מבזקים
“לא הייתה שם סבתא מרוקאית”: כתב אישום ראשון נגד תושב בת ים, בפרשת “העוקץ הרוסי” בהיקף מאות אלפי שקלים ארב לו: תושב השטחים נעצר בחשד לעבירות מין בקטין בת"א בדרך לצה”ל: מאות בני נוער מגן יבנה נהנו מכנס מתגייסים חווייתי בבריכה במסילת ציון חיפושים נרחבים אחר נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? סיעת “אומץ” בגדרה תעלה הצעה להקמת ועדה למניעת אלימות בני נוער: “לא נחכה לאירוע הבא” רחובות משיקה שירות חדש לוותיקים: תיקון ציוד רפואי ושיקומי ללא עלות עבודה “הלוואות, איומים ואימה”: שני תושבי באר שבע מואשמים בגין סחיטת חייבים תלמידי אור יהודה הציגו תוצרי מסלול דיפלומטיה באירוע חגיגי ומעורר השראה “מאסטר שף” באילת: כך צעירים מהעולם סיימו הכשרה קולינרית – ודלתות המלונות בישראל נפתחו בפניהם ארבעה נפגעים בשתי תאונות במקביל בכביש 35 סמוך לקריית גת בחמישי הבא: רחובות חוגגת את חודש הגאווה באירוע מרכזי עם הופעה והפנינג חינמי כך תושבי אור יהודה נכנסים לעולם ההייטק – בחינם לגמרי הישג ארצי מרשים ברחובות: שני תלמידים מאמית המר קטפו מקומות שניים באולימפיאדת הלשון “ערב הצלחות” ברמלה: הורים ותלמידים עצרו את המרוץ – וחגגו את הדרך של כל תלמיד חשד להטרדה מינית ברשת: בן 34 מרמת גן נחקר באזהרה דרמה בתל אביב: דיווח על שוד התברר כצילומי סרט עם נשק אמיתי חשש לפגיעה בילדים: משרד הבריאות בודק קשר למחית פירות של “פרינוק” בן 6 נפגע מאוטובוס באשדוד ד"ר גליה ברקאי מונתה לסגנית המנהלת הרפואית בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד קרית עקרון: נהג רכב במצב אנוש לאחר תאונה עצמית

120 פסיכולוגים ועו״סים קליניים סיימו הכשרה לטיפול ממוקד טראומה

"בית חם" השיקה תוכנית ייחודית להכשרת מטפלים והשתלמויות בתחומי טראומה, חרדה ואובדן

לאור מצב החירום והצורך הגובר לטיפולים ממוקדי טראומה בתחום בריאות הנפש והמחסור במטפלים מוסמכים, "בית חם" השיקה תוכנית ייחודית להכשרת מטפלים והשתלמויות בתחומי טראומה, חרדה ואובדן.

ביחידה להכשרה מקצועית של בית חם סיימו בהצלחה 120 מטפלים קליניים את פיילוט התוכנית. אריה מונק, מנכ"ל עמותת "בית חם": "בעקבות המלחמה, למטפלים רבים יש צורך בידע ספציפי ומשלים למקרים רגישים. אנו פותחים את הדלת למי שיוכלו להקל על סבלם של אחרים."

בעקבות המצב הביטחוני הקשה אלפי אנשים, במעגלי החברה השונים, חווים חרדה, דיכאון ואף סובלים מסימנים ראשונים של פוסט טראומה. עמותת "בית חם" לבריאות הנפש החליטה להגביר את מאמציה בתחום ולהקים יחידה מקצועית חדשה להכשרת מטפלים בתחומי החרדות, הטראומה והאובדן.

התוכנית מיועדת לעו"סים קליניים ולפסיכולוגים השואפים להעשיר את השכלתם הטיפולית ולהרחיב את ארגז הכלים המקצועי שבידם על מנת שיוכלו להעמיק ולהתמקצע בשיטות הטיפול הרלוונטיות והאפקטיביות ביותר לתחום הטראומה.

היחידה מציעה קורסים מתקדמים והשתלמויות מקצועיות המועברים על ידי מומחים מהשורה הראשונה בתחום הטיפול בטראומה אובדן ושכול. לעומדים בכל מטלות הקורס תוענק תעודה רישמית המכירה בהם לטיפול בתחום. למסיימים בהצלחה תינתן אפשרות להצטרף לצוות מטפלי נוהל חרדה ב"בית חם" ולסייע בטיפולים ממוקדי טראומה, זאת במקביל למעטפת הדרכות פרטניות וקבוצתיות ע"י מדריכים מומחים בתחום. פיילוט ראשון של התוכנית הושק לאחרונה וזכה להצלחה עם למעלה מ-120 בוגרים. בימים אלה נפתחה ההרשמה למסלול השלישי. התוכנית מיועדת למטפלים קליניים בעלי תואר שני, ומטרתה להעניק למטפלים את הידע המתקדם ביותר לטיפול בנפגעי טראומה, חרדה ואובדן בתקופת מלחמה. תוכנית זו מצטרפת למגוון סדנאות והשתלמויות ש"בית חם" מציעה, המיועדות להכשיר כמה שיותר מטפלים לטיפול ממוקד טראומה ומותאם תרבות.

אריה מונק, מנכ"ל עמותת "בית חם" מדגיש כי "כחלק מהעלאת המודעות לבריאות הנפש, אנו מבקשים להעביר ידע מקיף ומקצועי למשתלמים בבעיות הקשורות לחרדה, אובדן, טראומה ושכול. בעקבות המלחמה, למטפלים רבים יש צורך בידע ספציפי ומשלים למקרים רגישים או לאוכלוסיות מיוחדות, ואת הידע הזה 'בית חם' מעביר על ידי טובי המרצים. כעת, עם השקת היחידה להכשרה מקצועית נוכל להמשיך ולהכשיר את הדור הבא של המטפלים במגוון מודלים טיפולים ובטיפול מותאם תרבות. אנו פותחים את הדלת למי שיוכלו להקל על סבלם של אחרים."

 

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – בריאות ורפואה  לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: freepik

דילוג לתוכן