סגירת מעגל היסטורית ומרגשת התרחשה השבוע בגוש עציון, כאשר נשיא המדינה יצחק הרצוג השתתף באירועי 80 שנה להקמת משואות יצחק – היישוב ההיסטורי שנקרא על שמו של סבו, הרב הראשי לישראל יצחק הלוי הרצוג ז"ל.
הביקור התקיים על רקע החלטה שהתקבלה לאחרונה להקים במקום יישוב חדש בשם "משואות הר", אשר צפוי לקום על אותה גבעה שבה שכנה משואות יצחק המקורית. המשמעות היא ש־80 שנה לאחר הקמת היישוב ההיסטורי, יהודים צפויים לשוב ולהתגורר במקום שבו החלה דרכו.
במהלך הביקור הגיע הנשיא למשואות יצחק הישנה, נפגש עם ותיקי גוש עציון ובני משפחות המייסדים, ושמע מהם על ימי ההתיישבות הראשונים, האתגרים והמורשת שהותירו אחריהם.
שיאו של היום היה בטקס נטיעת עץ סמלי במקום. לפני כארבעה עשורים נטע במקום עץ נשיאה השישי של מדינת ישראל, חיים הרצוג, אביו של הנשיא המכהן. כעת, ארבעים שנה לאחר מכן, שב יצחק הרצוג לאותה גבעה ונטע בה עץ נוסף – רגע שסימל חיבור בין דורות, בין זיכרון לעתיד ובין ההיסטוריה של המשפחה לסיפורה של המדינה.
נשיא המדינה יצחק הרצוג אמר במהלך הביקור כי מדובר במקום המגלם עבורו את סיפורה של מדינת ישראל לצד סיפורה האישי של משפחתו. לדבריו, רוח החלוציות, ההתיישבות והמחויבות לעם ולארץ ממשיכה ללוות את הדורות הבאים ומזכירה כי מלאכת הבנייה והצמיחה טרם הושלמה.
ראש המועצה האזורית גוש עציון, ירון רוזנטל, הגדיר את האירוע כרגע של סגירת מעגל ציונית, משפחתית ולאומית. לדבריו, הקמת היישוב החדש "משואות הר" באותו מקום שבו עמדה משואות יצחק ההיסטורית היא ביטוי לחיבור בין הזיכרון לבין המשך החיים וההתיישבות.
עבור רבים ממשתתפי האירוע, המעמד סימל לא רק ציון דרך היסטורי, אלא גם התחלה של פרק חדש באזור – כאשר המקום שבו נכתבה אחת מהפרשות המוכרות בתולדות גוש עציון צפוי לשוב ולהתמלא בחיים, משפחות וקהילה.
◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








