כוכבים עולים במדע 4 מדענים צעירים מרחובות והסביבה נבחרו להשתתף בתחרות מדענים ומפתחים צעירים 2025 במוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים 53 מדענים ומדעניות צעירים מרחבי הארץ ייקחו חלק בתחרות הארצית למדענים ומפתחים צעירים בישראל, המתקיימת, זו השנה ה-28, בניהולו של מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים.
בתחרות יוצגו 49 פרויקטים מצטיינים, פרי עבודה ומחקר של חודשים רבים, בתחומי היסטוריה ומדעי החברה, מדעי החיים והסביבה, טכנולוגיה ומדעי המחשב ומתמטיקה ומדעי הטבע. בין הפרויקטים שייקחו חלק בתחרות יהיו גם הפרויקטים של ירדן ענתבי וענת ליברמן מרחובות. נוסף ייקחו חלק בתחרות הפרויקטים של יעל שטטר מקיבוץ חולדה ואור שפר מכפר ביל"ו
לזוכים יוענקו מלגות לימודים והם ייצגו את ישראל בתחרות אייסף העולמית בארה"ב, בתחרות מדענים ומפתחים צעירים של האיחוד האירופי וישתתפו במחנה מדעי באירוח ממשלת גרמניה."גם השנה, המשתתפים מוכיחים כי חשיבה פורצת דרך וחתירה למצוינות הן הכוח המניע לעתיד טוב יותר" אומרת רוני בן-חיים, מנכ"לית מוזיאון המדע, ירושלים.
ב-23 במרץ תיפתח "תחרות מדענים ומפתחים צעירים בישראל 2025", בניהולו של מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים, ובשיתוף משרד החינוך- מינהל החינוך הטכנולוגי והאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ובתמיכת עיריית ירושלים, התעשייה האווירית לישראל, הקרן לירושלים וקרן מנדל.
תחרות "מדענים ומפתחים צעירים בישראל" היא תחרות ארצית המתקיימת, זו השנה ה-28, כחלק מאירועי השבוע הלאומי למדע, החל בסמוך ליום הולדתו של אלברט איינשטיין. מתחרים בה מיטב הפרויקטים המחקריים וההנדסיים שבוצעו בשנה האחרונה על-ידי תלמידי תיכון מכל רחבי הארץ.
מוזיאון המדע בירושלים מקדיש חלק נכבד מפעילותו במיזמים בינלאומיים, להנחלת חינוך מדעי-טכנולוגי בקרב בני הנוער, קידום מצוינות מדעית והעלאת המודעות לעיסוק בתחומים אלו.
התחרות הינה חלק מתוכניות המחקר והפיתוח של האיחוד האירופי לעידוד ושיתוף פעולה בין מדענים צעירים באירופה וישראל, ושל התחרות העולמית היוקרתית רג'נרון אייסף Regeneron-ISEF בארה"ב. התחרות נתמכת על ידי משרד החינוך – מינהל החינוך הטכנולוגי והתעשייה האווירית לישראל והיא מתקיימת בשיתוף עם האקדמיה הלאומית למדעים והאיחוד האירופי.
בין מאות בני הנוער שניגשו לתחרות, שעושים עבודות גמר ברמה של 5 יח"ל, נבחרו להשתתף 53 מדענים ומדעניות צעירים מרחבי הארץ והם יציגו 49 פרויקטים פורצי דרך, פרי עבודה ומחקר של חודשים רבים בתחומי היסטוריה ומדעי החברה, מדעי החיים והסביבה, טכנולוגיה ומדעי המחשב ומתמטיקה ומדעי הטבע.
בין הפרויקטים שייקחו חלק בתחרות יהיה גם הפרוייקט של ירדן ענתבי, תלמידת קריית החינוך ע"ש עמוס דה שליט, רחובות שחקרה את אפיון הסנכרון והשונות בביטוי של חלבון מבוקר שעון ביולוגי בין תאים באנבאנה בניסיון להבין את השפעת התקשורת בין התאים ותהליך התמיינות התאים על הסנכרון בין השעונים הביולוגיים בתאים.
ענת ליברמן, תלמידת קריית החינוך ע"ש דה-שליט, רחובות חקרה את ההבדלים המולקולריים בין מונוציטים למקרופאג'ים שמשפיעים על ההדבקה בווירוס הציטומגלווירוס במטרה לבחון את ההבדלים המולקולריים בין מונוציטים.
יעל שטטר, המתגוררת בקיבוץ חולדה ולומדת בתיכון מקיף ברנקו וייס אית"ן, סתריה גילתה כוכבי לכת חדשים וחקר המשתנים של המערכות שלהם בניסיון להוכיח שבמערכת קיים כוכב לכת באמצעות השיטה Transit, ולגלות מהם מאפייניו.
אור שפר, המגורר בכפר ביל"ו ולומד בתיכון הישראלי למדעים ואומנויות – יאס״א, ירושלים בדק איך יעיל יותר ללמוד? הבדלים מוחיים בין למידה חיובית לבין למידה שלילית במטרה להשוות את התגובה המוחית של הלומד בין שתי שיטות לימוד: למידה חיובית ולמידה שלילית.
"מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים גאה להציג את תחרות המדענים והמפתחים הצעירים בישראל זו השנה ה-28. התחרות מפגישה את דור העתיד של החוקרים והמהנדסים בישראל, צעירים וצעירות שמביאים חדשנות, יצירתיות וסקרנות מדעית. גם השנה, המשתתפים מוכיחים כי חשיבה פורצת דרך וחתירה למצוינות הן הכוח המניע לעתיד טוב יותר" אומרת רוני בן-חיים, מנכ"לית מוזיאון המדע, ירושלים
שופטים ממיטב החוקרים ממוסדות אקדמיים בארץ, מהנדסים ואנשי תעשייה מתקדמת יבחנו ויעריכו את הפרויקטים והעבודות. בראש צוות השופטים של התחרות -יעמוד פרופ' חנוך גוטפרוינד, ממכון רקח לפיסיקה באוניברסיטה העברית בירושלים ולצידו שופטים מבכירי האקדמיה והתעשייה בארץ.
את המדענים והמפתחים הצעירים מלווים לכל אורך המיונים, ההכנות ובמהלך ימי התחרות מנחים ודוקטורנטים, בהנחייתו של פרופ' גדי גלזר מהאוניברסיטה העברית, עובדי פיתוח של חברת אינטל וצוות מוזיאון המדע.
לזוכים בתחרות יוענקו מלגות ללימודים גבוהים במוסדות אקדמיים שונים בארץ, מלגות לרכישת ספרים, מפגשים עם אנשי מדעו ותעשייה מהשורה הראשונה והם ייצגו את ישראל בתחרות רג'נרון אייסף הבינלאומית זאת לצד השתתפות במחנה מדעי באירוח ממשלת גרמניה. בנוסף, יזכו הזוכים להשתתף בפורום הכישרונות השוויצרי הבינלאומי (ISTF), במסגרתו מאז 2009 נפגשים מדי שנה בשוויץ כ-70 תלמידים מכל העולם, על מנת לדון עם מומחים ומקבלי החלטות בבעיות הגלובליות העומדות לפתחנו ואף השתתפות ביריד מדעי בינלאומי בלוקסמבורג.
הפרסים בתחרות יוענקו בטקס מיוחד שיתקיים ב 25 במרץ בקמפוס אדמונד י' ספרא בגבעת רם. הפרסים יוענקו למקום ראשון, שני ושלישי וכן ציונים לשבח על עבודות בולטות וייחודיות וכן, פרס מיוחד שיוענק לעבודה היצירתית ביותר- לזכרו של נעם כנפו
תחרות מדענים ומפתחים צעירים, 23-25 במרץ
בניהול מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים לצפייה בפרוייקטים המשתתפים בתחרות: https://www.youngscientistsisrael.com/
הצטרפו לחדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן