שמונים שנה לאחר אחד ממבצעי ההתיישבות המזוהים ביותר עם הנגב, הסיפור של 11 הנקודות חוזר לבמה בתיאטרון גבעתיים.
ביום חמישי, 24 בספטמבר, בשעה 16:00, יתקיים במסגרת פסטיבל מספרי סיפורים ה־33 האירוע "על יד הגדר – סיפורן של 11 הנקודות בנגב אז והיום".
האירוע חוזר ללילה שבו, בתוך שעות ספורות, הוקמו 11 יישובים חדשים בנגב במבצע חשאי ששינה את מפת ההתיישבות ערב הקמת המדינה.
במהלך הערב יעסקו המשתתפים בשאלות שמאחורי המבצע: מי היו האנשים שיצאו אל המדבר, כיצד הצליחו להקים את היישובים בתוך זמן קצר, מה עבר עליהם באותו לילה ומה נותר מהמהלך ההיסטורי שמונה עשורים לאחר מכן.
את האירוע ינחה ויספר יוסי אלפי, המנהל האמנותי של פסטיבל מספרי סיפורים, והזמר מיכה ביטון ישיר וינגן. בין המשתתפים הנוספים: פוצ'ו – ישראל מנחם ויסלר, יגאל צחור, פרופ' אריאל פלדשטיין, פרופ' אביבה חלמיש, אירי קסל, אברהם דבורי־מנצ'ר ואיציק בונים.
האירוע יתקיים באולם אריה אליאס בתיאטרון גבעתיים. מחיר הכרטיס שפורסם הוא 149 שקלים לאדם.
האירוע הוא חלק מפסטיבל מספרי סיפורים ה־33, שמתקיים השנה בתיאטרון גבעתיים בין 23 בספטמבר ל־1 באוקטובר וכולל עשרות מופעים וסיפורים מההיסטוריה, התרבות והחברה הישראלית.
עבור חובבי היסטוריה ומורשת מדובר בהזדמנות לשמוע מחדש את אחד הסיפורים המכוננים של ההתיישבות בנגב – לא רק דרך ציר זמן ותאריכים, אלא דרך האנשים שהיו שם והסיפורים שנשארו שמונה עשורים אחר כך.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








