מבזקים
צריכים תרופה בשעות הערב? אלה בתי המרקחת התורנים בראשון לציון באוגוסט 2026 צה"ל: מטען חיזבאללה התפוצץ בדרום לבנון; חמישה חיילי צבא לבנון נפצעו אשדוד: חמישה נפגעים בשתי תאונות דרכים בעיר הלילה אחרי 31 שנים בעיריית ראש העין: האיש שניהל את קופת העיר נפרד מתפקידו שוב: דקירות בנתניה לוד: ילדה בת 5 נפלה ממתקן משחקים ופונתה לבית החולים במצב בינוני 20 אלף כרטיסים בתוך שעות: כך כבשה תוכנית הקיץ של אשדוד את התושבים כפר סבא: בן 67 התמוטט באמצע פעילות ספורטיבית – צוותי מד"א החזירו את ליבו לפעום נתניה: תינוק כבן שנה נכווה משמן רותח – מצבו בינוני את זה לא ראינו מגיע: סטייק אבטיח על הגריל, עם בוראטה, פיסטוקים ובזיליקום רהט: גבר נפצע כתוצאה מאלימות – מצבו בינוני מודיעין-מכבים-רעות על הפודיום באירופה: שמוליק דניאל זכה במדליית הארד באליפות אירופה בחתירה משפחה מירושלים הייתה מעורבת בתאונה קשה בצפון: תשעה פצועים, בהם גבר במצב קשה ושישה ילדים הצלחה גדולה ברמלה: מאות ילדים והורים מילאו את המופע של סתיו לוין בקניון עזריאלי שבוע הוקרה בויצו – צפו בתמונות הצוותים בבאר שבע, ראשון לציון, ירושלים, לוד, חולון, בת ים, תל אביב, מודיעין, באר יעקב ומעלה אדומים סמוך לתחנת הרכבת ברמלה: המשטרה חשפה שלושה מטעני צינור ותחמושת שנגנבה מצה"ל אחרי קריסת המרפסת בירושלים: בעלי דירות בבניינים ישנים נקראים לבדוק מיד את המרפסות התלויות דוכן "מי לא רוצה שלום" הוקם לראשונה ברחובות רמלה: הרחוב שייסגר הלילה לשלושה שבועות – כל הפרטים מלך הסלים של אירופה מצטרף למכבי עירוני רמת גן

25.9% מבני הגיל השלישי: מצבנו הכלכלי הורע בגלל המלחמה

מסקר שנערך על ידי מכון גאוקרטוגרפיה עבור עמותת "מטב" עולה כי 25.9%  מתושבי הדרום בני הגיל השלישי מעידים על כך שמצבם הכלכלי הורע

סקר שנערך על ידי מכון גיאוקרטוגרפיה עבור עמותת "מטב" בדק מה מצבם של בני הגיל השלישי בצל אירועי ה-7 באוק' ושנה של מלחמה בישראל. הסקר מגלה כי כ- 30.0% מבני ובנות הגיל השלישי מדווחים כי מצבם הכלכלי הורע בשנה האחרונה בהשוואה לתקופה שלפני המלחמה, 63.6% אומרים כי חל שינוי לרעה במצבם הנפשי בשנה האחרונה,  69.3% מספרים כי בעקבות המלחמה יש הרעה בתחושת הביטחון האישי שלהם, 23.9%  מעידים כי מצבם הבריאותי השתנה לרעה מאז המלחמה ו-24.7% מרגישים יותר בודדים מאז המלחמה.

בפילוח לפי איזור מגורים הנתונים מצביעים על כך כי מתוך אלה שהשיבו כי מצבם הכלכלי הורע בשנה האחרונה בעקבות המלחמה – 34.1% מתושבי המרכז ענו כך, 31.1% מתושבי איזור ירושלים, 29.1% מתושבי איזור השרון, 28.9% מתושבי הצפון ולבסוף 25.9% מתושבי הדרום שהשיבו כך.

המחקר נערך על ידי מכון גיאוקרטוגרפיה, במסגרת סקר אינטרנטי ייעודי בקרב 568 בני הגיל השלישי – נשים בגילאי 62 ומעלה ו- גברים בגילאי 67 ומעלה. הסקר בדק מה מצבם הכלכלי, הנפשי והבריאותי לאור המלחמה בשנה האחרונה, האם יש הרעה בתחושת הביטחון שלהם והאם הם מרגישים בודדים יותר.

בישראל חיים כיום כ־1.2 מיליון אזרחים ותיקים שמהווים כ- 12.4% מכלל האוכלוסייה." אומר ליאור שטרסברג, מנכ"ל עמותת מטב, שיזם את הסקר. " השנה האחרונה הייתה מורכבת וקשה במיוחד עבור האזרחים הוותיקים שלנו, שלא רק התמודדו עם אתגרי ההזדקנות המתמשכים אלא גם עם המציאות הקשה של המשבר הביטחוני הממושך בישראל. לאור המצב רבים מהאזרחים הותיקים חווים תחושת בדידות ופגיעות ובמיוחד אלה שפונו מבתיהם בצפון הארץ ומהעוטף והם מתגוררים כעת במלונות ובמגורים זמניים. הסקר שלנו חושף ירידה מטרידה הן ברווחתם הנפשית והן ביציבותם הכלכלית, כאשר רבים מביעים חרדה מוגברת ותחושת חוסר אונים. המלחמה שחקה משמעותית את תחושת הביטחון האישי שלהם, והותירה את חלקם בודדים ומוטרדים מתמיד. הממצאים הללו מדגישים את הדחיפות שלנו כמדינה וחברה להתגייס לטובת ציבור הוותיקים שקולם לא בהכרח נשמע. משרדי ממשלה, ארגוני חברה אזרחית, רשויות מקומיות חייבות להתגייס ויחד לפעול אל מול השבר שפוגע בכל אחד ואחת מאתנו, אבל ביתר שאת באזרחים הוותיקים, ולפתח מענים ושירותים ייחודים מותאמים כפי שידענו לעשות במשבר הקודם של שנות הקורונה.

האזרחים הוותיקים לימדו אותנו מהו חוסן ועוצמה לאורך השנה הקשה שעברנו. ולכן, חובה עלינו לוודא כי אף אוכלוסייה לא נשארת מאחור, על אחת כמה וכמה הדור שהקים ותרם כל חייו למדינת ישראל. "

נתונים נוספים שעולים מהסקר:

  • פילוח לפי מיגדר – מצבן של נשים בנות הגיל השלישי הורע יותר בהשוואה לגברים. 33.4% מדווחות כי מצבן הכלכלי הורע לעומת 25.9% מהגברים . 71.4% מהנשים אומרות כי חל שינוי לרעה במצבן הרגשי, לעומת 54.2% מהגברים. יותר נשים מעידות כי חל שינוי לרעה בתחושת הבטחון שלהן בעקבות המלחמה 77.2% לעומת 59.6% מהגברים שהעידו כך.
  • פילוח לפי גיל–מצבם של בני ה- 62-70 הורע יותר בגלל המלחמה לעומת בני ה-71+  . 32.9% מבני 62-70  מעידים כי מצבם הכלכלי הורע בשנה האחרונה, לעומת 26.7% מבני 71+ שהשיבו כך. 70.9% מבני 62-70 מעידים כי בעקבות המלחמה חל שינוי לרעה בתחושת הבטחון האישי שלהם, לעומת 67.5% מבני 71+ שהעידו כך.
  • פילוח לפי רמת דתיות – מהסקר עולה כי מתוך אלה שהשיבו כי מצבם הכלכלי הורע, יותר חילוניים השיבו כך (33.5%), אחריהם הציבור המסורתי (31.4%) ולבסוף הציבור הדתי-חרדי (19.2%) שהשיבו כך. בנוסף, 78% מהחילוניים דיווחו כי חל שינוי לרעה בתחושת הבטחון האישי שלהם בשנה האחרונה לעומת 60.4% מהציבור המסורתי ו-50.7% מהציבור הדתי-חרדי שחשים כך.
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK |

דילוג לתוכן