מבזקים
ירושלים: הפרת סדר באזור בר אילן – המשטרה פועלת במקום בן 15 נפצע בתאונה בבני ברק היסטוריה ברחובות: מועדון כדורגל עירוני חדש יקום בעיר – ויתחיל בליגה א' עימות בגבעת שמואל: בני עקיבא טוענת לעצירת תקציבים ולביטול הסכם ההפעלה של הישיבה תל אביב-יפו: הצעירים יבחרו את "מנהיג המדינה" בפסטיבל דמוקרטי יוצא דופן מיטל דראי נבחרה לנהל את בית הספר היסודי כצנלסון בגבעתיים נעה בת ה־12 מאשדוד נאבקת בסרטן: משפחתה מגייסת כספים לטיפול בחו״ל מודיעין: 1,700 תושבים הגיעו למופע המחווה לבי ג'יז – והקיץ רק מתחמם בת 13, 280 אלף עוקבים באינסטגרם – והערב אשדוד נעצרה: מי את אביגיל וייסמן? חגיגת גיימינג: טורניר פלייסטיישן לנוער וצעירים; הפרסים: קונסולת פלייסטיישן, אפל ווטש ואוזניות יוקרתיות תאונת אופנוע באילת: בת 42 נפצעה במהלך בילוי משפחתי ופונתה ליוספטל בתוך זמן קצר בירושלים: גבר ואישה כבני 70 אותרו ללא רוח חיים בשתי דירות בעיר משאית התהפכה בכביש 31 סמוך לצומת להבים: בן 58 נפצע קשה גוש עציון מתרחב עד ים המלח: יישוב חדש יוקם בלב מדבר יהודה שני קטינים נעצרו בקריית גת בחשד לתקיפת תושב העיר בן 64 רעולי פנים חזרו לחנות בשדרות ופתחו באש: שלושה נפצעו – שני תושבי רהט נאשמים משאית התהפכה סמוך לרהט: נהג בן 57 נפצע בינוני הטרגדיה במקסיקו: שלום סגינר בן ה – 4 מירושלים טבע למוות – ארונו בדרך לישראל שריפה גדולה סמוך לגדרה: 17 צוותי כיבוי פועלים לבלימת האש שהתפשטה למטעים ולכוורות ב -41 מעלות ליד מצפה רמון: עובד חברת החשמל עצר את העבודה כדי להציל חסידה מותשת

נלחמים בסרטן השד – במאוחדת הנשיא לוד

הסדנה שהתקיימה בהובלת מנהלת המרפאה, אילנית איליאבייב, התמקדה בהדרכות שונות הקשורות למחלת סרטן השד בקרב נשים. הנשים שהשתתפו בסדנה זכו להרצאה חשובה בנושא גילוי מוקדם של סרטן השד מטעם עמותת – "אחת לתשע", עמותה המתמחה בפעילות למען נשים חולות סרטן השד וקרוביהן ובחתירה להעלאת המודעות הציבורית למחלה.

לא כולם יודעים זאת אך סרטן השד הינו הסרטן השכיח ביותר בקרב נשים. מדי שנה מאובחנים כ- 5,000 מקרים חדשים של סרטן השד בישראל. אך נתון חשוב נוסף שמשפיע מאוד על הסטטיסטיקה ומוריד את הסיכון הוא גילוי מוקדם של המחלה שמעלה את סיכויי ההחלמה למעל 90% אחוז. יחד עם זאת, ישנן עדיין נשים רבות שלא נבדקות באופן שגרתי בשל חוסר מודעות או חרדות, פחדים ודעות קדומות אחרות.

כחלק מהרצון לספק שירותים ברמה אחרת בקהילה, מאוחדת הנשיא לוד רתמה את עמותת אחת מתשע, העמותה המתמחה בפעילות למען נשים חולות סרטן השד וקרוביהן ובחתירה להעלאת המודעות הציבורית למחלה. מנהלת סניף לוד הנשיא, אילנית איליאבייב, יחד עם צוות המרפאה, (מנהלת הסיעוד, נטלי משיח ומקדמת הבריאות במרפאה, אירנה פנחסוב), יזמו סדרה של סדנאות וימי חשיפה המעלים את המודעות לנושא.

מבוטחות מאוחדת שהגיעו לסדנה, שמעו הרצאה בנושא חשיבות המודעות לסרטן השד שהעבירה, יוכי נדבצקי, פעילת עמותת אחת מתשע. נדבצקי שהתארחה בסניף הנשיא מספרת על החשיבות הרבה במודעות למחלת סרטן השד וביצוע בדיקות ממוגרפיה כפי שממליצים מומחי הרפואה.

ד"ר בוריס מיסלובטי, כירורג השד במרפאת הנשיא לוד: "חשוב מאוד לעשות בדיקות עצמיות וגם בדיקות רופא. רוב הנשים נוטות לוותר על כך עד גיל מסוים אבל הן חייבות להבין עד כמה הנושא הזה חשוב". לדבריו של ד"ר מסלובטי, ההמלצה לנשים בגילאי 55-74 היא לבצע בדיקת רופא אחת לשנתיים, אך הוא מדגיש כי בדיקה עצמית חייבת להפוך לחלק מהשגרה. ד"ר מיסלובטי: "לנשים צעירות יותר מגיל 51 קיימת המלצה לבצע בדיקת רופא רק לאחר שיש ממצא. למי שיש לה היסטוריה של המחלה במשפחה, ההמלצה היא לבצע בדיקה כבר בגיל 40".

בנוסף, הנשים עברו סדנה העוסקת בהיכרות עם מבנה השד, גורמי הסיכון למחלה, הבדיקות הנדרשות לגילוי מוקדם, אורח החיים הרצוי כדי לשמור על הבריאות ולהוריד את גורמי הסיכון הקיימים. הסדנה עסקה בין היתר גם בהתייחסות הרגשית של האישה למחלה ואפשרה לדון בחששות שיש ללא מעט נשים, באמונות הרבות ובמיתוסים העתיקים סביב המחלה.

המבוטחות למדו לבצע בדיקת שד עצמיות כשדר',  מיסלובטי, מפקח על תהליך בדיקות שד שבוצעו לחלק מהמשתתפות. "מטרת הסדנה לעודד נשים לקחת אחריות על בריאותן כדי להוריד את הסיכון לחלות. גילוי מוקדם חשוב מאוד ולכן בדיקות עצמיות צריכות להיות חלק משגרת היומיום של כל אישה", סיפרה מנהלת המרפאה, אילנית איליאבייב. מאוחדת סניף הנישא לוד תמשיך לקיים ימי עיון, הרצאות וסדנאות בנושאי בריאות שונים, כשמאבק במחלת סרטן השד בקרב נשים ומודעות לנושא ימשיכו להיות במוקד תשומת הלב של עובדי הסניף גם בעתיד.

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן