מבזקים
טראמפ שוחח עם נתניהו על מזכר ההבנות המתגבש עם איראן – "מוג׳תבא חמינאי אישר את העסקה; נחתום בקרוב" תאונה עצמית בנתיבות: שני נערים נפצעו כשרכבו על אופניהם תאונה קשה בכביש 1: שישה נפגעים, בהם שני ילדים, פונו לבית החולים פועל שיפוצים נעצר בחשד למעשה מגונה בתושבת תל אביב בביתה עמק הצבאים נפתח מחדש בירושלים: לאחר סגירה ממושכת – הפארק חוזר לקבל מבקרים פיצוץ בלון גז בעיר העתיקה בירושלים: שני פצועים, אחד במצב קשה בן 5 נפגע מרכב בבני ברק מהפך סביבתי באשדוד: הממשלה אישרה תוכנית לצמצום זיהום האוויר והריח באזור פשיטה בקריית גת: אתר הימורים בלתי חוקי נחשף – ציוד מחשבים נתפס, חשודים עוכבו לחקירה בעל חנות רהיטים איים על לקוחה מירושלים: "מה שעשינו לכם בשבעה באוקטובר זה כלום" גבעת שמואל הצדיעה למשפחות המילואים: ערב הוקרה מרגש עם מופע סטנד־אפ ותודה מהעירייה גבעת שמואל מקפיאה את הארנונה שנה תשיעית ברציפות הממשלה משיקה תוכנית קיץ בהיקף חסר תקדים: כמיליארד שקלים לתלמידי ישראל קריית גת: מלגות לכ־300 סטודנטים במעמד ראש העיר נבחרת הכדורסל של קבוצת יבנה זכתה בגביע לאחר גמר מותח מול ברוכין רחובות משיקה קיץ טכנולוגי: האקתון AI, יזמות ומכינה במתמטיקה ואנגלית ב־160 שקל בלבד מהפכת תחבורה באשקלון יוצאת לדרך: נר"ת ראשון מסוגו בתוך עיר יוקם בשדרות בן גוריון בשורה לפצועי צה"ל באילת: ארגון נכי צה"ל חנך שלוחת "בית הלוחם" ראשונה מסוגה בעיר זעם בכבישי אילת הסתיים בכתב אישום: איים על נהג מול ילדיו ובהמשך דקר עם מספריים הפרקליטות דורשת להחמיר את עונשו של השוטר שהורשע באונס קטינה אזוקה בניידת
סיור מקצועי של אדריכלים ונציגי עירייה בשטח פתוח בפארק נחל באר שבע, לצד תוכניות תכנון, קסדות עבודה ונוף מדברי עירוני ברקע

1.2 מיליארד שקל ו – 65 דונם: הכפר הציוני העולמי בבאר שבע מתקדם לשלב התכנון

עשרות משרדי אדריכלים השתתפו בסיור מקצועי בפארק נחל באר שבע, במסגרת המכרז לתכנון פרויקט הדגל של JNF-USA. המיזם צפוי להפוך למרכז בינלאומי לחינוך, מנהיגות וחדשנות, שיארח אלפי בני נוער מהארץ ומהעולם
סיור מקצועי של אדריכלים ונציגי עירייה בשטח פתוח בפארק נחל באר שבע, לצד תוכניות תכנון, קסדות עבודה ונוף מדברי עירוני ברקע

פרויקט הכפר הציוני העולמי בבאר שבע מתקדם לשלב הבא: עשרות נציגים ממשרדי אדריכלים מובילים בישראל השתתפו אתמול בסיור מקצועי במתחם שבו צפוי לקום אחד המיזמים החינוכיים־ציוניים הגדולים בישראל בעשורים האחרונים.

הסיור התקיים בפארק נחל באר שבע, במסגרת הליך המכרז לבחירת משרד האדריכלים שיתכנן את פרויקט הדגל של ארגון JNF-USA. את הסיור הובילו מנכ"ל הארגון ראסל רובינסון וראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ'.

הכפר הציוני העולמי צפוי להשתרע על פני כ־65 דונם ולהיבנות בהשקעה מוערכת של כ־1.2 מיליארד שקל. לפי התכנון, הוא ישמש מרכז בינלאומי לחינוך, חדשנות, מנהיגות וחיבור בין ישראל ליהדות העולם.

במהלך הסיור הוצגו למשתתפים האתר המיועד, תוכנית האב המאושרת, עקרונות התכנון והחזון של המיזם. יותר מ־60 משרדי אדריכלות לקחו חלק במפגש, שנועד לאפשר למתמודדים להכיר מקרוב את השטח, את האתגרים התכנוניים ואת השלבים הצפויים בדרך להקמת הכפר.

במרכז המיזם יפעל הקמפוס הדרומי של Alexander Muss High School in Israel, הצפוי לארח כ־10,000 בני נוער בשנה. לצד הקמפוס מתוכננות תוכניות מנהיגות ומכינות, מרכז יזמות חדשני ומרכז מורשת ותרבות ציונית.

הקמפוס צפוי להיבנות כמרחב חדשני ובר־קיימא, עם דגש על אנרגיה מתחדשת, טכנולוגיות אקלים ופתרונות המותאמים לסביבה המדברית.

ראסל רובינסון, מנכ"ל JNF-USA, אמר: "הציונות תמיד הייתה סיפור של אנשים שבחרו לבנות עתיד ביחד. הכפר הציוני העולמי לא נבנה רק מאבן ובטון, אלא בעיקר מבני אדם — ממפגשים, משיחות ומקשרים בין אנשים".

ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', אמר: "פרויקט הכפר הציוני העולמי הוא מהלך היסטורי בקנה מידה בין־לאומי. מדינת ישראל לא תוכל להמשיך להתקיים רק ברדיוס של גוש דן. באר שבע, כמטרופולין מוביל במדינת ישראל, היא המנוע המייצר את העתיד, החדשנות והצמיחה הלאומית".


◼️ חדשות באר שבע והנגב בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מיקה סולומון

דילוג לתוכן