מבזקים
ירושלים: רוכב אופנוע בן 19 נהרג בתאונה בכביש 375 סמוך למחסום בית"ר מנכ״ל נמל אשדוד: "אם הנמל היה נעצר במלחמה, היינו מרגישים את זה מיד בסופר" חולון: פינוי הקורקינטים השיתופיים נדחה – העירייה תידרש להציג לבית המשפט נתונים וחוות דעת נוספות ערד: רוכב אופנוע כבן 20 נפצע ברחוב הקנאים ופונה באורח בינוני לסורוקה תאונת שרשרת בסמוך למחלף ראשון לציון: שני גברים נפצעו תרגיל טרור ביולוגי בהדסה הר הצופים: הנהלים שפותחו בבית החולים יוטמעו ברחבי הארץ ארבע תערוכות יחיד לזוכי פרס ראש העיר ייפתחו בגלריה על הצוק בנתניה מבצע אכיפה באילת: 60 דו״חות, שלושה רישיונות נפסלו ונהג נתפס ב־92 קמ״ש מעל המותר חסימות ושינויים הלילה בכביש 461 ובאזור יהוד מונוסון ואור יהודה חולון: בן 38 נפצע קשה בראשו בביתו ופונה לאיכילוב בני 60+ בנס ציונה חוזרים לתיכון: כיתת הוותיקים בפארק המדע נפתחת להרשמה באר שבע: מרכז השירות לניצולי השואה יורחב מפעם בחודש לפעם בשבוע מודיעין ובאר יעקב בצמרת: יותר ויותר תושבים עוברים למספקי חשמל פרטיים לזכר סמל עידן פוקס ז״ל: בני נוער בפתח תקווה ארזו כ־1,200 חבילות מזון לחג קיבלתם הודעה על קנס תנועה? במשטרה מזהירים: אל תלחצו על הקישור קריית גת, קריית מלאכי, גדרה, שדרות, באר שבע, אופקים, נתיבות ואילת: הסכם התשתיות החדש של 58 מיליארד שקל לוד: 13 שנות מאסר לנאשם שהורשע בהריגת עאישה ראבי ז״ל במעשה טרור 65 מופעים בשבוע אחד: פסטיבל התיאטרון הבינלאומי מגיע לנתניה בסוכות דרשו 50 אלף שקל ואיימו לפרסם חומרים אינטימיים: שני צעירים נעצרו בנגב רחובות: רחוב המדע ייחסם הלילה לתנועה בשל עבודות בצומת האצטדיון
״זה הקרב האחרון, שבו לא יהיו חיבוקים אלא הרכנת ראש וכבוד אחרון… חמאס יודע הכול״.

4,000 ימים בשבי: משפחת גולדין בקריאה נוקבת למדינה "מפקירה"

"מי שלא מחזיר את החללים, ינטוש את הפצועים ויפקיר את החיים." כך אומרת היום משפחתו של סגן הדר גולדין ז"ל, לרגל ציון 4,000 ימים לחטיפתו בידי חמאס. קריאה מצמררת למנהיגות בישראל: "העדפתם אינטרסים על פני ערכים – ושילמנו את המחיר ב-7 באוקטובר."
״זה הקרב האחרון, שבו לא יהיו חיבוקים אלא הרכנת ראש וכבוד אחרון… חמאס יודע הכול״.

היום מציינת מדינת ישראל 4,000 ימים לחטיפתו של סגן הדר גולדין ז"ל, קצין סיירת גבעתי שגופתו מוחזקת בידי חמאס מאז מבצע "צוק איתן" ב-1 באוגוסט 2014. לרגל ציון התאריך העגום, פרסם מטה המשפחות להחזרת החטופים מסר נוקב מטעמה של משפחת גולדין, המטיל אחריות כבדה על ההנהגה הישראלית."לפני 4,000 ימים שלח אותנו סגן הדר גולדין, מסיירת גבעתי, למסע להשבת חלל לוחם לקבר ישראל, מסע להשבת החברה הישראלית לעצמה," מסרה המשפחה. "אנחנו לא רק משיבים את הבן שלנו מידי האויב, אנחנו משיבים את החברה הישראלית לעצמה. וזו דרך ארוכה."

המשפחה, שנאבקת כבר למעלה מעשור להשבת יקיריה, לא חוסכת בביקורת: "אמרנו לאורך הדרך, מי שלא מחזיר את החללים, ינטוש את הפצועים ויפקיר את החיים. ההנהגה הישראלית – הפוליטית, הביטחונית, הדתית – לא הקשיבה. הם העדיפו את האינטרסים על פני הערכים. שילמנו את המחיר ב-7 באוקטובר ביום שמחת תורה, ועדיין 20 חודשים אחר כך, 4,000 יום מתחילת המסע, אנחנו חברה מפקירה."

בצל הייאוש, משפחת גולדין מציעה גם קריאה לפעולה ולאחריות אישית וציבורית: "מה עושים? התשובה שלנו היא: תהיו הדר. תהיו גולדינים. אנחנו לא מוותרים, אנחנו לא מתייאשים. אנחנו אומרים אמת. אנחנו לוקחים אחריות."

המשפחה מדגישה את חשיבות השבת החללים כעקרון יסוד: "המאבק שלנו ברור – להביא את אלה שהפקרנו. נוכיח שאנו מביאים את החללים, אז יהיה ברור שבכוחנו להביא את הפצועים ואת החיים. זו הייתה התפיסה היהודית מאז ומתמיד, מאז שקיבלנו את הצו להיות ישראל. זה הצו – תהיו ישראלים, תהיו הדר."

 

◼️ הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

■ הצטרפו לחדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן