מבזקים
עכשיו זה רשמי: תיסלם והדג נחש יופיעו באוקטוברפסט של פתח תקווה – כרטיס ב – 19 שקל סיוע באיתור נעדר בסיכון: ליאם סאלם בן ה – 9 מאשקלון נראה לאחרונה בכפר סבא דימונה תתייחד עם חללי 7 באוקטובר והמלחמה: הטקס העירוני יתקיים מחר רמלה זוכרת את 7 באוקטובר: שני אירועי זיכרון יתקיימו מחר בעיר חינם באשקלון: ארבעה מפגשים לצעירים אחרי צבא ולמילואימניקים על עבודה, לימודים, זכויות וכסף שלוש שנים ל – 7 באוקטובר: צה״ל השיק אתר חדש עם סיפורי הקרבות מהמלחמה שריפה במספר בתים ברמת גן: חשד לפיצוץ בלוני גז ברחוב אלוף דוד חשד לאבולה בישראל: אדם ששב מקונגו פיתח חום והועבר לבידוד בשיבא עד 2 מיליון שקל לעסק שנפגע מפרוטקשן: רשות המסים פתחה מסלול פיצויים חדש כפר סבא, דימונה, להבים ורמת השרון ברשימה: 17 ועדות טרם השלימו סקר עבירות בנייה כנדרש בחוק הקדיש את חייו להצלת אחרים: מוניר סיאם מירושלים נפטר בגיל 51 חשודים מחולון ובת ים נעצרו בחשד שתקפו אב לעיני בנו הקטן בשוהם היצירות שנולדו אחרי 7 באוקטובר הופכות לספר: ״קיר תגובה״ יושק ביבנה פתח תקווה: בן 64 אותר בביתו מספר ימים לאחר מותו מהלילה בחצות: מחיר הדלק יורד בחצי שקל לליטר נתניהו בבסיס חיל הים באשדוד: ״לא ניתן לאיים על המרחב הימי״; פורר תקף: ״איפה היית בשלוש השנים האחרונות?״ – ומה עם אילת? שלושה נעצרו בחשד לתקיפה חמורה בהרצליה – הקורבן מת מפצעיו בבית החולים שיא חדש בפסטיבל בירושלים: יותר מ-10 אלף משתתפים והגינה שחזרה לקהילה ניידת ממוגרפיה הגיעה לאור יהודה: כ-70 נשים נבדקו במסגרת חודש המודעות לסרטן השד נס ציונה תתייחד עם הנופלים והנרצחים: הטקס העירוני יתקיים מחר

החוויה המודיעינית חוזרת בגדול

לראשונה מצטרף מוזיאון מורשת החשמונאים לחגיגה "החוויה המודיעינית" המוסד הוותיק והאהוב על תושבים ומבקרים, שמגלה את אוצרות הטבע, המורשת וההיסטוריה של מודיעין והאיזור באמצעות סיורים רגליים מודרכים מהנים. עתה היא חוזרת בגדול עם שחקן חיזוק משמעותי – מוזיאון מורשת החשמונאים, שיהווה חלק מהחוויה המרתקת. החיבור בין הסיורים למוזיאון טבעי ומתבקש, בכך שהוא יוצר הבנה מעמיקה וחשובה לממצאי הארכיאולוגיה וההיסטוריה שהתגלו באיזור. חיבור של החוץ בו מטיילים, רואים וחווים לבין מקום שמכנס את העתיקות והתגליות במקום אחד ומגולל את הסיפור המודיעיני של אז והיום. 

התכנית נבנתה בהובלת המוזיאון, והשנה חידוש: הסיורים המודרכים יכללו בחלקם אלמנטים נוספים מעבר לטיול הרגלי, כמו סדנת צילום טבע בסמארטפון, ציור בטבע, ליקוט ועוד. זאת כאשר הסיורים כמו תמיד, יתמקדו באיזורי המורשת והטבע הסובבים את העיר כמו בית הכנסת החשמונאי העתיק, גבעת שר, גבעת התיתורה, הגבעות הדרומיות, בקעת הנזירים ואף חירבת אשון בשכונת מורשת, שתצטרף בהמשך לאחר שיסתיימו עבודות השימור של רשות העתיקות והעירייה. הסיורים יתקיימו אחת לחודש ובהתאם למזג האוויר ישולבו סיורים במוזיאון בדגש על האתרים. הסיור הראשון יוצא לדרך כבר השבוע ביום שישי 25.11 בשעה 9:00 עד 11:00, בבית הכנסת החשמונאי העתיק ובגבעת שר, בהדרכת יאיר עמיצור מרשות העתיקות. נקודת המפגש בחניית בית הכנסת החשמונאי העתיק ברחוב ראובן. ביום שישי הבא 2.12, יתקיים סיור ליקוט והיכרות עם הצומח בגבעת שר בהדרכת מירב הראל (רמת קושי בינונית). הסיור יצא בשעה 9:00 עד 11:00. שאר הסיורים יתקיימו כאמור אחת לחודש בהתאם למזג האוויר, חלקם בשבתות ובימי חמישי, יש לעקוב אחר העדכונים באתר העירייה ובאתר מוזיאון מורשת החשמונאים. 

מחיר כרטיס בודד – 20 שקלים. למשפחה – 50 שקלים. הרישום מתבצע מראש בלבד דרך אתר המוזיאון. יש להגיע לסיורים עם נעליים סגורות, כובע ומים. 

שמעון גואטה, מחזיק תיק תיירות, מורשת ושימור אתרים: "החוויה המודיעינית חוזרת לעונה נוספת ומאפשרת לכולנו לראות מקרוב את מה שכולם יודעים, שיש לנו את אחת הערים היפות ביותר בארץ. בסיורים המודרכים נראה את פינות החמד של העיר, נטייל באתרי הטבע העירוניים ונכיר את ההיסטוריה והמורשת באיזור. השנה אנו מציעים מגוון רחב של סוגי סיורים בהובלת המוזיאון המחברים בין השטח למוזיאון שבו מוצגים הממצאים שהתגלו בהם. הסיורים מתקיימים בהדרכת רשות העתיקות, החבאה להגנת הטבע, מוזיאון מורשת החשמונאים ועוד, מדריכים מתחומים מגוונים וכוללים שלל הפתעות. אני מזמין את כולם לקחת חלק פעיל וליהנות מהחוויה המודיעינית". 

 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית מודיעין

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של מודיעין מכבים רעות

לחצו כאן
דילוג לתוכן