מבזקים
ירושלים: הפרת סדר באזור בר אילן – המשטרה פועלת במקום בן 15 נפצע בתאונה בבני ברק היסטוריה ברחובות: מועדון כדורגל עירוני חדש יקום בעיר – ויתחיל בליגה א' עימות בגבעת שמואל: בני עקיבא טוענת לעצירת תקציבים ולביטול הסכם ההפעלה של הישיבה תל אביב-יפו: הצעירים יבחרו את "מנהיג המדינה" בפסטיבל דמוקרטי יוצא דופן מיטל דראי נבחרה לנהל את בית הספר היסודי כצנלסון בגבעתיים נעה בת ה־12 מאשדוד נאבקת בסרטן: משפחתה מגייסת כספים לטיפול בחו״ל מודיעין: 1,700 תושבים הגיעו למופע המחווה לבי ג'יז – והקיץ רק מתחמם בת 13, 280 אלף עוקבים באינסטגרם – והערב אשדוד נעצרה: מי את אביגיל וייסמן? חגיגת גיימינג: טורניר פלייסטיישן לנוער וצעירים; הפרסים: קונסולת פלייסטיישן, אפל ווטש ואוזניות יוקרתיות תאונת אופנוע באילת: בת 42 נפצעה במהלך בילוי משפחתי ופונתה ליוספטל בתוך זמן קצר בירושלים: גבר ואישה כבני 70 אותרו ללא רוח חיים בשתי דירות בעיר משאית התהפכה בכביש 31 סמוך לצומת להבים: בן 58 נפצע קשה גוש עציון מתרחב עד ים המלח: יישוב חדש יוקם בלב מדבר יהודה שני קטינים נעצרו בקריית גת בחשד לתקיפת תושב העיר בן 64 רעולי פנים חזרו לחנות בשדרות ופתחו באש: שלושה נפצעו – שני תושבי רהט נאשמים משאית התהפכה סמוך לרהט: נהג בן 57 נפצע בינוני הטרגדיה במקסיקו: שלום סגינר בן ה – 4 מירושלים טבע למוות – ארונו בדרך לישראל שריפה גדולה סמוך לגדרה: 17 צוותי כיבוי פועלים לבלימת האש שהתפשטה למטעים ולכוורות ב -41 מעלות ליד מצפה רמון: עובד חברת החשמל עצר את העבודה כדי להציל חסידה מותשת

פרס קרן שלם הוענק לראש עיריית אילת על שילוב אנשים עם מוגבלות

אלי לנקרי: "הפרס איננו רק שלי אלא של הרבה מאוד אנשים בעירייה ובעיר. הפרס הוא דוגמה ומופת לאחדות הקהילה למען מטרה נעלה"

ראש עיריית אילת אלי לנקרי זכה בפרס קרן שלם, בזכות פועלו לשילוב אנשים עם מוגבלות ועל הצטיינות הרשות ביוזמה, השקעה, פעילות מכבדת ומעורבות לאורך שנים ליצירת איכות חיים ושילוב בקהילה של אנשים עם מוגבלות שכלית ובני משפחותיהם.

את הפרס העניקה מנכ״לית הקרן – ריבה מוסקל לראש העירייה שהגיע יחד עם מנהלת האגף לשירותים חברתיים במינהל שח״ק בעירייה – פרידה בן לולו. 

קרן שלם הינה קרן ציבורית של השלטון המקומי בשיתוף משרד הרווחה והביטחון החברתי המפתחת יחד עם הרשויות המקומיות שירותים בקהילה לאוכלוסייה עם מוגבלות. פרס קרן שלם הוענק לרגל שנת ה-40 לקרן, לחמישה ראשי ערים ומועצות: אילת, באר שבע, זבולון וג'סר א-זרקא, בטקס שהתקיים בשבוע שעבר (ה') במודיעין. במעמד הענקת הפרס אמרה מנכ״לית הקרן, כי עיריית אילת היא מופת וסמל, וכי היא תקווה שרשויות נוספות ישאבו ממנה השראה.

ראש עיריית אילת – אלי לנקרי זכה כאמור בפרס בזכות המדיניות שהוא מוביל ובזכות הצבת הנושא בראש סדר העדיפות יחד עם הצוותים המקצועיים. את הנושא הקרוב מאוד ללבו, הוביל וקידם אלי לנקרי במשך 18 שנים כששימש כסגן וממלא מקום ראש העירייה, הן בבניית המכון החדש להתפתחות הילד ומעון היום השיקומי והן בהרחבה מתמדת של השירותים והמענים הטיפוליים והחברתיים. מאז נבחר לראשות העיר (2021) ממשיך ראש העירייה לקדם את הנושא מתוך תפיסה, ששילוב כל האוכלוסיות בחברה הוא ביטוי לחוזקה של הקהילה. תפיסה זו מובילה את כל יחידות העירייה ובזכותה נרקמים שיתופי פעולה רבים לטובת השבחת איכות החיים של האוכלוסייה עם מוגבלות.

לצד מוסדות חינוך, מרכזים קהילתיים, מרכזי תעסוקה, שירותים מותאמים וגם שירותים משלימים למשפחות, מתבצעות בעת הזו עבודות רחבות היקף לאורך רצועת החוף של אילת כאשר דגש רב מושם על הנגשת החופים לכולם כולל רצף הליכה לאורך החופים ובשבילי ההליכה, חיבור שבילי הגישה לרחבות העסקים ולטיילות, חופי רחצה נגישים הכוללים שירותים ומלתחות מונגשים, שמשיות מונגשות וכיסאות ציפה לאנשים עם מוגבלות הממוקמים בכל סוכות ההצלה. עבודות אלה מבטיחות שירות שווה הן לתושבי אילת והן לנופשים בה, בחופים הים ובכלל.

עוד במסגרת העשייה בתחום, נפתח לאחרונה מרכז ספורט וחברה משלב ראשון מסוגו ״הבית לתושווים״ בהפעלה משותפת עם עמותת נגישות לישראל. עוד בקרוב תצא לפועל השלמה של שדרה מיוחדת שתכלול את בית ספר ״אורים״ לחינוך מיוחד לצדו ייבנה מרכז יום שיקומי כולל בריכה טיפולית ופארק נגיש.

לצד אלה הקים ראש העירייה את הוועדה המיוחדת בראשותו כאחת מהוועדות העירוניות הקבועות. חברים בה גורמי טיפול, חינוך ורווחה וכל עניינה קידום המענים לאוכלוסיה עם צרכים מיוחדים. בנוסף הכריז ראש העירייה על שנת תשפ"ג כשנת ״החינוך לסובלנות ולקבלת האחר״ כולל תכניות בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי, הצגות של תיאטרון אלעד ועוד.

עם קבלת הפרס אמר אלי לנקרי בהתרגשות: ״אני רואה בזה זכות גדולה לפעול למען ילדים עם צרכים מיוחדים ואנשים עם מוגבלות ובכלל למען הקהילה. חוסנה של חברה נמדד באופן בו היא מתייחסת לחוליות החלשות בשרשרת והעיר אילת זכתה באנשים רבים שעושים ופועלים למען החברה ותורמים לחוסנה של הקהילה. הפרס הזה איננו רק שלי אלא של הרבה מאד אנשים בעירייה ובעיר אשר עושים לילות כימים בטיפול באוכלוסיות המוחלשות באילת. בשל ריחוקה ובידודה של אילת, האתגר הזה מורכב יותר ולכן ההערכה לעושים במלאכה החשובה היא אדירה, הן של יחידות העירייה, הן של גופים ועמותות באילת והן של תושבים ובני נוער שפועלים בהתנדבות ועושים זאת באהבה רבה. התברכנו בעיר חמה, תרתי משמע״. על רקע המשבר בחברה הישראלית אמר ראש העירייה: "הפרס שזכינו בו הוא דוגמה ומופת לאחדות הקהילה למען מטרה נעלה".

ריבה מוסקל, מנכ"לית קרן שלם: "קרן שלם היא קרן של מרכז השלטון המקומי הפועלת בשיתוף משרד הרווחה ומסייעת לרשויות המקומות והאיזוריות בפיתוח שירותים בקהילה לאנשים עם מוגבלויות. הקרן מסייעת לרשויות במענקים לבנייה, שיפוץ וציוד, אירועי הסברה ושינוי עמדות, פיתוח ידע ויישומו והעשרה מקצועית  של צוותי מחלקות הרווחה העוסקים בתחום ועובדי המסגרות בשטח.  השנה מציינת קרן שלם 40 שנה להיווסדה ובחרה לציין זאת בין היתר על ידי הענקת פרסים לרשויות המצטיינות בפיתוח המענים לאנשים עם מוגבלות שכלית ושילובם בקהילה. אני גאה שתחום זה מתפתח בארץ ושהשלטון המקומי שם את התחום בראש מעייניו. עיריית אילת היא מופת וסמל, וכולי תקווה שרשויות נוספות ישאבו ממנה השראה".

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: שומרוני בן זאב תקשורת

דילוג לתוכן