מבזקים
בן 8 נפצע לאחר שנפל מגמל באילת טכנולוגיית SMILE להסרת משקפיים בלייזר הגיעה לבאר שבע לא רק צעדה: כל הפעילויות שמחכות לאזרחים הוותיקים בבאר שבע בנובמבר תהלוכה, מסורת ומוזיקה: כך תחגוג בת ים את חג הסיגד 34 נפגעים באירוע חומרים מסוכנים בבית ספר בירושלים: 30 מהם ילדים "אישה צנועה ורבת חסד": עדנה בכורי, שהקדישה את חייה למשפחתה ולאהבת האדם אחים זנו דגים קוראים להחזרת פילה סלמון אטלנטי טרי אור יהודה: רחוב הכלנית הצפוני הפך לדו־סטרי מכניסים קצב לחיים: המחזור החדש של ״קצב החיים״ נפתח בטרמולו נתניה נתיבות: משאית פגעה בעמוד חשמל ברחוב רבי עקיבא הרצליה: תושבים דיווחו על ריח שריפה חריף ברחבי העיר ירושלים: אפיפן הציל את חייה של ילדה בת 7 נתיבות: שלושה פועלים נפלו מגובה של כ־8 מטרים; אחד מהם במצב קשה באר שבע: ילדה בת 6 פונתה במצב בינוני לאחר שככל הנראה נעקצה בידי עקרב צהוב נס ציונה: אפיפן הציל את חייה של צעירה רגישה לאגוזים לוד: חובש איחוד הצלה הציל תינוקת בת 8 חודשים תחזית חמישי: גשם מקומי בצפון וירידה קלה בטמפרטורות מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך

תעודת הוקרה לאחים התאומים רפאל ודוד אסרף מאילת שהוכתרו כאלוף וסגן אלוף העולם בגלישת רוח בפגישת VIP

גאווה לאילת: שני האחים בני ה-14.5 מאילת רשמו הישג חסר תקדים באליפות העולם לנוער בספרד, כשסיימו במקומות הראשון והשני בדגם האולימפי iQFOiL. גם השייט הצעיר ניתאי לין רשם הישג מרשים והבטיח את מקומו בין 40 השייטים הטובים בעולם. ראש העיר אלי לנקרי: "הדרך מקצה הארץ אל פסגת העולם יכולה להתחיל ממש כאן".

הישג יוצא דופן לספורט הישראלי ולאילת בפרט: התאומים רפאל ודוד אסרף, בני 14 וחצי, הוכתרו כאלוף העולם וסגן אלוף העולם לנוער בגלישת רוח אולימפית, באליפות העולם לנוער וצעירים שנערכה בספרד.

השניים, תלמידי תיכון גולדווטר וחניכי מועדון השיט אילת, התחרו בדגם האולימפי iQFOiL, הנחשב לדגם הרשמי של תחרויות הגלישה במשחקים האולימפיים. בתום התחרות זכה רפאל אסרף במדליית הזהב ובתואר אלוף העולם, בעוד אחיו התאום דוד אסרף השלים הישג נדיר כשהוכתר לסגן אלוף העולם באותה קטגוריה. מדובר בהישג יוצא דופן, כאשר שני אחים מאותה משפחה עולים יחד על שני המקומות הראשונים בפודיום באליפות עולם.

גם בענף השיט רשמה אילת הישג משמעותי נוסף. ניתאי לין, בן 15, אף הוא תלמיד תיכון גולדווטר וחניך מועדון השיט אילת, סיים במקום השלישי במוקדמות תחרות "אלוף האלופים" שנערכה באתונה והבטיח את מקומו בין 40 השייטים הטובים בעולם. בשבוע הבא ימריא לין לאליפות העולם לנוער שתיערך בקפריסין, ובחודש נובמבר יתחרה בתחרות הגמר היוקרתית.

לרגל ההישגים המרשימים אירח היום (שלישי) ראש עיריית אילת, אלי לנקרי, את הספורטאים בלשכתו, יחד עם בני משפחותיהם, מאמני מועדון השיט ונציגי העירייה, והעניק להם תעודות הוקרה.

ראש העיר בירך את הספורטאים ואמר: "אילת, ששמה את הים במרכז, מצמיחה מדי שנה אלופי אירופה ועולם בזכות המועדון, המאמנים והחניכים שלומדים בו רובם מילדות. אתם אלה שמספרים את הסיפור היפה של אילת, עיר של רוח, מצוינות וים של אהבה, ומביאים לידי ביטוי את העובדה שהדרך מקצה הארץ אל פסגת העולם יכולה להתחיל ממש כאן."

במפגש השתתפו גם סגנית וממלאת מקום ראש העיר, בטי סימלמיץ, האמונה על תחום החינוך והקהילה, מנהל מחלקת הספורט בעירייה רונן שחרור, הורי הספורטאים וצוות מועדון השיט, ובהם המאמן הוותיק רוני מאיר, אלופת העולם לשעבר וסגנית אלופת אירופה שחר טיבי, המאמנת את התאומים אסרף, המאמנת ניב רובינסון, נציג הוועד המנהל ארן עידן, וכן יהונתן נויברט, מאמנו האישי של ניתאי לין, ודביר אזולאי, שמונה לאחרונה למנהל מועדון השיט.

סיפורם של התאומים אסרף ממחיש גם את תרומתו של מועדון השיט להתפתחות הספורט הימי בעיר. משפחת אסרף עברה להתגורר באילת לפני כשמונה שנים, וכבר עם הגעתה רשמה את הבנים, שהיו אז תלמידי כיתה ב', למועדון השיט מתוך רצון להעניק להם מסגרת חינוכית וערכית. שנים של עבודה קשה, אימונים והתמדה הפכו את ההחלטה ההיא להצלחה בינלאומית, כאשר השניים ניצבים כיום בראש הפודיום העולמי ומביאים כבוד לאילת ולישראל כולה.


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אילת

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן
דילוג לתוכן