מבזקים
לקראת הסלמה? צה"ל מתגבר כוחות באופן נרחב בגזרת הצפון דרמה בירושלים: חובשי "איחוד הצלה" הצילו את חייו של בן 3 הושלם מבצע "לביאות המפרץ": מאות ישראלים חולצו מאיחוד האמירויות טרגדיה בבאר שבע: אישה בת 36 אותרה ללא רוח חיים בביתה מבצע "שאגת הארי": עשרות מיגוניות חדשות הוצבו ברחבי לוד התראה מטאורולוגית בישראל "חיים שנגדעו ברגע אחד": נס ציונה נפרדת מגאיה אורן ז"ל, תלמידת התיכון שנהרגה ברחובות לא יתקיימו לימודים ברמת גן בשבוע הבא ראש עיריית גבעת שמואל,יוסי ברודני, לתושבים: "אל תתנו לשגרה להטעות אתכם – המלחמה עדיין כאן" שר החינוך להורי התלמידים: "ביטחון ילדינו מעל הכל – מרבית מוסדות החינוך יישארו סגורים" מערכת החינוך ביבנה לא תיפתח ביום ראשון: הלמידה מרחוק תימשך השר אלי כהן בביקור בחמ"ל באשקלון: "צריכים עורף חזק" תחת מתקפת טילים מאיראן: יירוטים בשמי הדרום והשפלה, פצועה בדרך לממ"ד וגם: פגיעה ישירה בכברי ראש עיריית אשדוד: "לא נאפשר פתיחה של מערכת החינוך עד לשקט ביטחוני מלא" תזכורת מצילת חיים: מוקדי החירום והסיוע שחובה לשמור בשלוף ולהעביר לכל המשפחה בשורה למטופלות הפוריות: משרד הבריאות מאריך את ההנחיות ליחידות ה-IVF הלביאות של רמלה: צוותי החינוך שמחזיקים את העורף בחזית בשורה לנהגים בגוש דן: שיקוע רבין החדש ברמת גן נפתח הבוקר לתנועה דרמה בחניון בכפר סבא: פעוט ננעל ברכב במהלך קניות לשבת מיכאל וידל ביקר את המשפחות שפונו למודיעין: "האחריות שלנו היא להיות לצדכם במעשים"

12 חודשים לארועי אוקטובר: שדרות בסלון

לקראת ציון למלחמת חרבות ברזל, מתגבשת יוזמה מרגשת שתעניק לתושבי שדרות הזדמנות לחלוק את סיפוריהם האישיים בסלונים פתוחים ברחבי העיר וגם בערים נוספות בישראל

הפרויקט, בהובלת עיריית שדרות, מרכז חוסן המקומי ועמותת סלון עוטף, קורא לתושבי העיר להשתתף במפגשים אינטימיים ולספר את סיפוריהם מזוויות לא שגרתיות – זוויות שמעניקות תקווה וכוח לצד ההתמודדות עם הטראומה והכאב.

תושבי שדרות המשתתפים בפרויקט עברו הכשרה ייחודית במפגשי סטוריטלינג שמטרתה ללמדם כיצד להציג את סיפוריהם האישיים באופן מעצים ומעורר השראה. "אנו לא מבקשים מהם רק לשתף את הכאב והצער, אלא גם להדגיש את התקווה, את החוסן, ואת ההתמודדות היום-יומית" אומרת ליאורה יבנאל, רכזת הפרויקט. "המטרה היא שהמפגש יהפוך לחוויה משותפת ומשמעותית לשני הצדדים – גם עבור המארחים וגם עבור תושבי שדרות, שהסיפור שלהם יהפוך למקור תקווה לאחרים."

המפגשים יתקיימו גם בשדרות עצמה וגם בבתים של משפחות מארחות ברחבי הארץ, בין התאריכים 7-9 באוקטובר. תושבי שדרות אשר יעברו את הכשרתם, יספרו את סיפוריהם בסלונים שונים מתוך מטרה לעורר שיח משמעותי על ההתמודדות עם מציאות חייהם, שכוללת בתוכה לא רק כאב ושכול אלא גם תקומה אישית וחוסן נפשי.

אלון דוידי, ראש עיריית שדרות: "מדובר בהזדמנות נדירה לפגוש את גיבורי ישראל, תושבי שדרות, פנים מול פנים. הסיפורים האישיים שלהם הם מקור להשראה וחוזק עבור כולנו. זו הזדמנות גם לעמוד על כאבם ועמידתם האיתנה בצילו. על אופן ההתמודדות עמו ותקומתם, כהשראה לאחרים.

אני מברך על כל יוזמה שמחברת בין תושבי שדרות לשאר תושבי הארץ, ומזמין את כולכם לקחת חלק במפגשים אלה, לשמוע וללמוד על ההתמודדות היומיומית שממנה צומח החוסן של שדרות".

 

◼️ לחדשות שדרות לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

בתמונה התושבים בקורס ההכשרה

צילום: דוברות שדרות

דילוג לתוכן