מבזקים
אלימות, סמים ואלכוהול: כך מנסים באשקלון למנוע את המקרה הבא 690 מדבקות פנטניל ואלפי כדורים: כך פעלה לכאורה רשת התרופות המזויפות באר שבע שומרת על הישגי הבגרות: נתון הנשירה עומד על 0.6% באר שבע מצדיעה לאנשים שהשאירו חותם: אלה יקירי העיר לשנת 2026 לא רק שיפוץ: השדרוג החדש בסניף יד שרה בפתח תקווה איך ייראה שוק העבודה באשקלון בשנים הקרובות? כל הפרטים שיא חדש בבת ים: כמעט 93% זכאות לבגרות – והנתון שהוכפל בעשור שינוי בתחבורה הציבורית: איפה תצטרכו להמתין לקווים ליבנה ולאשדוד? בן 50 מכפר סבא תקף את ידידתו באלימות קשה והרג את כלבתו באמצעות פטיש וסכין רמלה: הגיעה למוסך עם רכבה לטיפול, התמוטטה במהלך הטיפול ומותה נקבע במקום הודעה לתושבים: תרגיל נרחב של כבאות והצלה יתקיים ביום ראשון בשכונת רמות יורם בנתיבות רמלה מעל הממוצע הארצי: 85% זכאות לבגרות – שיפור משמעותי בתוך פחות מעשור מקסים בן 10: שוטרי מרחב אילת הגיעו לחגוג איתו ראש עיריית כפר סבא ורעייתו שוחררו למעצר בית נפרד נאסר עליו לעסוק בענייני העירייה מחווה יפה באור יהודה: ליאת שוחט מצדיעה לתיכונים המצטיינים חולון: הלימודים ב״יצחק שמיר״ יחלו מחר בשעה 10:00 בשל אלימות ואיומים סערה בגדרה: חבר המועצה קובי אלפסי דורש לעצור העברת מאות אלפי שקלים לעמותת הכדורגל אילת: עשרות דוחות במבצע אכיפה בשכונה א׳ חשד לפרשת מרשמים מזויפים: רוקח ותושב קדימה צורן נעצרו כפר סבא: 92.3% זכאות לבגרות וזינוק בחמש יחידות מתמטיקה

690 מדבקות פנטניל ואלפי כדורים: כך פעלה לכאורה רשת התרופות המזויפות

על פי האישום, השניים הפעילו רשת שיטתית להנפקת תרופות מבית המרקחת ״קלאב פארם״ בקניון ״אם הדרך״ בבית ינאי, שבו שימש סואעד כרוקח אחראי

פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז–לוד כתב אישום נגד דוד עטר, בן 74 מקדימה־צורן, ונגד הרוקח ג'מיל סואעד, בן 36 מסלמה, בחשד ששיתפו פעולה במשך כחצי שנה בהנפקת אלפי תרופות נרקוטיות וחומרים ממכרים באמצעות מרשמים מזויפים. על פי כתב האישום, התרופות נמכרו לגורמים שלישיים והופצו לציבור ללא פיקוח רפואי, באופן שעלול לסכן חיים.

על פי האישום, השניים הפעילו רשת שיטתית להנפקת תרופות מבית המרקחת ״קלאב פארם״ בקניון ״אם הדרך״ בבית ינאי, שבו שימש סואעד כרוקח אחראי. לצורך הפעילות, כך נטען, השיג עטר טפסי מרשם רפואיים, תעודות זהות וספחים מזויפים, וכן 18 חותמות של רופאים מומחים.

לפי הפרקליטות, עטר הטביע את החותמות המזויפות על 117 מרשמים ובהם פרטים כוזבים של עשרות אזרחים, וכן של אשתו ובני משפחה נוספים — ללא ידיעתם או הסכמתם. כדי לעקוב אחר פעילותו ולמנוע את חשיפתה, הוא ניהל, על פי הנטען, שלושה יומנים שבהם תיעד את שמות האנשים ששימשו במרשמים, את מועדי רכישת התרופות ואת סוגי החומרים שנופקו.

במסגרת הקשר בין השניים, עטר הגיע לבית המרקחת עשרות פעמים. סואעד, כך נטען, ידע כי מדובר במרשמים מזויפים, ובכל זאת סיפק תרופות בכמויות מסחריות, מבלי לוודא את אמינות המרשמים או לדרוש הצגת תעודות מזהות כנדרש. בפרקליטות מציינים כי במרשמים נמצאו פגמים בולטים, בהם שגיאות כתיב, שמות של רופאים שאינם קיימים או שכבר פרשו לגמלאות, חתימות זהות שיוחסו לרופאים שונים ואף מרשם שעליו הופיעה חתימתה של מי שהייתה למעשה פיזיותרפיסטית.

על פי כתב האישום, השניים סיכמו כי עטר ישלם את המחיר הרשמי של התרופות המופיעות במרשמים, ובנוסף יעביר לסואעד תשלום במזומן עבור ניפוק כל תרופה המכילה סם מסוכן. ההסדר, לפי התביעה, נועד ליצור מראית עין של הליך ניפוק תקין.

במסגרת הפעילות נופקו לעטר, בעצמו ובאמצעות רוקח נוסף שעבד בבית המרקחת, כמויות גדולות של תרופות ממכרות. בין היתר מדובר ב־690 מדבקות פנטניל, 1,560 טבליות פרקוסט ו־3,030 טבליות ריטלין, לצד טבליות של טרגין, ויואנס ואטנט.

בתמורה, לפי האישום, שילם עטר לסואעד בין 400 ל־500 שקלים במזומן עבור כל מרשם. בסך הכול, נטען, קיבל הרוקח כ־58 אלף שקלים. לאחר שקיבל את התרופות, מכר אותן עטר לגורמים שלישיים תמורת כסף מזומן, שאותו הסתיר בביתו. היקף עבירות הלבנת ההון המיוחסות לו עומד, לפי הפרקליטות, על לפחות 335,500 שקלים במזומן ובמטבע חוץ.

לשניים מיוחסות עבירות של קשירת קשר לפשע, שימוש במסמך מזויף, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, וכן יצוא, יבוא, מסחר והספקה של סמים מסוכנים. לעטר מיוחסות גם עבירות זיוף בכוונה לקבל דבר והלבנת הון, ואילו נגד סואעד מיוחסת עבירה של ניפוק תכשיר מרשם בניגוד לדין.

במקביל להגשת כתב האישום, ביקשה הפרקליטות לעצור את שני הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים. בבקשה נטען כי נשקפת ממעשיהם מסוכנות לציבור בשל כמויות התרופות שהופצו, וכי המעשים פגעו באמון שניתן ברוקח מורשה, שלפי האישום השתמש בבית המרקחת כמקור מסחרי לאספקת חומרים ממכרים ומסכני חיים.

הנאשמים טרם הורשעו, והטענות נגדם יידונו בבית המשפט.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן