מבזקים
מהצהוב של התקווה לוורוד של החיים: הפסל המיוחד שהוצב בגבעתיים סטודנטים בירושלים? תוכלו לקבל וולט+ בחינם, אבל יש סעיף קטן שכדאי להכיר האייפון נגנב מנערה באצטדיון טרנר – אות המיקום הוביל למעצר בשמורת פורה הכביש שקיבל את הציון הנמוך ביותר בחולון חודש בתוך 12 שעות 90 אופנועי משטרה בכבישי השרון והנגב: מבצע אכיפה נרחב היום מקומות לינה בלב הטבע: מתחם האירוח המחודש שנפתח בעמק הארזים בירושלים "לא להפוך את הגנים לגני זיכרון": הרגע המרגש של המשפחות השכולות בגדרה מי שלח את המציתים לחולון? חשוד מאשדוד נעצר בפרשת ההצתות שדרות: נער בן 14 ננשך על ידי כלב ונפצע בינוני שריפה בנגרייה בקיבוץ בארי: הושגה שליטה על האש באר יעקב: פועל פיתח תגובה אלרגית מסכנת חיים בשיפוצים, פרמדיק העניק לו אדרנלין בן 78 נפצע מנפילת גובה בלוד גם ביום וגם בלילה: השינויים שצפויים לנהגים במודיעין דימונה: מתחם למסחר ותעסוקה בשכונת אריק שרון נמכר בכ-3.8 מיליון שקל נשק שהופקד למילואים, ירי באזור מגורים: כתב אישום נגד שני תושבי רהט עשוי להציל חיים: היוזמה החדשה בגבעתיים למען התושבים הוותיקים דוחות והחרמות באשקלון: מבצעי האכיפה הגיעו גם לחופים ולפארקים רופא מסורוקה הורשע בחברות בדאע״ש ונידון ל-27 חודשי מאסר פשיטה באזור ראשון לציון: 14 חשודים נעצרו ורכוש בשווי עשרות מיליונים נתפס 54 שנים לטבח מינכן: הטקס בבת ים קיבל משמעות אישית במיוחד

יו"רית דירקטוריון נמל אשדוד: "בימים האחרונים אני רואים ירידה בפקקים בנמלים"

אורנה הוזמן-בכור, יו"רית דירקטוריון נמל אשדוד השתתפה במושב שעסק במשבר בשרשרת האספקה – בכנס שהתקיים תחת הכותרת 'סדר עולמי חדש – כלכלה בטלטלה: תחזיות לקראת מיתון גלובלי. הוזמן-בכור, השתתפה בפאנל שעסק בבעיות בשרשרת האספקה, לצד דני שביט, מנכ"ל קבוצת לובינסקי, ורד צרפתי, מנכ"לית משותפת קבוצת צרפתי וקרן כהן חזון, מנכ"לית טורפז תעשיות. הוזמן-בכור התייחסה לפתרונות אותם מביא הנמל לבעיות בשרשרת האספקה וציינה כי בימים האחרונים יש שינוי מגמה בנמלים.

לדבריה, "אנו פועלים בכל החזיתות בשביל לשמור על זרימת סחורות סדירה, מגיוס עובדים ועד השקעות אדירות בתשתית וטכנולוגיה. בימים האחרונים אני רואים ירידה בפקקים בנמלים. בנמלי ישראל היו כבר 100 אוניות בהמתנה, אבל בימים האחרונים יש פחות מ-30. עשינו כמה פעולות כדי לתת מענה למשבר העולמי, עקבנו אחרי מה קורה במקומות אחרים וקלטנו 100 עובדים זמניים, אחרי שקיבלנו אישור מההסתדרות. אנחנו גם רואים ירידה בקרב הביקושים, למשל ירידה של 16% במספר המכוניות שעוברות בנמל אשדוד, וגם אלו מפחיתים את הפקקים בנמלים".

הוזמן בכור התייחסה להכנות של נמל אשדוד לתחרות מול נמלים פרטיים באשדוד וחיפה. "אני נמצאת בתפקיד יושבת ראש בנמל חמש שנים ועובדת על הנושא הזה מההתחלה. נדרשנו לשינוי ה-DNA בנמל, לחשיבה עסקית תחרותית עם מתן דגש לפיתוח תשתיות, שירות לקוחות וחדשנות. נמל אשדוד נשאר עכשיו הנמל הממשלתי היחידי לצד חמישה נמלים פרטיים. השקענו 2.4 מיליארד שקל מהתקציב שלנו כדי להתחרות, שיהיה לנו רציף מים עמוקים, כי הנמלים החדשים תחרותיים. עשינו השקעות בחדשנות, משהו שלא היה בעבר. ראיתי בעולם דברים שצריך להעתיק ולהדביק. הכנסנו חדשנות, יש לנו 50 חברות סטארט-אפ מהעולם והקמנו אקסלרטור וזה סופר חדשני. נוכל להשקיע בחברות הסטארטאפ ולמכור את הטכנולוגיות לנמלים מובילים בעולם".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן