מבזקים
סוכות ביבנה: יובל המבולבל ב – 15 שקל, טיול אופניים ורביד פלוטניק באמפי אחרי שנים של ים תיכוני: פסטיבל תימנה בראש העין חוזר לשורשים שלוש שנים אחרי 7 באוקטובר: שדרות מרחיבה את שמחת תורה לבני נוער מכל הארץ מתחת לכרמי גת חיכה סוד בן 2,000 שנה: המקווה שחשף יישוב יהודי שלא היה מוכר באזור נס באשדוד: פעוט כבן 3 חולץ מרכב נעול ולא נזקק לפינוי מרדף באשקלון: פגע ברכב משטרתי, נמלט על המדרכה וניסה להשמיד ראיות אחרי מחנה שורה: בירושלים מוקם "בית" לחיילים חרדים המתמודדים עם פוסט טראומה 13.5 שנות מאסר לתושב פתח תקווה שפעל עבור סוכן איראני – העונש החמור ביותר עד כה 400 דירות במקום תוכנית משרדים בגבעת שמואל: מה מתוכנן במתחם עמיטק? סוף טוב בחולון: סופיה פרדקין בת ה־83 אותרה אחרי ארבעה ימים של חיפושים הרצליה: רוכב אופניים נפגע מרכב שהתהפך ופונה במצב אנוש 46 מיליון שקל כדי להוציא את משאיות הזבל מהשכונה: כך תפונה האשפה בנס ציונה אשדוד: בן 48 נדקר סמוך למלון ברחוב אל הים – חשד לאירוע פלילי כביש 6: בן 24 נפצע קל בתאונה עצמית סמוך למחלף קריית גת נתניה: רוכב אופנוע בן 24 נפצע קשה בתאונה עצמית ברחוב גבע בשורה לנהגים: צומת שכונת גדות בכביש 461 נפתח לתנועה סוכות בקניון רמלוד: אלה שעות הפתיחה במהלך החג וחול המועד דימונה הופכת לבמת ענק בסוכות: ארבעה ימים של הופעות, מדבר ואטרקציות אזהרת משרד הבריאות: פלפל שחור טחון של "תבליני גל" נאסף מהמדפים – הציבור מתבקש שלא לצרוך אישה בת 67 נפצעה באירוע אלימות ברחוב לופית באילת

13.5 שנות מאסר לתושב פתח תקווה שפעל עבור סוכן איראני – העונש החמור ביותר עד כה

בית המשפט המחוזי מרכז בלוד גזר 13 וחצי שנות מאסר בפועל על אלכסנדר גרנובסקי מפתח תקווה, שהודה והורשע במגע עם סוכן חוץ, מסירת ידיעה לאויב, הצתה והשחתת מקרקעין. לפי הפרקליטות, זהו העונש הכבד ביותר שנגזר עד כה בסדרת התיקים נגד ישראלים שפעלו עבור סוכנים איראניים באמצעות הרשתות החברתיות

13 וחצי שנות מאסר בפועל נגזרו אתמול, 16 בספטמבר 2026, על אלכסנדר גרנובסקי, תושב פתח תקווה, לאחר שהודה בביצוע שורת משימות עבור סוכן איראני בתמורה לכסף.

בית המשפט המחוזי מרכז בלוד אימץ את העונש שעליו הסכימו הצדדים במסגרת ההליך. לצד המאסר בפועל נגזר על גרנובסקי גם מאסר על תנאי. הוא הורשע במגע עם סוכן חוץ, מסירת ידיעה לאויב וכן בריבוי עבירות של הצתה והשחתת פני מקרקעין.

לפי כתב האישום שבו הודה, הקשר עם הגורם האיראני החל לקראת סוף נובמבר 2024 ונמשך עד למעצרו ב־15 בדצמבר אותה שנה. השניים תקשרו באמצעות טלגרם, וגרנובסקי ידע כי הוא פועל מול גורם עוין. עבור חלק מהמשימות קיבל אלפי דולרים באמצעות ארנק דיגיטלי.

בין המשימות שביצע היו תיעוד מתקני אנרגיה ותיעוד שכונת מגוריו של חבר הכנסת בני גנץ. בנוסף הורשע בהצתת תשעה כלי רכב ובריסוס כתובות גרפיטי במקומות ציבוריים.

לפי כתב האישום, חלק מהמשימות שאליהן נשלח לא הושלמו. באחד המקרים הגיע גרנובסקי לתחנת הכוח בחדרה במטרה לצלם אותה מכיוונים שונים תמורת 300 דולר, אולם לאחר שהבחין באמצעי האבטחה במקום דרש תשלום נוסף ועזב. במקרה אחר רכש מדי צה"ל ב־700 שקל לאחר שהתבקש להצית אותם תמורת 600 דולר, אך המדים נגנבו לפני שהמשימה בוצעה.

עוד עולה מגזר הדין כי במהלך הקשר ביקש הסוכן האיראני להעלות את רמת המשימות. גרנובסקי העביר לו גם פרטים של שני אנשים בעלי עבר פלילי, ובשלב אחר הסכים להכין בקבוקי תבערה, אך המשימה לא יצאה לפועל.

בית המשפט התייחס גם להיבט ההרתעתי של העונש. בגזר הדין צוין כי 13.5 שנות המאסר נועדו, בין היתר, להעביר מסר למי שעלול להתפתות לפעול עבור גורם עוין בתמורה לכסף כי הוא צפוי לעונש מאסר ממושך.

בפרקליטות מחוז מרכז ציינו כי מדובר בעונש החמור ביותר שהוטל עד כה במסגרת סדרת כתבי האישום נגד נאשמים שיצרו קשר עם סוכנים איראניים ברשתות החברתיות וביצעו עבורם משימות.

גרנובסקי הודה בכל העבירות שיוחסו לו והורשע על פי הודאתו. העונש שנגזר עליו מציב, לפי הפרקליטות, רף ענישה חדש בפרשות מסוג זה.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: gemini

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של פתח תקווה

לחצו כאן
דילוג לתוכן