שינוי תשתיתי משמעותי בדרך לאזור המלונות בים המלח: חמישה בתי מלון צפויים להתחבר לרשת חלוקת הגז הטבעי עד הרבעון הראשון של שנת 2027, במסגרת פרויקט בהשקעה ממשלתית של כ־22.6 מיליון שקל.
חמשת המלונות שכבר חתמו על הסכמי חיבור הם ישרוטל גנים, ישרוטל ים המלח, הורדוס, לאונרדו קלאב ולאונרדו פלאזה. על פי משרד האנרגיה והתשתיות, עם השלמת העבודות יוסבו מערכות החימום והבישול במלונות לשימוש בגז טבעי.
חברת "נגב גז טבעי", המחזיקה ברישיון החלוקה באזור הנגב, משלימה בימים אלה את הנחת המקטע הראשון של הקו. מדובר בכ־14 קילומטרים של תשתית מתחנת הורדת הלחץ באזור מפעלי ים המלח ועד לתחנת הדלק הסמוכה לכניסה לאזור המלונות.
בשלב הבא צפויים להיסלל כ־7 קילומטרים נוספים, כך שאורכו הכולל של הפרויקט יעמוד על כ־21 קילומטרים. היעד שהציב משרד האנרגיה הוא להשלים את החיבור במהלך הרבעון הראשון של 2027.
המשמעות הכלכלית עבור בתי המלון עשויה להיות ניכרת. לפי הערכת משרד האנרגיה, המעבר לגז טבעי צפוי להביא לחמשת המלונות חיסכון מצטבר של כ־2 מיליון שקל בכל שנה בעלויות האנרגיה. החיבור יאפשר להם בעתיד גם לבחון ייצור מקומי של חשמל וחום באמצעות גז טבעי, כחלק משיפור היעילות האנרגטית.
המהלך משמעותי במיוחד באזור ים המלח, שבו פועלים בתי מלון גדולים הצורכים כמויות משמעותיות של אנרגיה לאורך כל השנה לצורכי מיזוג, חימום מים, מטבחים ומערכות תפעול נוספות.
לצד החיסכון הכספי, במשרד האנרגיה מציינים כי המעבר צפוי לצמצם את השימוש של המלונות בדלקים מזהמים יותר. הרחבת רשת החלוקה וחיבור צרכנים מסחריים גדולים לגז טבעי מופיעים גם בתוכנית העבודה של משרד האנרגיה לשנת 2026 כחלק מפיתוח תשתיות האנרגיה במשק.
הפרויקט בים המלח מצטרף לחיבורו של מלון ענבר בערד לרשת חלוקת הגז הטבעי, מהלך שהושלם בנובמבר 2025, ומסמן המשך הרחבה של התשתית אל צרכנים מסחריים גדולים בנגב.
שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן מסר כי חיבור בתי המלון הוא חלק מהשקעה בפריסת תשתיות גז טבעי ברחבי הארץ, וכי במשרד מעריכים שהמהלך יפחית את עלויות האנרגיה לעסקים לצד צמצום השימוש בדלקים מזהמים יותר.
אם לוחות הזמנים יישמרו, כבר במהלך המחצית הראשונה של 2027 צפויים חמשת המלונות לעבור בהדרגה לתשתית החדשה — לאחר השקעה של יותר מ־22 מיליון שקל והנחת קו שיחצה כ־21 קילומטרים באזור ים המלח.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








