מבזקים
הזמינו נסיעה בבאר שבע דרך גט טקסי – וגילו שנהג בן 14 אסף אותם בגלל המטרו: הרצליה עלולה להעלות ארנונה ב – 1.2% ברמת גן רוצים שתוותרו על הרכב: העירייה מקדמת קיצוץ בתקני החניה הוצת בפעם השלישית בגלל שבת? רמת גן מתייצבת לצד בית הקפה שנפגע כתבי אישום בפרשת פיגוע צור יצחק: שני ישראלים ידעו על הכוונה לבצע פיגוע – שלישי סיפק את הנשק "איבדתי ארבעה מבני משפחתי": שרון שרעבי קרא להקים ועדת חקירה ממלכתית ביום ה – 1,000 לטבח 1,000 ימים ל – 7 באוקטובר: מחאות, מיצגים וקריאה לוועדת חקירה ממלכתית דרמה בטחונית: ישראלים נכנסו לכפר מוחמאס, כוחות הביטחון הוקפצו – כל המעורבים אותרו בשלום טרגדיה: גבר נמצא מחוסר הכרה בבית בבאר שבע – עם פציעות בגופו כבוד לרחובות: חברת המועצה אוה גור מונתה למחזיקת תיק הספורט יוסי ברודני ולירן רוזיו בשיחת ניחומים לבכירי העיר התאומה של גבעת שמואל, בעקבות הפיגוע הקטלני שחוותה העיר הג׳ודוקא הראשל"צי פיטר פלצ׳יק מוכר את חליפת הקרב מפריז למען מתנדבי זק״א אשדוד במרוץ על נתיב הסחר החדש: "ישראל לא יכולה להרשות לעצמה להישאר מחוץ ל־IMEC" צו מנהלי לאי קיום אסיפה, אוסר על קיומה של הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל באזור בית שמש ערד: אשה פונתה לסורוקה עם חבלות בראש ובגב לאחר שנפגעה בתאונת דרכים בשורה לראש העין: נתיב תחבורה ציבורית חדש בכביש 471 הושלם בשורה לאשקלון: ארבעה מתחמי התחדשות עירונית הוכרזו כמתחמים מועדפים לדיור אמילי דמארי: "הציפיות שלי מהממשלה הבאה זה שיתנו לאמהות את הביטחון, לא לפחד ללכת לישון ולקום מדפיקה בדלת" זו השנה השנייה ברציפות: אופקים נבחרה לארח את תערוכת אגרומשוב עיריית ראשון לציון משיקה את חוברת אירועי הקיץ 2026

תרגיל באשדוד: איך מטפלים באתר הרס?

התרגיל רענן וגיבש מחדש את סדר הפעולות המתבצעות ע"י כל הגורמים, משלב איתור זירת האירוע ובניית תמונת המצב, תוך קביעת סדר הכוחות הנכנסים לאתר, תחומי האחריות ומה המשימות שעליהם לבצע.

אנו נמצאים בעצומה של מלחמה ועל אשדוד נורו לא מעט טילים. למזלנו הטוב רוב הטילים יורטו ואחרים נפלו בשטחים פתוחים. אלה שחדרו את כיפת ברזל ונפלו בעיר גרמו אומנם נזק, אך ללא נפגעים בנפש. מה קורה אם טיל פוגע ישירות בבניין וגורם לקריסה? מה אם היו לכודים ופצועים ולא מעט נעדרים? באיזו מידה הרשות העירונית ערוכה להתמודד עם זירת הרס כזו? תשובות לכך ניתנו היום במסגרת תרגיל שיזם ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, על מנת לרענן יכולות ולוודא שהעיר ערוכה להתמודד עם תרחישי הרס בבנייני מגורים.

כל הגורמים התכנסו במטה החירום של עיריית אשדוד, לתרגיל מיוחד אותו יזם ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי. תכנון התרגיל הוטל על אל"מ (מיל.) אבי אזולאי, יקל"ר אשדוד לשעבר, על מנת לרענן יכולות ולוודא כי רמת המוכנות במיטבה. על התרגיל ניצח ראש העיר עצמו, כמי שעומד בראש מטה מל"ח, והשתתפו בו גם גורמים חוץ עירייה – צבא ומשטרה, מד"א, כב"ה וזק"א ונציגים מכל היחידות והחברות העירוניות.

התרחיש שבנה אל"מ אזולאי, מדמה אתר הרס של בניין מגורים אשר חטף פגיעה ישירה וקרס כמעט באופן מלא, ולידו מבנים סמוכים שנפגעו ברמות נזק שונות. על פי תמונת המצב שהצטיירה בשולחן המטה, מדובר בנפגעי נפש, בלכודים, בנעדרים ופצועים, ובהערכות כי התמונה לא שלמה. במהלך התרגיל, התבקשו נציגי כל גופי הביטחון וההצלה וראשי המכלולים, להציג את התייחסותם הכללית לאירוע, את דרכי הטיפול והאמצעים ומה המשימות והקשיים איתם עליהם להתמודד. ואכן, כל צד הציג את המענה המידי בכל שלבי ההתערבות, תוך שהוא מפרט את שלבי הכניסה לזירה, הפתרונות המוצעים בטווח המידי, סדר הכוחות והאמצעים והיכולת לשמר כוח לרציפות תפקודית.

התרגיל רענן וגיבש מחדש את סדר הפעולות המתבצעות ע"י כל הגורמים, משלב איתור זירת האירוע ובניית תמונת המצב, תוך קביעת סדר הכוחות הנכנסים לאתר, תחומי האחריות ומה המשימות שעליהם לבצע, כאשר המטרה המידית היא הצלת חיים וחילוץ לכודים במהירות המירבית ומניעת פגיעה מתשתיות מסכנות חיים. "באירועי קריסה ולכודים (כמו ברעידות אדמה), הזמן הוא פקטור קריטי המחייב תגובה מהירה ויעילה, תוך תיאום וניצול מיטבי של כל הכוחות והמשאבים בו זמנית", אומרים בעירייה ומסבירים את המשמעות שיש לתרגול ולרענון הכוחות "כדי שרמת המוכנות, הזמינות המידית ויכולת התגובה תהיה מיטבית".

התרגיל נמשך כשעתיים וחצי, במהלכו לובנה והתגבשה תורת הפעלה שנותנת מענה לשיתוף הפעולה הנדרש בין גורמי הביטחון וההצלה לרשות העירונית באתר ההרס.  בסיכום התרגיל אמר ראש העיר: "אני מאוד מקווה שלא נידרש לתרחיש זה, אך במציאות ובנסיבות החיים שלנו עלינו להיות מוכנים לכל תרחיש. התרגיל היום הוא חלק מתרגילים נוספים שביצענו ונמשיך לבצע, על מנת לשמור על רמת מוכנות גבוהה. כך נהגנו תמיד וכך ננהג גם בעתיד".

ראש העיר הודה לכל מי שסייע בהכנת התרגיל – למנכ"ל, אנשי אגף הביטחון ואל"מ אזולאי, לגורמי הביטחון וההצלה באשדוד שלשיתוף הפעולה איתם יצאו כבר מוניטין בכל הארץ, ולכל ראשי המכלולים והיחידות העירוניות שמעניקים שירותים לציבור כל השנה, בשגרה ובחירום.

◼️ לקבוצת חדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן