמוקדי התרבות המרכזיים. תל אביב-יפו, העיר שמאמינה בכוחה של התרבות לגעת, לרגש ולחבר בין אנשים, ממשיכה גם השנה לנסות ולהאיר את הלילה ולהציע מרחב של חופש, תקווה וחיים והוא יתקיים מחר- יום חמישי, 28 באוגוסט 2025,  הפוגה של תרבות, יצירה ותקווה בלב מציאות מאתגרת.

בלילה הלבן של 2025, בין מופעי המוזיקה בשלל סגנונות, הצגות הפרינג', המיצגים, הקרנות האנימציה, עבודות האמנות, ההרקדות, הסיורים, הטעמים וכל הכיף הזה – נקדיש מקום גם לחיבור, להתכנסות, לאחדות, להתייחדות עם הכאב וגם לתקווה. אירועי הלילה הלבן פתוחים לקהל הרחב בחינם, או בתעריפים מוזלים, והציבור מוזמן ליהנות ממגוון גדול וייחודי של מופעים.

חן אריאלי, סגנית ראש העיר תל אביב – יפו ומחזיקת תיק התרבות: "לילה לבן הוא לא רק חגיגה של תרבות – הוא הצהרה. הצהרה על עיר שחיה ונושמת חופש, על קהילה שלא מפסיקה לחדש, ליזום ולחלום. עשרות האירועים שמתקיימים השנה ברחבי תל־אביב-יפו – מיפו לשכונת התקווה, מכיכר הבימה ועד רמת אביב – הם ביטוי חי לעיר שמאמינה שכל אדם, כל סיפור וכל צליל ראויים לבמה. דווקא עכשיו, בלב תקופה כואבת ומורכבת, כשמעל הכול מרחפת הדאגה לחיי אדם – ובראשה המאבק להשבת החטופים – אנחנו בוחרים להיאחז במה שמחבר אותנו: תרבות, קהילה ותקווה. התרבות לא מסיחה את הדעת, היא מזכירה לנו על מה אנחנו נלחמים – על חיים של חירות, משמעות וערבות הדדית".

בין האמנים ניתן למצוא: מופע ייחודי של 'ציפורלה' בכיכר ביאליק לצד סיורי לילה במרחב הציבורי, ג'ונגל אורבני לילי בכיכר הבימה- מייצגי תאורה, מופעים, תיאטרון רחוב והקרנות אנימציה מתחלפות על "התרוממות" – פסלו של קדישמן, בשדרות רוטשילד תוצב תערוכת קריקטורות בלייב עם מיטב המאיירים בישראל: אורי פינק, נוסקו, נופר אלפסי ועוד, שיאיירו אקטואליה מול קהל, בפארק המסילה יתקיימו מיצגי אמנות ואור בסימן "לתת ללב להוביל", חוויה לילית של תנועה, דמיון ורגש "שירים ביחד" שירה בציבור ברחבת המשכן לאומנויות הבמה- רגע של התכנסות קהילתית שבו קולות רבים יתאחדו לשירה משותפת. רגע של אחדות, זיכרון ותקווה ובנוסף הופעות של מרגול, מיקי גבריאלוב ומחווה לשירי שלמה ארצי , מסיבת קצף חגיגית בנמל תל אביב ופעילויות קולינריה ויצירה לכל המשפחה, כיכר רבין- ערב חד, מגוון ורב־תחומי בבמת הפרינג' של הלילה הלבן, המשלב תיאטרון, מחול, מוזיקה ופרפורמנס עם סצנות ממופעים מובילים, פסטיבל אינדינגב במוז"א- חוויה של פסטיבל אמיתי מתחת לכיפת השמיים , בין התערוכות של מוז"א, עם תקלוטים, מיצבים אמנותיים ומוזיקה חיה בהשתתפות מיטב אמני האינדי בישראל: רותם בר אור, סינמה רויאל מארחים את ריף כהן, קרן ותמוז, אוחנה, אלה רונן ועוד, לילה לבן בלב נווה שאנן המתחדשת יצוין ערב של תרבות שכונתית, אמנות חיה, מוזיקה ווידאו-ארט במדרחוב שהופך לסלון פתוח לכולם, חגיגות 90 לשכונת התקווה-ערב של אמנות, מוזיקה, סיורים וקולינריה בהשראת העבר וההווה התרבותי של המקום, ערב מוזיקה חיה בגן הפסגה עם DJ ZOHARA שתפתח את הערב, מופע אינטימי של שירה מרגלית, הופעה תיאטרלית וקומית של שאזמאט, מופע של הזמרת דקלה של שירים שכתבה והלחינה לעצמה ולאחרים, והופעה של להקת מוניקה סקס שחוגגת 30 שנות רוק ישראלי, חוויית אמנות חיה בכיכר קדומים ביפו העתיקה עם האמן עידן שליט ומיצגיו "השעון" ו"הכרכרה עם סוס", המשלבים דמיון ונוסטלגיה במרחב פתוח, יחד עם דמות פסנתר תיאטרלית הנעה בין הקהל ומפתיעה ברגעי מוזיקה, שירה והומור.


◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן