מבזקים
אירוע חריג בפסגת זאב: גבר ואישה אותרו מחוסרי הכרה בביתם – מצבם קשה תאונה בהרצליה: הולך רגל כבן 30 נפגע מרכב – מצבו בינוני שבוע של חסימות ברחובות: עבודות המטרונית יסגרו מקטעים מרכזיים בעיר בשעות הלילה מוצ״ש של עומסים וחסימות ברחובות: משחק הכדורגל ישבש את התנועה באזור האצטדיון שימו לב: שדרות שא נס בבאר יעקב ייסגר לתנועה – אלה השעות וההסדרים הבשורה לנהגים: הגשר החדש בכביש 446 נפתח לתנועה שלושה פצועים בתאונה בין שני כלי רכב סמוך לקריית גת קטטה, סכינים וירי: כתב אישום נגד החשוד המרכזי בפרשה במודיעין עילית המשטרה מבקשת את עזרת הציבור באיתור שלום בוזגלו מאשדוד חיכיתם, שאלתם – והנה זה סוף־סוף מגיע: רמי לוי סטוק פותח סניף חדש בקניון רמלוד מזעזע: בן 17 מהמרכז נאשם במעשה מגונה בבת משפחתו בת ה-3.5 רכב עלה באש בפתח תקווה – כוחות הצלה הוזעקו 50 דקות וזה נגמר: הטירוף סביב המופע של מארינה ברחובות תושב מזרח ירושלים יואשם בתקיפת אשתו וילדיו 4 רימוני רסס ושני אקדחים נתפסו בת"א צה"ל: חיזבאללה שיגר שני רחפני נפץ לעבר כוחותינו בדרום לבנון ראשון לציון נערכת לחגים: פינוי האשפה יתוגבר גם בלילות בן 19 נאשם שפתח בירי בלב מרכז מסחרי במודיעין עילית ונמלט אחרי העתירה והמחלוקת על המכרז: זה מה שיקרה בשני מעונות היום בראשון לציון מה עושים עם הילדים בסוכות ביפו? ארבע בכורות, קרקס ומופעי חוצות בחינם

האם נעשה זלזול בוטה בחווה האקולוגית "עם הטבע"?

תאגיד המיחזור אל"ה ממשיך לאכזב

במשך כמה שנים אספו חניכי פנימיית בית אפל וילדים מגן יבנה אלפי בקבוקים למיחזור. תמורתם נהגו לקבל ב"עם הטבע" פעילות חינוכית בנושא קיימות והתמודדות עם משבר האקלים.

כמו כל נקודות האיסוף של התאגיד, גם "עם הטבע" קיבלו הודעה שאיסוף אחרון יתבצע בדצמבר 2022, לפני סגירת התאגיד. בדיוק כפי שהונחתה לעשות, ב-20.11.22 הכניסה "עם הטבע" הודעה למערכת התאגיד בקשה לבוא ולאסוף 5000 (!!!) בקבוקים אחרונים. מכיוון שלא היתה שום תגובה, התקשרה מנהלת החווה, אורלי קנת לתאגיד ושאלה מתי יגיעו לאסוף. תגובת התאגיד היתה, כי למרות שההודעה נשלחה בזמן ולמרות שהם מודעים לכך שנותרו בחווה אלפי בקבוקים, הם לא מתכוונים להגיע, משום שהם עומדים להיסגר ואין להם כל מחויבות נוספת כלפי מאן דהוא.

"מעבר לעובדה שליד שער החווה יש כעת הר של 5000 בקבוקים שאין לנו מושג מה לעשות איתם, ישנם עשרות ילדים שאספו בקבוקים ומצפים לקבל פעילות אקולוגית חוויתית בתמורה", מסבירה אורלי קנת, מנהלת "עם הטבע".

לסיבור האוזן – מדובר בהחזר של 30 אגורות לבקבוק, כלומר סכום מצטבר של 1500 שקלים בסך הכל. אמנם הוקם תאגיד חלופי ששמו "הנקודה הירוקה", אך תאגיד זה משפה את הממחזרים ב-20 אגורות בלבד בגין כל בקבוק.

"בהפרש של 500 שקלים, אנחנו יכולים לעשות עוד המון למען התלמידים. פשוט חבל שזכויותיהם ייגרעו בגלל מחדלי תאגיד "אל"ה", שכאמור הוקם על ידי בית היוצר של הקונצרן הענקי "החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בישראל", מסכמת מנהלת החווה בכאב.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עם הטבע – מרחב חברתי ירוק

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גן יבנה

לחצו כאן
דילוג לתוכן