מבזקים
המשטרה מזהירה לקראת שבת: חשש לשיטפונות – אלה האזורים שבהם מומלץ להימנע מטיולים רחובות: גבר כבן 60 נחנק במהלך האוכל – מצבו קשה דירה בנתניה נחשפה: זה מה שלטענת המשטרה פעל בתוכה אזהרה חריגה של משרד הבריאות: אל תשתו את המים האלה טרגדיה בפתח תקווה: בן 54 אותר בביתו ללא רוח חיים מספר ימים לאחר מותו מושיק עפיה במופע חינם בקריית מלאכי: הכניסה רק בהרשמה מראש בנק ירושלים בהודעה חריגה ללקוחות: "אין כל חשש למעילה בכספי הלקוחות" נמכרו בלי אזהרה על חלב וסויה: הריקול לנשיקות המרנג חמישה לילות של חסימות ברחובות: אלה הרחובות שייסגרו בגלל עבודות הקו הכחול בת 17 נפצעה קשה בתאונת קורקינט בתל אביב פצוע ירי הגיע לברזילי וסירב לספר מה קרה: החקירה הובילה לדירת מסתור בקריית גת 65 שקל בחודש: נפתחה ההרשמה לצהרונים בקריית מלאכי הוסר מכפר שמריהו – ועכשיו רמלה רוצה את דגל ישראל הענק מעל לשכת ראש העיר לא מוותרים על התואר בגלל הכסף: יותר מ – 100 צעירים הגיעו ליריד בקריית מלאכי עומס, רעש או אפליה? המאבק החדש סביב הפארק בגבעת שמואל מטען הוצמד לרכב והתפוצץ באשדוד: שלושה נאשמים בניסיון רצח הניידת שעצרה הבוקר בגן בחולון – והגשימה לילדים משאלה 667 דירות חדשות לסטודנטים ולסגל יוקמו בירושלים – בתוך קמפוס גבעת רם ארבעה מזנוני בתי ספר באילת מחפשים מפעילים חדשים: ומה יוכלו התלמידים לקנות? חשש לזיוף מוצר מזון: החברה מזהירה – "אל תצרכו את הקובה"

21 שנה אחרי הפינוי: עשרות מבנים נהרסו בדרך לחידוש ההתיישבות בגנים ובכדים

גל אכיפה נרחב בוצע היום בצפון השומרון לקראת העלייה המחודשת לגנים ולכדים. יחידת הפיקוח של המינהל האזרחי הרסה עשרות מבנים פלסטיניים שהוגדרו כבלתי חוקיים באזור, וביום שלפני כן נהרס גם מבנה בשטח של כ־850 מ"ר סמוך לשא־נור. המהלך מגיע על רקע החלטות הממשלה להקים מחדש יישובים שפונו במסגרת ההתנתקות

כ־21 שנה לאחר שפונו גנים וכדים במסגרת ההתנתקות, מתבצעת בצפון השומרון פעילות אכיפה רחבת היקף לקראת חידוש ההתיישבות באזור.

יחידת הפיקוח של המינהל האזרחי ביצעה היום, יום רביעי, גל הריסות לאורך הצירים והמרחבים הסמוכים לגנים ולכדים. על פי ההודעה שנמסרה, במסגרת הפעילות נהרסו עשרות מבנים פלסטיניים שהוגדרו על ידי המינהל כבלתי חוקיים.

הפעילות נעשתה לקראת העלייה המחודשת לקרקע של משפחות הצפויות להתיישב באזור, כחלק מהמהלך להקמתם מחדש של גנים וכדים.

יום קודם לכן בוצעה הריסה נוספת, הפעם בסמוך לשא־נור. במקום נהרס מבנה שהוגדר בלתי חוקי בשטח של כ־850 מ"ר.

גנים וכדים הם שניים מארבעת היישובים בצפון השומרון שפונו בשנת 2005 במסגרת תוכנית ההתנתקות, לצד שא־נור וחומש. בשנים האחרונות התקבלו החלטות שנועדו לאפשר חזרה והתיישבות מחודשת בחלק מהאזורים הללו, וכעת הפעילות בשטח מתרחבת גם לגנים ולכדים.

בממשלה מציגים את מהלך האכיפה כחלק ממדיניות שמטרתה לחזק את השליטה והאכיפה במרחב ולהכשיר את הקרקע לחידוש ההתיישבות בצפון השומרון.

שר האוצר והשר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ' מסר כי הריסת המבנים באזור היא מבחינתו "צעד חשוב והכרחי לביצור ההתיישבות ביהודה ושומרון".

בדבריו הוסיף סמוטריץ' גם מסר פוליטי נגד יריביו ואמר כי "ממשלת איזנקוט־ליברמן־גולן תהפוך את הגלגל ותפנה את היישובים והחוות שהקמנו. זה מסוכן ואסור לתת לזה לקרות".

עוד הודה סמוטריץ' ליחידת הפיקוח, לענף התשתית במינהל האזרחי ולכוחות הביטחון שפעלו במסגרת המבצע.

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יחידת הפיקוח

דילוג לתוכן