מבזקים
אילת על הכוונת – צפו ביירוט בשמי העיר דרמה ימית באילת: אופנוע ימי חצה את הגבול לירדן והוחזר על ידי כוחות צה"ל שברי יירוט נפלו במספר מוקדים במרכז הארץ: פצוע קל ברמת גן ונזק לבתים בראש העין חזרה לפעילות מלאה של הקו האדום ברכבת הקלה – כולל שימוש כמקלטים בלילות מרכז סיוע ראשוני לבעלי בתים שנפגעו מהירי ייפתח בדימונה צה"ל חיסל מחבל חמאס במרכז רצועת עזה שהבריח אמצעי לחימה חשש כבד לחייו של בן 32 מקריית מלאכי מינוי בצמרת הביטחונית: בועז לוי נבחר ליו״ר התעשייה האווירית בג״ץ: המדינה מבקשת ארכה בהחלטה על פתיחת הר הבית ליהודים בחג שדרות: תנועת הרכבות הופסקה בין אשקלון לנתיבות בעקבות נפילת רסיס טרגדיה בלוד: ילדה בת 10 נחנקה בביתה ונפטרה בבית החולים האוטו-ארטיק יוצא לדרך: פודטראק מחלק ארטיקים ודגלים לילדים ברמלה אופקים: המשאית המזמרת של צה״ל מגיעה – מופע חינם לתושבים ולחיילים צעיר בן 21 מירושלים חשוד שריגל עבור איראן מתכון חגיגי למימונה: מופלטות עם קרם פיסטוק ודבש רוכב אופנוע שביצע עבירות מסכנות חיים נעצר באשדוד בת ים: צו סגירה לאתר בנייה ברחוב יפה ירקוני בעקבות העסקת שב"חים קיש הודיע: לא יחול שינוי במתווה הלימודים בימים חמישי ושישי ארבעת הנעדרים אותרו וחולצו ללא רוח חיים בזירת הנפילה בחיפה העסקת והלנת שב"ח הובילו לסגירת מסעדה באור יהודה

חוגגים גאווה ברחובות: זהר בלום ינאם | כל הפרטים

לקראת מצעד הגאווה החמישי ברחובות, שיתקיים ביום חמישי, 14.07.2022, נפגשו חברות וחברי קהילת "קוויר בעיר" עם ממלא מקום ראש העיר, מחזיק תיק החינוך זוהר בלום. בלום וחברי קוויר רחובות – רותם ברק, טל לוי, מיה שמש, עלמה קלברמן, אלון אופנהיימר -ושוחחו על ההכנות לאירועי חודש הגאווה שיחגג ברחובות גם השנה, ובראשם מצעד הגאווה.

"קוויר בעיר" היא קהילה להט"בית רחובותית שהוקמה בשנת 2018 וצמחה משמעותית בגודלה בשנה האחרונה. הקהילה מורכבת מצעירים וצעירות (18+), תושבות ותושבי רחובות והסביבה. הפעילות של קוויר בעיר מתרחשת הרבה מעבר לחודש הגאווה. הקהילה מקיימת פעילות גאה ענפה ברחובות, המורכבת ממגוון אירועים שנועדו לייצר מקום למפגש, תרבות קווירית, עשייה משותפת ולהוות בית לקהילה הגאה כאן ברחובות. בשנים האחרונות, עומלות במרץ חברות הקהילה על המצעד, שפוקד אלפי צועדים וצועדות מדי שנה. זוהר בלום הביע את תמיכתו באירועי הקהילה השונים ובמצעד הגאווה, שבו הוא צפוי לנאום.

ממלא מקום ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, זוהר בלום: ״אני מברך את הפעילות והפעילים על העשייה הגאה שצומחת ומתפתחת בעיר שלנו. מצעד הגאווה יתקיים כמובן כמידי שנה. רחובות גאה להיות עיר ליברלית, שוויונית ומכילה לכל תושביה בלי הבדל דת, מוצא ונטייה מינית ומגדרית. אני מודה לידידי אסף אל-בר על התמיכה בפעילות הקהילה כל השנה״.

ד"ר אסף אל-בר: "חודש הגאווה הוא זמן לחשבון נפש האם נעשה מספיק כדי לתת מקום לצעירים ולצעירות שמחפשים את זהותם. אני גאה בהתקדמות שעשינו בשנתיים האחרונות, והדרך עוד ארוכה. אני רוצה להודות לזוהר בלום ולאיטל בציר אלשיך ששותפה לדרך, ויותר מהכל לפעילים ולפעילות המדהימות שלא נחות לרגע. חזקו ואמצו!"

מיה שמש, ממובילות קוויר בעיר: "אנחנו מתרגשות לקראת עוד מצעד. מרחיב לב לראות את כמות הצועדות והצועדים שמתאספת כל שנה, את המפגש, את החגיגה המשותפת, את הקול הברור של קהילה להט"בית שקוראת לרחובות בית. התמיכה של סגן ראש העיר זוהר בלום במצעד היא משמעותית, ושמחנו מאוד על המפגש ועל הבחירה של חבר המועצה לנאום".

דילוג לתוכן