עיריית אור יהודה אישרה את התקציב העירוני שיעמוד על 543 מיליון שקל, כש-38 אחוז ממנו יוקצה לחינוך. 73 מיליון יושקעו בקהילה וברווחה, 52 מיליון בטיפוח חזות העיר ו-15 מיליון בביטחון ובסדר הציבורי. אושרו גם תב"רים בגובה 400 מיליון להמשך פיתוח העיר. ראש העיר, ליאת שוחט: "ממשיכים להשקיע בכל האוכלוסיות ובכל השכונות"
שנה חדשה, תקציב חדש לעיריית אור יהודה ששובר את שיא כל הזמנים: 543 מיליון שקלים בשנת 2026. חברי מועצת העיר אישרו את התקציב בישיבת מועצה מיוחדת שהתקיימה הערב (שני) וכללה דיון בסעיפי התקציב השונים. ראש העיר, ליאת שוחט, בירכה לאחר מכן: "אישרנו תקציב שיש עימו בשורה להמשך קידום ופיתוח העיר. מפשילים שרוולים וממשיכים לעבוד במלוא המרץ". יש לציין כי עיריית אור יהודה החליטה גם השנה שלא להעלות את הארנונה למגורים ולשמור על התעריפים הקיימים מלבד ההעלאה האוטומטית הנדרשת על ידי משרד הפנים.
במסגרת התקציב הרגיל שאושר, הסעיף המרכזי נוגע לתחום החינוך כאשר 205 מיליון שקל (38 אחוז מהתקציב העירוני) יושקע בו עם שלל תוכניות חינוכיות פדגוגיות וחברתיות. מדובר בעלייה של 8.5 מיליון שקל לעומת תקציב השנה הקודמת. לצד החינוך, הורחבו ההשקעות גם בתחומי פעילות נוספים. בשנה הקרובכה יוקצה לקהילה ולרווחה 73 מיליון שקלים, לטיפוח חזות העיר, הניקיון והסביבה 52 מיליון שקלים, בביטחון ובסדר הציבורי 15 מיליון ועוד משאבים רבים בתחומי התרבות, הספורט, מענים לצעירים, לנוער, לאזרחים ותיקים, לאנשים עם צרכים מיוחדים ולכלל האוכלוסיות בעיר.
לצד אישור התקציב הרגיל, אושר גם התקציב הבלתי רגיל שיעמוד על סך של 400 מיליון שקלים. במסגרת התקציב תתקיים התמקדות באכלוס שכונת נווה איילון והמשך קידום תוכניות ההתחדשות העירונית בעיר, כל זאת לצד המשך פיתוח בית בפארק והמשך שדרוג השכונות הוותיקות. תקציבים אלו יאפשרו לעירייה להוציא אל הפועל פרויקטים להקמת מבני ציבור חדשים, שדרוג מבנים ותיקים, פיתוח פארקים וגינות ציבוריות, סלילת כבישים והמשך ההשקעה בתשתיות העירוניות.
ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, מסכמת: "כמו בכל שנה, גם תקציב 2026 גובש מתוך ראייה כוללת של צורכי התושבים בכל תחומי החיים – חינוך, רווחה, ניקיון, תרבות, תשתיות ופיתוח עירוני. התקציב הזה מביא איתו בשורה של ממש: המשך השקעה מאסיבית בשכונות הוותיקות והחדשות, קידום פרויקטים של התחדשות עירונית ושיפור איכות החיים וכל זאת בלי להעלות את הארנונה. זו תוצאה של ניהול אחראי, עבודה מאומצת של כל אגפי העירייה ומחויבות עמוקה לתושבי אור יהודה. זו הזדמנות להודות לסגני ראש העיר, חברי מועצת העיר, לגזבר העירייה, רו"ח אבי בללי, על העבודה האינטנסיבית בתקופה זו, למנכ"ל העירייה, גיל גבריאל, למנהלי האגפים וכמובן לעובדים היקרים שלנו. אנחנו עם הפנים ל-2026 לקראת שנה גדושה בעשייה".
◼️ חדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן









