מתוך 44 זכאי שבות באתיופיה שכבר אושרו – אמש הגיעו 26 מהם, והיתר עתידים לעלות בקרוב. בעלייה זו כלולות 5 משפחות, ובהן קשיש אחד ו-10 ילדים עד גיל 18.מרבית העולים שהגיעו הערב המתינו עשרות שנים לעלות ארצה.
בני משפחותיהם, הנמצאים בישראל, סייעו להם לאורך כל התהליך ואף המתינו להם באולם קבלת הפנים בנתב"ג. מאות מהם הגיעו לקבל את פניהם, והמעמד לווה בהתרגשות עצומה, בדמעות ובחיוכים.
סגן יו"ר הכנסת, חה"כ משה סולומון, שפעל רבות להעלאתם התייחס למעמד ואמר: "זהו רגע מכונן, משמעותי וחשוב עבורי. אני יודע בדיוק מה המשפחות האלה עברו, אילו כוחות נדרשו להן, ואיזו תקווה הניעה אותן. עכשיו, כשהם כאן, אין לי ספק שהם ישתלבו ויהיו חלק משמעותי מהחברה הישראלית – בתורה, בציונות ובעשייה. כבן לקהילת יהודי אתיופיה וכחבר כנסת במדינת ישראל, אין דבר מרגש יותר מלראות אותם מגיעים הביתה ומתאחדים עם משפחותיהם."
העבודה אינה מסתיימת כאן וזו רק ההתחלה – נמשיך לפעול להבאת כל זכאי השבות
"בעזרת ה', בקרוב צפויים לעלות עוד עשרות זכאי שבות שאושרו, ויש עוד מועמדים רבים שנמצאים בתהליכי ריאיון ובדיקה"
"כבר שנתיים שאני פועל למען העלאת הממתינים, והיום אנחנו רואים את הניצנים הראשונים. אבל זו רק ההתחלה. נמשיך לפעול, נמשיך להיאבק, ונביא את כל אחינו – מאדיס אבבה, מגונדר ומתגראי. כולם צריכים לעלות ארצה. זו חובתנו, זו שליחותנו, וזו הציונות האמיתית."
ח"כ משה סולומון הודה לשותפים הרבים שסייעו בהבאת העולים: "למהלך הזה יש לנו הרבה מאוד שותפים משמעותיים:משרד הפנים – שפועל רבות כדי לבדוק ולאשר את הזכאות לעלייה הסוכנות היהודית – שמממשת את ההחלטות ומביאה את העולים ארצה משרד העלייה והקליטה – שאמון על קליטתם של העולים במדינת ישראל כולם יחד יוצרים את התנאים הטובים ביותר להבאתם ולקליטתם של העולים בצורה מיטבית."
"זו זכות גדולה והתרגשות עצומה לראות את זכאי חוק השבות מגיעים ארצה לאחר עשרות שנים של גלות והמתנה. במשך שלושה עשורים הם ממתינים לרגע הזה, והיום אנחנו זוכים לראות את ניצני הגשמת חלומם. לאורך השנים נטען שוב ושוב שאין זכאי שבות באתיופיה, והנה – ההוכחה לכך שהם כאן, בארץ ישראל.
כמי שעשה בעצמו את המסע הזה לפני 42 שנים, אני יודע היטב מהי הכמיהה לירושלים, מהי הציפייה לעלות לארץ, ומהם האתגרים בדרך. אין ספק שעל רגע כזה אמר ישעיהו: 'וְאֶת-עֲפָרָהּ יְחֹנֵנוּ' – לחונן את עפרה של ארץ הקודש, ארץ אבותינו. אנחנו מקדמים את העולים בברכה ומברכים על הגעתם. בעזרת השם, נמשיך לפעול להבאת עוד זכאים לארץ ישראל".
ח"כ סולומון ציין כי ההישג הזה מגיע לאחר שנים שבהן נטען כי אין זכאי חוק השבות באתיופיה, והוא מדגיש את מחויבותה של מדינת ישראל לקיבוץ הגלויות ולשמירה על זכותם ההיסטורית של יהודים מכל רחבי העולם לעלות לישראל.