מבזקים
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע?

הצעירים הפכו לרוב: אוכלוסיית רחובות חצתה 160,000 איש

בתזמון מדויק עם השנה החדשה, חצתה אוכלוסיית רחובות את רף ה-160,000 נפש, והיא עומדת כעת על כ- 160,405 איש, בהתאם לנתוני מינהל האוכלוסין במשרד הפנים מה התפלגות הגילאים בעיר? כמה גברים וכמה נשים?

ערב ראש השנה תשפ"ג התרחשה היסטוריה עירונית קטנה: ממש בימים אלה אוכלוסיית העיר חצתה את רף ה- 160,000 איש והיא עומדת כעת על 160,405 איש בדיוק. כל זאת על פי נתוני מינהל האוכלוסין במשרד הפנים, שהם העדכניים ביותר. קצב הגידול השנתי הממוצע של אוכלוסיית רחובות, הנובע מהגירה חיובית ומשיעור הילודה הוא 3% , הגבוה ב- 30% מקצב הגידול השנתי של האוכלוסייה בישראל (העומד על 2% ) , וכמעט כפול מקצב הגידול השנתי במחוזות תל אביב והמרכז (העומד על 1.8%) בשנת 2009 , עת נכנס ראש העיר רחמים מלול לתפקיד ראש העיר, היקף אוכלוסיית העיר עמד על 123,000 איש, גידול של 23% (!!) רחובות נחשבת לעיר צעירה, שכן היקף שיעור הילדים והנוער מכלל האוכלוסייה בעיר עומד על 30% – 9% בגילאי 0-5 שנים, ו- 21% בגילאי 6-18 שנים. פלח הצעירים – 19-45 מהווה 33% מאוכלוסיית העיר, גילאי 46-64 מהווים 20% מאוכלוסיית העיר ופלח הגיל השלישי מהווה 17% מקרב האוכלוסייה בעיר.
בהתאם לנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 48% מהאוכלוסייה בעיר היא ממין זכר, 52% ממין נקבה.

"אני שמח שרחובות מתחדשת, מחדשת וצועדת עם הזמן. הביטוי המובהק לכך הוא הפיכתה לעיר שמושכת צעירים, בשיעור הולך וגדל לאורך השנים. לתופעה הזו יש השלכות מרחיקות לכת על מערכת החינוך העירונית המצטיינת, אבל גם על האוכלוסייה המתבגרת- שנהנית לא פחות מהשלכות אלו. אני מאחל לנו שנשמור כל הזמן על הרוח הישראלית ברחובות, שהיא שילוב של אוכלוסייה צעירה, רב גונית ופלורליסטית שיודעת לחיות בהרמוניה בין- דורית. לכלל התושבות והתושבים – איחולי שנה טובה, שנת בריאות ופרנסה טובה, שנה של ברכה והצלחה והמשך חיי קהילה שוקקים ואיכותיים".

• צילומים: רון אוריאל

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן