מבזקים
תושב באר שבע נאשם בביצוע עבירות מין בקרובת משפחתו בת ה – 10 אופקים מתחדשת: שלושה מנהלים חדשים יובילו בתי ספר בעיר בשנת הלימודים הקרובה רהט, נתניה, תל אביב ופתח תקווה: משרד העבודה חשף חשד להפרות זכויות עובדים במבצעי אכיפה רחובות יוצאת למהלך לעידוד העסקים במרכז העיר: מופעי רחוב והנחה של 50% באגרת השילוט אשקלון משדרגת את בתי הספר לקראת פתיחת השנה: אולם הספורט ברמת כרמים עובר שיפוץ מקיף לפי דיווחים: התפתחות דרמטית בפרשת אלדר דיין – שני חבריו חשודים כי רצחו אותו והסתירו את גופתו נער בן 17 נפצע קשה באירוע אלימות במרכז ירושלים אי ההרפתקאות ממשיך למשוך משפחות: מאות השתתפו באירוע הקיץ בבת ים מאבטח נעצר אחרי הקטטה במושבה בפתח תקווה: חשוד שהכה אוהדים במוט, מעצרו הוארך דימונה, רחובות, ערד ותל אביב: הממשלה הכריזה על מתחמי השיקום הראשונים לאחר פגיעות הטילים אדם נפטר מקדחת מערב הנילוס: יתושות נגועות אותרו גם במרכז הארץ כמעט 10,000 דירות חדשות: תוכנית הענק שתשנה את מרכז באר יעקב בדרך להפקדה באשדוד מקימים מתקן בידוק חדש למכס: יכולת הסריקה תשלש, זמני הטיפול במטענים יתקצרו בקריית אונו בונים קהילה להורים עצמאיים: מסיורי לילה ועד רשת תמיכה לאורך כל השנה עבודות לילה ברחובות: רחוב המדע ייחסם לארבעה לילות במסגרת פיתוח צומת האצטדיון אזהרה לציבור: משרד הכלכלה קורא להפסיק מיד את השימוש בתאורת החירום הזו תושבי אשקלון נאשמים בריגול עבור איראן: צילמו את נמל אילת והר הרצל תמורת אלפי שקלים במטבעות דיגיטליים קטין בן 15 נעצר לאחר שהשליך צואה מחוץ לבית קפה בירושלים; הרקע: מחאה על פתיחתו בשבת בית המשפט הכריע: הסופרלנד והלונה פארק לא יוכלו עוד לגבות תשלום ממלווים של בעלי תעודת פטור חצי קילו "דוקטור", אקסטזי וקנאביס נתפסו בבית בקריית גת – שני חשודים נעצרו

תל אביב מקבלת הנהגה רוחנית חדשה

הרב זבדיה כהן נבחר לרב העיר אחרי תקופה ארוכה ללא מינוי

לאחר שמונה שנים ללא רב עיר: הגאון רבי זבדיה כהן נבחר לרבה הראשי של תל אביב-יפו

ועדת הבחירות בראשות הדיין הרב יעקב זמיר הכריזה הערב על בחירתו של ראב"ד תל אביב, הגר"ז כהן, לתפקיד רב העיר | מנכ"ל המשרד לשירותי דת, יהודה אבידן: "יום של בשורה לעיר ולעולם הרבנות. הרב זבדיה כהן יביא עימו מנהיגות מאירת פנים ויחזק את מועצת הרבנות הראשית"

בתום הליך בחירות סדור ודרמטי, נבחר הערב הגאון רבי זבדיה כהן שליט"א לכהן כרבה הראשי של העיר תל אביב-יפו. הרב כהן, המכהן כראש אבות בתי הדין בעיר, נבחר ברוב קולות מתוך 15 מועמדים שהתמודדו על התפקיד היוקרתי.

בחירתו של הרב זבדיה כהן מסיימת תקופה של שמונה שנים ללא רב קבוע לעיר, מאז פרישתו לגמלאות של הרב ישראל מאיר לאו בשנת 2018. עם בחירתו, יצטרף הרב באופן אוטומטי כחבר במועצת הרבנות הראשית לישראל.

ועדת הבחירות, בראשות חבר בית הדין הגדול (בדימוס) הדיין הרב יעקב זמיר, פרסמה את הנתונים הסופיים:

הרב זבדיה כהן: 37 קולות.

הרב חיים אמסלם 21 קולות.
הרב אריה לוין 3 קולות
כלל חברי הגוף הבוחר: 64 חברים.

חברי הוועדה הנוספים היו: הרב יצחק לוי רב העיר נשר, עו"ד רחל דיין, מר טל תנעמי הגב' יונית גיספן , הלשכה המשפטית של המשרד לשירותי דת. מזכיר הוועדה מר צוריאל פורת.

הגאון רבי זבדיה כהן נחשב לאחד מפוסקי ההלכה הבולטים בישראל בתחומי דיני משפחה, יוחסין וגיור. הוא בוגר ישיבת 'פורת יוסף' ותלמידו המובהק של חכם שלום כהן זצ"ל, וכן למד בכולל 'לווית חן' בנשיאות מרן הגר"ע יוסף זצ"ל ובכולל 'יחווה דעת' בראשות הראשון לציון הגר"ד יוסף שליט"א. בשנת 2016 מונה לראב"ד תל אביב, ובשנים האחרונות אף כיהן כדיין בבית הדין הגדול.

מנכ"ל המשרד לשירותי דת, יהודה אבידן: "אנו מברכים על המוגמר. בזכות הליך מקצועי וסדור שהחל עם השר היוצא ח"כ מיכאל מלכיאלי, זכינו היום למנהיגות רוחנית איתנה לעיר תל אביב. אני מבקש להודות לראש העיר מר רון חולדאי על שיתוף הפעולה לקיום הליך הבחירות. הרב זבדיה כהן הוא סמל של הלכה ומאור פנים, ואני סמוך ובטוח כי הוא יחבר את כלל תושבי העיר לעולמה של תורה וינגיש יהדות מסבירה ומחברת. זהו צעד משמעותי לחיזוק הרבנות הראשית לישראל".

יו"ר המועצה הדתית תל אביב, אלדד מזרחי ברך את הרב הנבחר :" לעיר ת"א יפו נבחר רב עיר ודיין משכמו ומעלה תלמיד חכם שחי את הציבור התל אביבי הרבה שנים. יודע לחבר ולהכיל עם פנים מאירות וקו הלכתי מתון ומקרב הוא ממשיך את מסורת הרבנות המפוארת שהייתה בעיר הזו"


◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות המשרד לשירותי דת

דילוג לתוכן