מבזקים
אירוע חריג באור יהודה סיכול דרמטי בגבול המזרחי: נעצר חשוד ונתפסו עשרות כלי נשק ואמל"ח במרחב הבקעה אפס סובלנות לעבירות והפרות סדר: כוחות הביטחון מתגברים פעילות בחופי אשדוד לקראת סוף השבוע אבל כבד בספורט המקומי: מאמן הכדורגל המיתולוגי ואיש החינוך סילבן בן סימון הלך לעולמו זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב מהר הזבל לפנינת טבע: אחד המקומות הכי מוזנחים בפתח תקווה עומד להשתנות אילת נערכת לקיץ: המשטרה כינסה את בעלי המועדונים, הברים והמלונות לפני העומס הגדול רגע לפני החופש הגדול: רחובות פתחה את הסקייטפארק הראשון בעיר בהשקעה של 5.6 מיליון שקל התראה: עומס חום כבד צפוי בבקעת הירדן ובאזור ים המלח בן 80 נפגע מרכב בחולון ופונה לבית החולים במצב בינוני המדינה תשקיע מיליונים בגנים הבוטניים: אלה הגנים באזור שלכם שיקבלו תמיכה סמוך לנס ציונה: הסיפור של החלוצה שהקימה כפר נוער קם לתחייה אחרי כמעט 100 שנה בבאר שבע לא מחכים לתיכון: תלמידי יסודי כבר בונים את פיתוחי הטכנולוגיה של המחר באור יהודה הלפיד לא רק עבר בעיר – הוא הונף לזכר עמית פרידמן ז"ל

במכללת גבעת וושינגטון נערכו לפתיחת שנת הלימודים האקדמית בסיור מיוחד

במכללת גבעת וושינגטון נערכו לפתיחת שנת הלימודים האקדמית בצורה קצת שונה מהרגיל. הסגל האקדמי של המכללה יצא לסיור בעוטף עזה וביישובי הדרום שספגו אבידות קשות

רגע לפני שמכללת גבעת וושינגטון פתחה את שעריה, התכנס הסגל האקדמי ליום היערכות שנפתח בכנס מחקרי קצר ובו נדונו נושאים שונים. במהלך המושבים שהרכיבו את הכנס, בהובלת פרופ' חנה קהת- ראש רשות המחקר במכללה, עסק הסגל האקדמי של המכללה במחקרים בספרות ובפיוט, חידושים מחקריים בתחום החינוך הגופני, קשר בין הורים ומורים בחינוך המיוחד והכשרת מורים בהיבטים מתודיים פדגוגיים. 

מיד לאחר הכנס, במסר של הזדהות עמוקה, יצא סגל מכללת גבעת וושינגטון לסיור מרגש בעוטף עזה, במסגרתו ביקרו, בין היתר, ביער רעים מקום פסטיבל הנובה, במיגונית המוות בה ענר שפירא הי"ד הצליח בגבורה רבה להתמודד ולהתנגד למחבלים בהחזרת רימוני יד שנזרקו אליהם, באתר המכוניות השרופות ליד היישוב תקומה ובתחנת המשטרה בשדרות, שם זכו לשמוע את עדותו האישית של השוטר שי סמדג'ה שנלחם בשביעי לאוקטובר בקרב ההרואי על משטרת שדרות.

הסיור התקיים בהדרכת מורת הדרך המקצועית והמרתקת, תושבת אופקים, אלינור קוגן לוי ואילו את הסיור הובילה סגנית נשיא המכללה, ד"ר אורנה זעירא, במטרה לחבר את הסגל האקדמי כולו אל המציאות העכשווית של העם בישראל בתקופה כה מאתגרת.

"עם שאינו יודע את עברו- עתידו לוט בערפל, אמר יגאל אלון בעבר, ואני מאמינה שאימרה זו תקפה ביתר שאת בימינו. החיבור בין אירועי טבח השבעה באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל המתמשכת ובין הכשרתו האקדמית של דור העתיד של ישראל הוא הכרחי. זו היתה עבורנו הזדמנות לעמוד יחד בהזדהות מלאה עם תושבי העוטף, השוטרים והחיילים, שמפגינים גבורה ועוצמה רבה מדי יום", ציינה ד"ר אורנה זעירא, סגנית נשיא המכללה. "אין ספק שיצאנו מהסיור בכוחות מחודשים, מלאי השראה מהגבורה הישראלית וחדורי מטרה להצליח רבות גם בשנה הניצבת למולנו, על אתגריה והזדמנויותיה".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ד"ר אילן נגר

דילוג לתוכן