מבזקים
פלמחים: זיהום ים חמור נמנע ברגע האחרון ירושלים: מותה של הצעירה הוביל ל – 6 אישומים בפרשת סמים בן גוריון הזהיר כבר ב – 1956: גם ניצחון עלול להטעות אשדוד נערכת לחגיגות עצמאות בעוצמה מלאה במקום חזרות לטקס המשואות – הוא בחר בחיפושים אחר הנעדר בנתניה בית שמש: רגע של שקט וזיכרון במקום הפגיעה קריית גת: פועל נפגע מכלי הנדסי ופונה במצב קשה ראשון לציון: הימורים בערב יום השואה – והמקום נסגר השירות החדש בערד שיגיע עד הבית של הקשישים חיילת וצעיר מאופקים נאשמים בסחר במחסניות צה"ל אור יהודה: הערב שיחזיר את כולם לאותם רגעים רחובות מחזירה את “רוכבים עצמאות” – והשנה עם מסר שלא יישכח כך כמעט הפכו קרקעות בראשון לציון למלכודת כלכלית ירושלים מתפוצצת מאירועים: כך תחגוג הבירה את יום העצמאות חברת החשמל מוחקת ריביות ועמלות: חלון הזדמנויות מוגבל לבעלי חוב הרצליה: גולש נסחף בים סוער – וחולץ ברגע האחרון לפני יום הזיכרון: כך גבעת שמואל מחבקת את המשפחות ירושלים: המשטרה סיכלה אירוע בחירות של הסהר האדום במזרח העיר אילת נחשפת מחדש: העולם שמתחת למים מגיע אליכם למסך מה הצית את השריפה במנזר הארמני בעיר העתיקה בירושלים?

צ'ורוס ספרדיים ברוטב שוקולד

הקינוח הספרדי- פורטוגלי שזוכה בשנים האחרונות לתהילת עולם משלב את כל מה שקינוח חורפי צריך: בצק מנחם, טיגון בשמן עמוק, ציפוי קינמון וסוכר' המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

רכיבים:

לצ'ורוס:

1 כוס מים

6 כפות חמאה רכה

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית ווניל

1 כוס קמח

1 כפית מלח

2 ביצים גדולות

שמן צמחי לטיגון

סוכר מעורבב בקינמון

שקית זילוף

ראש זילוף כוכב פתוח גדול

לרוטב השוקולד:

3/4 כוס פתיתי שוקולד מריר

3/4 כוס שמנת מתוקה

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית מלח כשר

הוראות הכנה:

בסיר גדול על אש בינונית מוסיפים מים, חמאה וסוכר. מביאים לרתיחה ואז מוסיפים תמצית וניל. מכבים את האש ומוסיפים גם את הקמח והמלח. מערבבים כ-30 שניות בכף עץ עד להסמכה, ומאפשרים לתערובת להתקרר במשך 10 דקות.

לאחר שהתערובת התקררה, בעזרת מיקסר ידני, טורפים פנימה ביצים אחת אחת עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים את התערובת לשק זילוף מצויד בקצה כוכב פתוח גדול.

בסיר גדול על אש בינונית, מוסיפים מספיק שמן על מנת להגיע עד מחצית דפנות הסיר ומחממים ל-200 מעלות. מחזיקים את שקית הזילוף כמה סנטימטרים מעל השמן, וזולפים בזהירות צ'ורוס לרצועות באורך 10-15 ס"מ (3-4 רצועות בכל פעם). ניתן להשתמש במספרי מטבח על מנת לנתק את הרצועה משקית הזילוף.

מטגנים בין 4-5 קות עד להזהבה, והופכים לפי הצורך. שימו לב לאפשר לשמן להתחמם שוב ל-200 מעלות זילוף של רצועות חדשות. מוציאים את הצ'ורוס בעזרת כף מחוררת או מלקחיים. מגלגלים מיד צ'ורוס בסוכר קינמון, ואז מניחים על רשת לצינון.

לרוטב השוקולד: מניחים פתיתי שוקולד בקערה חסינת חום בגודל בינוני.

בסיר קטן על אש בינונית, מביאים את השמנת לרתיחה, ויוצקים מיד את השמנת החמה על פתיתי השוקולד ומערבבים להמסה. מוסיפים קינמון ומלח ומערבבים לאיחוד.

צילום: טקה סטודיו

דילוג לתוכן